9.2.2008

Lapaset

Toinen pari valmiina ensi joulun lahjasäkkiin. Vielä ainakin yhdet lapaset, sitten voisi siirtyä ehkä jo pipoihin taikka sniikkereihin.

Lankaa meni lapasiin 68 grammaa.

KultakompassimyssyLämmin hän on ja pehmeä. Neulominen olikin melkoinen "kokemus", kun kolme muovia kohtasi. Kympin muovipuikot, Kuuramuovilanka sekä Teddymuovilanka :).

Lopputulos korvaa vaivannäön, mutta ei näitä kovin montaa pystyisi peräkkäin tekemään. Lankaa upposi ihan kiitettävästi eli 85 grammaa.


Kulutus yhteensä tällä hetkellä 338 g, jos oikein laskin. Sukankudinta kaipailen ja taidankin ottaa seuraavaksi puikoille.

Käsinkehrätyt villasukat


Toisellakin viikolla hamsterityönäni on sukkapari. Sukkalangan kehräsin The Yarn Yardin Bluefaced Leicester-villasta, värin nimi on Daffodil.

Sukkiin kului lankaa 70g.

8.2.2008

Jälleen


...valmistui sukat 7 veljestä jämälangoista, tällä kertaa lapselle. Ajattelin lahjoittaa nämä
hyväntekeväisyyteen. Näihin kului lankaa 61 grammaa.

Kuva

Laiton kuvan viikon hamsterituotoksistani omaan blogiini, mutta se on siellä niin pitkän ruikutuspostin seassa, että päätinpä laittaa saman kuvan tännekin.Nyt en ole saanut aikaiseksi juuri mitään, vaikka vietänkin kotipäivää esikoisen sairastelun vuoksi. Läppärillä olen tehnyt työhommia ja välillä terapoinut itseäni Vaaka.tilkkujen suunnittelulla.

Slippery socks ja anomus ;o)

Hamsterikuun ensimmäisenä työnä sain valmiiksi Slippery sukat.

Langankulutus on 88g. Sukat aloitin jo tammikuussa, tässä kuussa neuloin puolitoista sukkaa. ;o) Armoa anelen, ja pyydän Päähamsteri Kristeliä suomaan minulle näistä edes toisen sukan grammat. Olisiko mitenkään mahdollista kyselee nöyränä hän.Lisää sukista ynnä muusta blogissani.

7.2.2008

anomus..

Kyselen varovasti ylihamsterilta armogrammoja valmistuneen ufon vuoksi. Kyse on siis näistä:
Toinen sukka on ollut valmiina jo hyvän tovin ja odotellut kaverin valmistumista. Lankaa on yhteen sukkaan mennyt 50 grammaa. Kysyn siis nöyrimmästi suodaanko grammat mukaan?

Haaste.

Haastan
kaikki tässä blogissa kirjoittavat neulomaan tämän kuun aikana jotain hyväntekeväisyyteen. Kaikkien hyväntekeväisyyteen neuloneiden kesken arvon kuun lopussa palkinnon!

Ilmottautukaa
hyväntekeväisyysneuleiden kanssa tämän postauksen kommentteihin niin osallistutte arvontaan!

6.2.2008

Avaussaldoa :)

Eli tilkkuja olen kilkutellut viime vuonna aloittamaani Lankahamsteri-tilkkupeittoon. Kaksi valmiina ja yhteensä lankaa mennyt 61 grammaa.

Tarkistaisin vielä, että lasketaanko tänäkin vuonna tilkut valmistuneiksi, jos itse peitto ei vielä valmistukaan?

Starsky etenee hissuksiin ja seuraavaksi ajattelin aloitella ensi joulun lahjalapasilla. Muutama pari olisi hyvä saada jemmaan jo nyt.

Raportti.

Muutama
päivä on helmikuuta jo kulunut ja jokunen meistä on saanut hamsteroinnin hyvään alkuun. Itse olen virkkaillut pieniä ympyröitä puuvillasta, näistä langankulutusta on kertynyt huimat 60 grammaa. Jämälangat on kyllä aika kivasti hävinneet. Lisäksi olen neulonut yhdet villaiset lapaset, jotka kuluttivat lankaa 46 grammaa. Yhteensä siis 106 grammaa. Pitäisikö nyt taktikoida ja alkaa neuloa paksuilla langoilla? Niitä riittäisi ainakin!

Muiden
langankulutusta ohessa:

Helmis 253g
Sahrami 320g
Täti Sininen 197g
Lentokala 47g
katja_helena 10g
Lape 156 g
Päivikki 123g
Hanne 56g
Kanerva 106g
hanna-h
Inkeri
Katjuska 61g
katonkontti
Koukuttaja
Mari
Pirjo-Riitta
Stricker
Teija

Muokkaan tätä tekstiä jahka viikkoraportteja tulee lisää.

Neulonnan iloa jokaiselle!

JOtain oikeasti valmistunutta


Hih, Täti Sininen se laskeskeli, että kilon tavoitteeseen pääsee, jos neuloo 250 g viikossa. Siinä vauhdissa siis minäkin, vaikkei vielä eilen siltä tuntunut. Mukavasti alkanut Samostunikan teko jämähti ihan vaiheeseen. Tänään inspiraatio kuitenkin palasi kotiin ja tulihan siitä valmista.

Aiemmin ilmoitettu nukenmekko (18 g), sekä tämä Samostunika 235 g, tekevät saaliikseni yhteensä 253 g tällä ekalla hamsteriviikolla.


Tästä on hyvä jatkaa! Oikeastaan tähän tunikaan oon niin tyytyväinen, että taidan pari päivää vain ihailla ja katsella pää vinossa tekemääni onnistunutta neuletta :).
Lisää tyytyväistä hehkuttelua blogissa :).

Jokos on ensimmäisen raportin aika?

Tämän ensimmäisen viikon saldoksi sain neidin pipo/kauluri/keeppi/hame-mikättimen, painoa 70g (kuvia sitten kun neiti on yhteistyöhaluinen ja huushollia raivattu sen verran, että ei hävetä näyttää kuvia muille). Aikaisemmin valmistui jo Lohikäärmehuivi, jonka paino pääteltyine lankoineen on 250g (ja tämä on digivaa'alla punnittu paino!).

Yhteensä siis 320g .

Ei vielä mitään valmista


Näistä tulee torkkupeitto kunhan joku päättelee langat ja ompelee/virkkaa ne yhteen. Muutama lisäneliökin tarvitaan vielä.
Myös yksi villatakin hiha on aloitettu.

5.2.2008

AvausOlen saanut viimeisteltyä viikonloppuna valmistuneet Kerttu-sukat ja tänään tein loppuun ja viimeistelin perussukat 3o, 2n - neuleella. 7veljestä lankaa näihin kului yhteensä 197 grammaa.

Hamsteritili avattu!

Neiti sai hahtuvalapaset, jotka vielä tosin odottavat pesukoneeseen pääsyä. Kuva (jonkinlainen) blogissa.
Langankulutus huimat 48 g.

Nyt on puikoilla vastaavat Miehelle, kaulahuivi Neidille ja muitakin ideoita riittäisi. Tarkoitus olisi saada valmiiksi pari ikuisuusprojektiakin. Mää haluan lisää tunteja vuorokauteen. ;)

Langanostoanomus

Tiedustelen arvon pääemännältä, saisinko ostaa kaksi kerää sukkalankaa lähettääkseni ne ystävälliselle ihmiselle rabakon takana?
Kyseinen henkilö auttoi sniikkerireseptin enkkuversion testaamisessa ja haluaisin korvata vaivannäön hänelle. En oikein omassa kaapissa marinoituneita kehtaa lähettää niin kauas..

Kunnioittavasti,
Helmis

4.2.2008

piip-piip

Minä täällä availen hamsteritiliäni varovaisesti. Kokonaiset 18 grammaa virkkasin tänään nukenhameeksi. Hurjaa langankulutusta, vai mitä?
Kaksi vähän isompaa(kin) työtä on kyllä tekeillä, mutta niiden välissä piti nukelle saada mekko, joten mekon tein. Laitan kuvan todistuskappaleeksi joskus, kun jaksan kaivaa kameran "jostain". On nyt kuitenkin jotain ekallekin viikolle valmiina :D.

Pitää varmaan ottaa kahta hurjempi loppukiri, kun tuli kaivettua lähtökuopat turhan syviksi.

Hauskaa hamsterointia kaikille kanssahamstereille!!

miultakii ekat minigrammat


Tästä se lähtee vauvantumput 10g. Lisää töitä puikoilla. Yksi ufo etenee ja tossuja pukkaa tumpuille seuraksi.

Ekat hamsterigrammat kulutettu

Mietin pitkään mitä haluaisin juuri nyt hamsterikuussa tehdä. Edellisenä iltana/yönä sängyssä pyöriessäni sain lopullisen idean ensimmäiseksi hamsterityöksi. Oli hilkulla etten pompannut samoin tein penkomaan lankojani ja tikuttamaan ensimmäisiä silmukoita, niin olis varmaan käyny jos mieheni ei ois ollu kotona. Hän ei varmaan ois innostunu liian aikaisesta herätyksestä... neljältä ;)

Kaapista löytyi juuri tätä mallia varten ostettuja 7veikkoja, vaalean ruskeaa(beigehkö) ja tummanruskea. Ne halusivat ehdottomasti Eesti trail hiking socks:ksi kirjasta Favorite socks... from Interweave.

Ihan ilman ongelmia ei tämäkään projekti sujunut, kerran purettiin ihan laskuviheen takia, ja muutaman kerran ohjeen takia... siinä vaiheessa,kun olin jo valmis heittämään sukantekeleen mettään ja kiroomaan Nancy Bushin mallit sinne jonnekkin %&?%& niin mieleeni juolahti katsoa hieman Ravelryä... sieltähän se errata-linkki löytyi... yksi punainen viiva väärässä kohdassa, kaikki ongelmat katosivat taivaan tuuliin. No samalla energialla korjasin sit ne muutkin puutteet.

Elikäs valmiina sukat. Kulutus täys kerä vaaleempaa ja jonkin verran tummanruskeeta, mutta kuitenkin painoa vain 156g ja kokoa noin 42 verran. Toiset samanlaiset, mutta vastakkaisilla väreillä tulossa. Mietin vielä, mutta nämä saattavat päätyä SPR:n kuormaan, varaan itselleni vielä hetken aikaa miettiä, siihen asti kun se toinen pari on valmis.

3.2.2008

Ekat grammat valmiina!

Kun olin saanut lahjani SNY:lle valmiiksi perjantaina, ryhdyin heti hamsterityöhön. Ensin neuloin palasen Vaaka ry:n tilkkupeittoon ja sitten eilisaamuna aloitin neulomaan elämäni ensimmäisiä hahtuvalapasia. Hahtuvalankaa oli mukavaa neuloa ja jollen olisi hamstereissa, varmaan ostaisin lankaa lisää heti ensi viikolla. Nyt pysyn kovana ja neulon muilla langoilla!

Grammoja kertyi hurjat 123g!!

Kuvaa en saanut siirrettyä tänne, mutta sen voi käydä katsomassa täältä.