26.2.2011

Tyynyille takkeja



Pari päivää sitten sattui eteeni Anttilan alennusmyynnissä sopivan hintaisia ja sopivan värisiä koristetyynyjä makuuhuoneeseemme. Turkoosit läikesamettityynyt olisivat toki olleet ihan viehkoja sellaisinaankin, mutta hieman tylsiä kumminkin. Olen jo jonkin aikaa keräillyt oikean värisiä lankoja jemmaan yhteen laatikkoon, ja sieltä sitten kaivoin esiin sävyihin sopivia lankoja, ja etsin Ravelryn runsaasta tarjonnasta sopivaa 12 tuuman neliötä virkattavaksi. Sopivaksi kaikin puolin osoittautui Perhosneliö (yläkuvassa), langaksi valikoitui Sugar'n Creamin puuvilla ja siitähän se sitten lähti. Kaksi isoa neliötä on virkattu yhteen ketjusilmukkaketjuilla Nolvitan turkoosilla Tennesseellä. Tyynynpäälliseen kului lankaa yhteensä 190 g.

Alemmassa kuvassa olevan isoäidinneliön malli on kirjasta "201 crochet motifs, blocks, projects and ideas", joka suomeksikin on kyllä julkaistu. Neliön perustana on malli Framed flower, josta hieman jatkoin, että sain neliöstä tarpeeksi suuren. Päällinen on kiinnitetty neljästä kohdasta virkatuilla ympyröillä. Lankoina on Gjestalin Soon, Novitan Samos Lollipop ja Isoveli. Lankaa kului yhteensä 125 g.

Tilastoihin siis kaksi työtä lisää sekä 190 + 125 eli 315 g.

25.2.2011

Pari pipoa


Siippa kävi tyttären kanssa Heurekassa mennä viikolla ja sieltä Jumbon kautta palatessa pudotti jonnekin piponsa, jonka neuloin tammikuussa. Siitähän sain hyvän syyn harrastaa pientä tarveneulontaa: neuloin ensin samalla mallilla kuin oman piponi (alempi kuva), mutta miehen mielestä pipo ei ollut tarpeeksi paksu. No, vaikka pinnani yleensä on lyhyt kuin lapsella paita, en tuosta hermostunut vaan neuloin sitten toisen pipon, tasan samanlaisen kuin se hukattu oli (yläkuva). Langatkin ovat näissä kahdessa pipossa ihan samat, tummansinistä ja hiekanruskeaa seiskaveikkaa.

Tuo ylempi pääsi miehelle heti käyttöön, ja alempi saa odotella aikaa parempaa; kyllä näille pipoille aina on ottaja löytynyt, ennemmin tai myöhemmin. Miehen pipoon meni lankaa 54 g ja tuohon toiseen 56 g eli yhteensä 110 g - ja lukumäärään kaksi työtä lisää.

Lankeaminen lankaan loppumetreillä

Joo, näin siinä kävi. Ostin tänään lankaa. Tämä hamsterihomma oli todella mukava juttu, mutta ei sopinut meikäläisen luonteelle. Menetin neulomisvimman kokonaan, koska aloitin koko touhun jotenkin liian vakavasti, enkä neulonut enää itseni iloksi vaan pakonomaisesti tätä varten. Lankaostoksista tuli hyvä mieli ja neulominenkin on alkanut tuntua mukavammalta. :)
Tuskin lähden mukaan toista kertaa, mutta kokemuksena tämä oli erittäin antoisa. Ei vaan ihan koko kuukautta into riittänyt. Kiitoksia kaikille kivasta seurasta ja oli ilo nähdä tuotoksianne. Jatkan kuulumisien kirjoittelua omassa blogissani, tervetuloa! :)

Islantivillaa ja kerttuja

Kaksikin työtä valmistui tässä dvd:itä katsellessa.

Ensimmäisenä Lett-Lopí -lapaset. Nämä ovat todella suuret ja löysät, tarkoitus olisi vielä pesukoneessä pyöräyttää viikonloppuna. Mutta molemmat on kuitenkin päätelty ja muuten valmiita, niin ajattelin laittaa grammamäärän nyt ennen huovutusta.


Seuraavaksi Kerttu-sukat kirkkaan vihreästä (ei ihan noin kirkkaasta kuin kuvassa) 7 veljeksestä. Nämä ovat naisten kokoa noin 39-40.


Valmista siis:
Lett-Lopí -lapaset 68g
Kerttu-sukat 85g

Seuraavaksi sitten varmaan vaan jotain pikkutöitä, isompia en enää kerkeä aloittaa ja saada valmiiksi tässä muutamassa päivässä. Maaliskuu on sitten keskeneräisten töiden kuukausi, mm. ainakin neljä yksinäistä sukkaa odottaa pariaan!

24.2.2011

Torkkupeitto valmis!

Oi ilon päivää!

Tämä projekti valmistui tänään raivoisan yhdistely
n, päättelyn ja viimeistelyn tuloksena. Novitan Hip Hopit katosivat lähes kaikki, olisikohan tuota jäänyt kassin pohjalle 40 grammaa.

Ne torkkupeiton palaset olenkin jo raportoinut tänne (niiden yhteispaino oli siis 893 grammaa) niin menen suoraan muihin kuluihin.



Käytin siis violettia Novitan Ainoa 527 gram
maa, josta meni jokainen nöttönen mitä nurkissani pyöri. Tai ainakin ne nöttöset jotka onnistuin löytämään, hehheh.

Tämän lisäksi sain kulutettua projektiin vielä erästä paksua harmaata mysteerisukkalankaa vuosikymmenten takaa. Koska keittiövaa'astani loppui patteri toissapäivänä ja toivun vielä alkuviikon kuumetaudistani kotona lepäillen, olen arvioinut, että sitä kului 40 grammaa.

24 työtä on nyt muuttunut yhdeksi, vai lasketaanko tilkut edelleen erikseen vaikka sainkin ne hamsterikuunaikana yhdistettyä?

Kuvan tekeleestä otan huomenna paremmassa valossa. Niin kamala siitä tuli että taidan antaa sen avopuolisolleni heti matkaan, että voi hukata sen mökille. Ehkä joku siellä tarvitsisi torkkupeittoa enemmän, kotona noita kun on jo muutama. :) Tarkoitus ei todellakaan ollut tehdä siitä silmiä hivelevän kaunista ja väreiltään yhteen sointuvaa, vaan kuluttaa näitä lankoja, ja siinä onnistuin yli odotusteni.

/Edit
Kokoa peitolle tuli muuten noin 130x190cm.

pieniä grammanlähteitä





Helmikuunkin aikana olen edistänyt jo pari vuotta kesken ollutta tilkkupeittoprojektiani, helmikuussa tilkkuja on valmistunut kahdeksan. Tilkkulangat alkavat taas olla vähissä, käytän tähän peittoon jämälankoja ja myös jotain yksittäisiä keriä, lämpimiä värejä.

Syksyllä ostin Menitasta useamman somistekrän eurolla, ja nyt kaksi Garnstudion Paris-kerää on muotoutunut räteiksi. Oranssissa kerässä oli yhteensä neljä solmua, joten pääteltäviä lankoja pienessä työssä oli sitten 10, joka oli ihan liikaa. Keltaisessa kerässä solmuja oli onneksi vain yksi.

Töitä on siis yhteensä 10, ja grammoja niistä tulee 37+42+37 eli 116.

Autopeitto


Bloggeri temppuilee taas ja heittää kuvan ihan miten sattuu... Mutta tein sitten toisen peitontapaisen tuolla samalla isoäidinraidoituksella, ja tästä tuli nyt sitten sellainen, että sen raatsin autoonkin oikeasti viedä. Lankoina Need Soft Tweed (harmaa), Aino (oranssi), Florica + vyötteetön sukkalanka (oranssi) ja ilmeisesti jokin Novitan muovinen boucle, olisiko Samarkand (valkoinen). Mitat 65 x 85 cm eli vauvanpeiton kokoinen tämä taitaa olla, ja langankulutusta oli 325 g. Tuo Samarkand (jos se nyt sitä on) on lojunut varastoissani jo vaikka kuinka kauan, olen sen joskus ostanut sillä silmällä, että teen siitä lampaan. Jep, yhden pikkulampaan olenkin siitä tehnyt kaikkien näiden vuosien aikana, joten tuumasin, että on jo aika päästä siitä eroon.

Polvet pysyvät autossa lämpöisinä, yksi työ ja 325 g lisää saldoon. Not bad. =)

Bää

Sain taas valmiiksi suuren työn!! :o
Virkatun ja neulotun lampaan!! :D
Koko on pieni kuten kuvasta näkyy.
Lankaa tähän meni taas 10g (7veikkaa ja Palmaa)

Valmmistuneita siis 5kpl/35g

Loppuviikosta saatte nähdä yhdet lapaset ja toivottavasti vielä hamsterikuun aikana yhden boleron..

23.2.2011

Tästä poikki ja loppukiri

Nyt on taas tämän viikon grammat saatettu tilastoitavaksi. Hurja vauhti blogissamme on jatkunut ja toinen toistaan hienompia juttuja valmistunut. Täälä viikolla kokonaissaldomme on jo 14,5 kg lankaa ja 118 valmistunutta työtä. Vielä olisi aikaa loppukirille.. Tsempatkaa vain loppuun saakka!

taas sukat

Viikon saldona on yhdet valmiit sukat ja kolme aloitettua työtä- saa nähdä saanko niitä enää valmiiksi.. Tässä kuitenkin sukat seitskaveikan raitalangasta. Painoa niille tuli 98g.

Vauvan sukat

24 g, vauvan sukat nelosen sukkapuikoilla. Tää lanka ei ikinä lopu. 1 työ. Kuvassa varjoja (kärsimätön ja kiireinen kuvaaja), sukat oikeasti yksiväriset.

Nyt yritän ehtiä loppukirinä tekemään Kuopukselleni tunikan valmiiksi. Hyvin on sekin mallillaan.

Taas peittoja ja vähän muutakin

Tällä viikolla olin oikein ahkera, vaikka alkoikin jo paksun langan neulominen puuduttamaan. Tällaista valmistui:

Viikon päätyönä jälleen yksi peitto, taas niillä 12,00 mm puikoilla. Sininen on muinaista Lammy Yarnisin Pittsburgia, oranssinsekava osio on neulottu nelinkertaisella langalla, joista kaksi Lammy Yarnsin Pluchea ja toiset kaksi Novitan Palmaa. Peitto on koottu kuudesta ainaoikein-tilkusta. Tällä pääsin kolmesta epäinspiroivasta langasta kerralla eroon, ja hamsteritilikin kasvoi 1 350 grammalla.


Kauluri akryylisestä M&K Teddy -langasta (mitä ihmettä mie olen siellä lankahyllyllä tätäkin ostaessa ajatellut?!), 6,0 mm puikoilla hieman reilut viisi kerää meni ja grammoja 250. Kaksinkertaisena kun kaulaa kiskaisee niin on muhkea, mutta epäilen vähän ettei tekokuituisena lämmitä hirvittävästi. Mutta onpa nyt ainakin langat poissa varastosta.



Säilytyskoreja (langalle, tietty!) Novita Balista. Tämäkin oli tekokuitua, onneksi nykyään olen lankaostoksissa vähän villatietoisempi. Koukuttelin 6,0 mm koukulla, aika pienellä että saisin koreista tukevia. Kuusi kerää meni, kolme per kori, ja painoa näillä on yhteenstä 570 g.



Alkoi paksu lanka ja paksut puikot tympimään, oli pakko ottaa välipalatyö. Pipo on Veeran ihana Little Things (ravelry-linkki), joita haluan tehdä lisää. Samaan settiin kuuluvat lapaset, jotka kehittelin omasta päästä tuon Little Things-pipon ja Tridactyl-lapasten välimuodoksi. Tulevat varmasti käyttöön, nykyiset tridactylini ovat jo niin käytössä nuhjaantuneet, ettei kehtaisi edes julkisesti pitää. Tähän settiin upposi vajaa kerä Hot Socks Luxoria, eli painoa 90 g.



Vielä oli kulutettavana viisi kerää Novitan Hippyä. Ainaoikea ei enää innostanut, joten tartuin koukkuun ja tein perinteisiä isoäidinneliöitä. Peitosta uhkasi tulla hirvittävän pieni, joten otin lisäneliöihin valkoista mysteerilankaa, luultavasti sekin tekokuitua. Peite virkattu siis koukulla 6,0 mm ja lankaa se söi 590 g.



Tässä vaiheessa laskeskelin omia grammamääriäni, ja huomasin, että viiden kilon rajapyykki on aivan ärsyttävän lähellä. Oli siis pakko tehdä vielä pikainen grammojenkeräystyö, joten virkkasin pikkukorin samasta valkoisesta mysteerilangasta, jota käytin edellisessäkin työssä. Lankaa tähän hurahti juuri sen tarvittavat 35 g (ilman korissa olevaa lankavyyhtiä, tietenkin).

Tämän viikon neulomukset ja virkkauksen kuluttivat siis lankaa yhteensä 2 885 g ja töitä valmistui 8 kpl.

Voin ylpeänä kertoa saavuttaneeni hamsterikuun tavoitteeni: paksujen, epäinspiroivien muinaislankojen kasa on poissa. Nyt siirryn hyvällä omallatunnolla kivojen, laadukkaiden ja ohuiden lankojen pariin, joten ei ole varmaa ehtiikö tämän kuun aikana valmistua enää kokonaista työtä. Olen kuitenkin erittäin tyytyväinen kuukauden saldooni jo nyt, tämä on ollut hyvä hamsterikuukausi.

Edit: perfektionisti ei ollut tyytyväinen ulkoasuun, ja unohti lisäksi merkitä töiden kappalemäärän

Ihanaa retroa


Virkkasin Attic24:n isoäidinraitojen ohjeella (tai enemmänkin reseptillä) tällaisen retrovärityksisen pikkupeiton, jolla on kokoa toistaiseksi n. 100 x 120 cm. Epäilen, että ensimmäisen kastelun yhteydessä peitto hujahtaa vähän isommaksi, mutta eipä tuo haittaa.

Olen joskus sulovileeni-kohtauksessa ostanut erittäin edullista Boston-nimistä lankaa, joka on paksua ja muuten mukavaa, mutta yäks niin ruman ruskeaa. Tuota lankaa löysin paksulankalaatikostani vielä neljä kerää ja kun yritin pohtia, mitä niistä saisi aikaan, löysin harhaileva silmäni myös tummanruskeaa ja oranssia Cool Flammea sekä kasan muitakin paksuja ja ohuempiakin jämälankoja, ja siitähän se mopo sitten lähti keulimaan. Kun peitto lähti vauhdilla liikkeelle, niin eiväthän siinä jämälangatkaan enää piisanneet, vaan upottelin tuonne suruttomasti myös yksittäisiä lankakeriä kuten Novitan Ainoa ja Isoveljeä sekä seiskaveikan jämiä. Ja kuulkaas, kyllä on taas jämälangat vähenneet ja orvot, yksinäiset lankakerät löytäneet kotinsa, nih!

Tästä tulikin niin silmääni hivelevän retro väritykseltään, että taidan vielä harkita pari kertaa vienkö sitä ollenkaan autoon, kuten alunperin olin ajatellut. Mikä taas tarkoittaisi sitä, että jostain olisi löydettävä vielä lisää ja rumempia lankoja toista pikkupeittoa varten, jos ylipäätään aion sinne autoon jonkinlaisen peittotekeleen saada... =)

Yksi valmis työ siis lisää luetteloon, ja langankulutusta ruhtinaalliset 775 g. Neljän kilon raja sitten jäi taakse, hyvä minä!!! Mitähän seuraavaksi?

Pannunalusia

Voin ilokseni ilmoittaa, etten ole ostanut yhtään lankaa. Mukana siis ollaan vielä. Olen neulonut puuvillatakkia, joten valmiita töitä ei ole määrällisesti paljoa. Välipalana pengoin Saksan Ravelrytapaamisesta saamiani (siellä oli lanka-allas, josta sai ottaa lankaa!) lankoja ja tein Austermannin Pop Art -puuvillanauhalangasta kaksi pannunalusta virkkaamalla peittotilkkuohjeen mukaan.

P2230012

Pannunaluset painavat yhteensä 94 grammaa. Lasketaanko tämä nyt sitten kahdeksi työksi? Lasketaan vaan, eli nyt on valmiita töitä yhteensä 3kpl ja lankaa kulunut yhteensä kaikkiin 194 grammaa.

Edit: pienensin kuvaa

Sinistä pientä pitsiä

Taas saan kirjoitella muutamista hamsterigrammoista, tällä kertaa ehdin jopa viikkoraporttiin. :) Harmi vain, että näistä mun ohui'lla langoilla neulomillani töillä ei juuri grammoja kerrytetä, mutta eiköhän se hengessä mukana oleminen ole tärkeämpää... ;) Mulla on kyllä kaksi neuletta työn alla (toisesta pitäisi tulla vähän reilummin grammoja), toivottavasti vain ehdin tehdä ne vielä valmiiksi hamsterikuun aikana! :D

Kolmas valmistunut hamsterityöni on pitsiset kämmekkäät. Neuloin ne lahjaksi kummitädilleni. Tarkemmat tiedot projektista blogissani.


Projekti 3: Sinistä pitsiä.
Langankulutus: 55 g.

Projektit yhteensä 3 kpl.
Langankulutus yhteensä 320 g.

22.2.2011

Pikku hattu

Aiemmin tekemälleni vauvanhaalarille pariksi pikku myssy, 39 g. Yksi työ.

Puikoilla olisi yksi tunika, sukat, etiopialaisnuttu. Vähän väärä taktiikka aloittaa monta uutta, mutta kun tätä vihreää vieläkin (!) jäi ja kaapista putkahti samaa lankaa yksi kerä lisää, aloitin vauvan sukkia. Runsaudenpula estää mitään pian valmistumasta. Pikkutytön mekolle ja vauvan haalarille + myssylle on torstai-iltana tulossa noutaja, joten sukat tekee mieli äkkiä rysäyttää samaan matkaan. Taitaa jäädä keskeneräisiä kun hamsterikuu päättyy!

Pöllöpaita

Viime viikon alkupuolella valmistui itselleni pöllöpaita, lankaa meni 396g. Ajattelin postata tänne komeasti kuvien kera, mutta kuvia ei ole vieläkään vaikka paita on ollut jo viikon verran päällä töissä. Viime viikonloppuna oli mukavan aurinkoista, mutta niin kylmä ettei villapaidan kuvaamisesta tullut yhtään mitään. Jos ensi viikonloppuna jo tarkenisi. Toinenkin paita/liivi on tulossa jos ehtii valmiiksi ja yhdet lapaset.

21.2.2011

Viimeiset tilkut

Täällä on valmistunut kasa tilkkuja lisää, tarkemmin sanottuna kahdeksan. nyt on siis 24/24 tilkkua kasassa, jee! Voin vihdoinkin alkaa yhdistellä näitä, kunhan olen saanut nämä silitettyä. :)

painoa näille sitten kertyi 37g, 36g, 37g, 37g, 38g, 38g, 38g ja 37g. Yhteensä siis 298 grammaa! Näin valmiita töitä on 27. Tämä taitaa myös tarkoittaa sitä, että 1000 grammaa meni rikki. Oi onnea! Tämä on mennyt paljon paremmin kuin olin kuvitellut tai toivonut.

20.2.2011

Lämmittävää ja eristävää



Sunnuntai-illan ratoksi, saunaan menoa odotellessa ajattelin vielä käydä esittelemässä kaksi viikonloppuna valmistunutta työtä.

Alemmassa kuvassa on pipo, jonka neuloin petroolinvärisestä huivista yli jääneistä langoista ja kyseisen huivin kaveriksi. Lankoina siis edelleen Novitan Aino ja Gedifran Lordana Boucle, ja hatun paino on 58 g.

Ylemmässä taas on välttämättömyystarvike eli putkilon muotoinen pannulappu. Valurautapannun kahva kun ikävä kyllä kuumenee yhtä lämpöiseksi kuin muukin pannu, ja tavanomaiset pannulaput ja uunikintaat ovat turhan kömpelöitä käytössä. Virkkasin siis kaksinkertaisen putkilon puuvillalangasta - täytyy tässä hiihtoloman kunniaksi varmaan joku päivä kokeilla sen toimivuus ihan käytännössä, mutta siihen asti ihan uskon varassa luotan siihen, että tämä toimii... =) Lankana on Schoeller & Stahlin Record 210, jota kului 30 g.

Yhteensä siis 2 työtä ja 88 g lisää hamsterisaldoon.

Kesälätsä


Baskeri liilasta Sandnes Garnin Kitten Mohair -langasta. Ohje on muistaakseni Novitan lehdessä Kesä 2009, ja ohjeessa on käytetty lähes samanpaksuista lankaa Novitan Rose Mohairia.

Painoa tällä on huimat 24g.