30.1.2007

Moi, täällä Helmis!

No jo on jännää, kohta tämä alkaa ja minä oon jo ihan täpinöissäni.
Lankahamstereista on ollut hyötyä ja ennen alkuaan, sillä viimeisen parin viikon ajan olen ihan oikeasti pyrkinyt vähentämään keskeneräisten töiden kekoa. Ja onnistunutkin olen.

Varsinainen hamsteritavoite on tietysti olla ostamatta lisää lankaa ja siis keskittyä käyttämään jo olemassa olevia lankavarantoja. Niitähän piisaa.
Ainakin omasta mielestäni olen varsin pitkän linjan lankahamsteri, sillä varhaisimmat muistot langan hankkimisesta ovat jostain tuolta historian hämäristä. 70-luvulta, luulisin. Varhaisimmat käsityömuistot liittyvät pieneen määrään lankaa, jonka olin luultavasti saanut mummulta. Kudoin ja nykersin siitä langasta jonkun pussin ja purin sen. Sitten virkkasin ja väkersin toisen pussin, jonka taas purin.
Enää en pura, paitsi äärimmäisessä hätätapauksessa.

Vuosikausia erikoistuin etenkin jämälankojen keräämiseen ja toki myös niiden käyttämiseen. Nyt vanhemmiten olen sen lisäksi (valitettavasti?) sortunut hankkimaan yhä lisää myös uusia, suuria, kalliita ja komeita lankamääriä. Olipa lankaa paljon tai vähän, aina sen sovittaminen tekeillä olevaan työhön on arvoitus. Pahimpana painajaisena ;) hamsteroinnin aikana pidänkin sitä, että aloitan sata uutta työtä ja kaikki jäävät kesken, kun lanka loppuu. Saldona sitten kuukauden perästä täysi nolla.

Komeroissani, sängyn alla, lasten leegolaatikoissa, vessan hyllyllä ja ihan vaikka missä täällä ympäri huushollia lymyileviä lankoja aion nyt kuitenkin seuraavan kuukauden ajan käyttää.
Lähinnä tulee varmaankin tehtyä kaikenlaisia pieniä asusteita, kuten pipoja, lapasia, sukkia ynnä muita.
Joku isompi jämälankatyökin on pyörinyt mielessä, mutta juuri nyt jännittää tämä hamsteritempaus niin, etten tiedä, mistä päästä ylihuomenna aloittaisin.

Viimeinen hankala asia on vielä päätettävänä. Torstaina on neuletapaaminen kotikaupungin lankakaupassa, jossa en ole muutamaan viikkoon käynyt. Kaatuuko hamsterointini siis heti ensimmäisenä iltana, vai pitäisikö vielä huomenna käydä hankkimassa lankeamisenestotäydennys sieltä kaupasta?


Kiitos emännille ja apuemännille jo etukäteen vaivannäöstä ja tsemppiä kaikille kanssahamstereille.
Eikun viilaamaan puikkoja hitusen terävämmiksi ja nauttimaan vielä viimeiset herkistävät kisadoop... tankkaukset!


Lisää näitä ylipitkiä höpötyksiä voi lueskella blogistani 10 puikkoa langalla.

1 kommentti:

zeska kirjoitti...

Hih, kyllä varmaan kannattaa varustautua ennakkoon hamsterikuuhun :). Ei tämä niin pitkä kuitenkaan ole, neljä viikkoa vain. Tosin kyllä se tuntuu pitkältä ajalta ilman lankaa... Tai siis, ilman ja ilman, varastoissahan sitä itse kullakin =).