31.1.2011

Lankahamsterin uusi pesäpaikka

Hei kaikille kanssaneulojille ja langanostopihtaajille! Olen Pelagia, samalla nimellä kuljen omassa blogissani Keskiäkäisen tunnustuksia sekä Ravelryssä. Varsinainen lankahamsteriuteni sai alkunsa vuonna 2000, kun sattuman oikusta sain jokusen viikon ajan nauttia Novitan työntekijä-eduista. Myös geeneissäni vahvasti pesivällä sulovileeni-sekvenssillä lienee osuutensa asiaan, mutta tänä armon vuonna 2011 on lankavarastoni kasvanut sellaisiin mittoihin, että se asuu ihan omassa parakissaan omakotitalomme pihassa. Kilomäärää en ole moneen vuoteen laskenut, mutta epäilen, että kolminumeroisissa luvuissa liikutaan.

Viimeisten viiden vuoden aikana langankulutukseni per vuosi on ollut 10-20 kg:n luokkaa, mutta ilmeisesti langoillani on keskenään jotain mielenkiintoisia suvunjatkamisprojekteja tai sitten en vain osaa pitää itseäni kurissa lankakaupoissa, sillä kulutus ei millään lailla näy langoissani ainakaan vähenemisenä. Hmh. Tästä syystä vuosi 2011 on minulle jo kuudes kerta, kun olen mukana Lankahamstereissa.

Tänä vuonna olen asettanut itselleni kaksi tavoitetta: 1) en osta lankaa helmikuun aikana ja 2) neulon vähintään 2 kiloa lankaa varastosta pois. Yhtä villapaitaa varten olen jo käynyt etsimässä parakista sopivat 600 g lankaa, ja ravelryn kahelit-ryhmän 12 kk:n torkkupeittoCALin peitosta on kohta valmiina 12 palaa, ja vielä 8 puuttuu, eli siinä ainakin kaksi projektia tälle kuukaudelle tiedossa. Mielessä on ollut myös uuden vessanmaton teko, siihenkin kun olisi sopivia lankoja tarjolla, ja kenties, jos tässä nyt oikein vauhtiin pääsee, voisi toisenkin torkkupeiton ehkä tehdä... Mutta lopulliseen projektien määrään vaikuttaa enemmän käytettävissä oleva aika, langoista ei kyllä pulaa tule. Minulla on hienoinen taipumus "vetää överiksi" nämä pyrkimykseni, joten saa nähdä kuinka tällä kertaa käy.

Ainakin homma alkaa lupaavasti; työterveyslääkäri laittoi sairikselle kolmeksi päiväksi poskiontelotulehduksen vuoksi - ja sehän ei neulomista ja virkkaamista häiritse, kun antibiootitkin jo ovat päällä... =)

Ei kommentteja: