31.1.2007

Olen Pirjo, mutta en kai sentään hamsteri?

Hei!

Olen 39v kotiäiti Oulusta (Etelä-Pohjanmaalta kotoisin). Ouluun tulin aikoinaan opiskelemaan, löysin itselleni aviomiehen ja sille tielle jäin. Omalla (auto) alallani ehdin työskentelemään parisen vuotta ennen kuin jäin kotiin hoitamaan lapsiani. Lapsia on viisi, vanhin 9v ja nuorin kohta 3v. Kuudetta odotellaan syntyväksi toukokuun alkupuolella.

Käsitöitä olen harrastanut lapsesta lähtien, alle kouluikäisenä ompelin käsin barbielle vaatteita (yleensä asut ei onnistuneet, mutta yritystä ja innostusta riitti). Yläasteella neuloin ekan villapuseroni, valkoinen puolipatenttineule, ja sen jälkeen villapuseroita ja -takkeja syntyi useampi vuodessa. Äitini osti langat sitä mukaan kun tarvetta ilmeni. Silloin myös ompelin suuren osan vaatteistani.

Opiskeluaikana minulla oli hiljaisempi kausi käsitöissä, mutta kymmenisen vuotta sitten innostuin uudelleen, kun lapsille piti saada villapukuja, ja -puseroita ja sukkia.
Nykyään neulon aina kun aikaa on. Tai oikeastaan neulomisinnostus saattaa joinakin päivinä viedä voiton kaikesta muusta, ja silloin saa villakoirat kasautua ja lasten lelut levitä eteisestä saunaan saakka. (Toki välillä pitää siivotakin kunnolla, että taas kehtaa istahtaa sohvannurkkaan kilkuttamaan puikkoja.) Pari vuotta olen myös harrastanut villalankakirjontaa. Vuorelman "Tilhipihlaja" on kohta valmis, ja tarvikkeet "Satumaahan" tilattuna.

Hamsterikuukauden aikana yritän olla tiukkana etten ostaisi yhtään lankaa. Eilen punnitsin lankavarastoni, ja lankaa näytti olevan melko tasan 14 kiloa! (Luulin että vähemmän.) Osa on ostettu ihan omia puseroita varten ja osa lasten puseroita tms varten, siis ihan oikeaan tarkoitukseen. En vain ole saanut aloitetuksi mitään isompaa työtä. Osa on sit vaan lankakaupan loppuunmyynnistä, alesta tms hamstrattuja. Langat on niin ihania jo kerällä. ;oD

Kuukauden aikana ajattelin neuloa pois yhden ison virheostoksen: melkein kilo Jussi-lankaa, josta piti tulla miehelle pusero, mutta nyt näyttäis että teenkin perusvillasukkia lähisukulaisille. Ehkä pipon hahtuvanlopuista. Ponchon Melli-langasta. Katsotaan nyt, mitä ehtii.

1 kommentti:

zeska kirjoitti...

Jussia on minunkin nurkkiini jokunen kerä tarttunut, tosin villasukkia varten alunperinkin :).

Kiva kun olet mukana, hamteri tai ei. Itsestäni kyllä tunnistan oikeita hamsteripiirteitä: "En tätä ihanaa lankaa voi neuloa kun on tuo vähän vähemmän ihanakin neulomatta" =).