21.2.2009

Jälleen jotakin valmista

On siinäkin jotai hyvää, että on paljon juttuja kesken samaan aikaan. Kerralla sitten valmistuu enemmänkin töitä. Pipon jälkeen sain viimeisteltyä sydänystävän kotitossut, joihin sain kulutettua lankaa 52 g.
Nyt sitten vain pitää miettiä, että jatkaisinko loppuun aiemmin esitellyt kesken eräiset helmilapaset vai aloittaisinko jotakin uutta. Onhan se nyt surkeaa, kun kesken on vain yksi helmikuussa aloitettu juttu. Listalla kun odottaisi ainakin yhdet tumput hahtuvasta ja avopuolison isän tilaama tychus... Ja jos nyt jo vähän aloittaisi jotakin uutta, niin voisiko vielä valmistua enemmänkin jotain?

MarioMyssy

Lankahamsterihengessä olen yrittänyt keksiä olemattomia lankoja varastoistani. Eli olen jo pidempään halunnut tehdä MarioMyssyn, mutta varastoistani ei löydy sopivaa paksumpaa lankaa. No, sitten vain kehittelemään mielessä erilaisia versioita ja lopulta päätin ottaa pohjalangaksi 90-luvulla aloitetun villapaidan 7 veljestä langan (paita ei koskaan valmistunut ja sitä juuri edellisessä postauksessa purin) ja vuosia sitten ostetun Palman (josta oli tarkoitus tulla pusero, mutta sitten tutustuin pesumerkintöihin ja langan tuntuun).
Lankaa tähän kului 112 g ja sain tuhottua kokonaisen kerän Palmaa. =)

20.2.2009

Purkaa, purkaa

Eli olin tuossa neulomassa pipoa ja lanka loppui kesken. Ei hätä tämän näköinen, purkaminen auttaa aina. En kuitenkaan purkanut pipoa vaan sitä minkä jämälangoista olin pipoa alkanut tekemään.


Aikoinaan 90-luvulla olen ruvennut neulomaan villapaitaa. Siitä ei ikinä valmistunut enempää kuin etukappale ja lankoja on pikkuhiljaa kulutettu muihin projekteihin. Nyt päätin lopulta purkaa paidan tekeleen pois ja ottaa langat helpommin jatkokäytettäviksi.


Nyt sitten siirryn kuluttamaan tätä "lisäämääni" lankamäärää...

Flunssa selätetty Jussien voimalla :-)

Kaksi viikkoa kestänyt flunssa iski päälle samoihin aikoihin, kun loin silmukat Jussi-sukkiin. Tänään on ollut ensimmäinen terve päivä ja tänään myös päättelin langat ko. sukista. yhteensä 112 grammaa Nallea ja Maijaa kului lahjasukkiin.Tänään sai myös napin kuopuksen lakki, joka valmistui viime viikolla. Lankaa kului huimat 24 grammaa :-)
Niin kuin esittelyssä ennustelin, että valmistuneita tuskin kovin paljon nähdään, vaan saan aikaiseksi kymmenen keskeneräistä... Valmiita töitä on jo tullut ja pari työtä on erittäin hyvällä mallilla. Kesken on tällä hetkellä vain kolme tytötä :-)

Vihdoin raportoitavaa

Eli paita on vihdoin valmis. Kokonaiskulutus 777g.Mitäköhän sitä seuraavaksi... vauvalle haalaria ehkä :)

19.2.2009

Täälläkin taas jotain valmista

Meni tuo edellinen hamsterointiviikko ilman raportointia, mutta tässä olisi taas jotain valmista. Tytölle lammaspaita, ohje viimeisimmässä Novitassa, lankana Tennesee ja Jive. Langan menekki 283 g.
Ja sitten taas näitä patalappuja Huopasesta. Langan kulutus 74 g.

Vauvajuttusia

Nyt vasta saan blogattua nää aikaa sitten valmistuneet vauvatyöt:


Hahtuvia Ullan Villapöpät -ohjeella. Isommat 26 g ja pienemmät 10 g.


Söpösiä vauvasukkia. Vaaka ei noista kirjavista antanut yksinään mitään lukemaa, mutte yhteensä vauvansukkien painoksi ilmoitti 18 g.


Tää nyt ei ole vauvatyö, mutta kumminkin... Tein itselleni kans nappipipon, jonka paino on 40 g. Huimat 94 grammaa kulutettua lankaa siis tässä postauksessa. :)

18.2.2009

3 viikko

Tällä viikolla blogilaisemme ovat kuluttneet lankaa lähes kolme kiloa. Suurimpaan kulutukseen tällä viikolla on päässyt WorstedKnit 900 g:n tilkkupeitollaan, mutta kokonais tilastoa johtaa Täti Sininen 1 326 g:lla. Blogimme koko langan kulutus on tähän mennessä on 5 470 g siis lähes 5½ kg.

Surullisempana tilastona blogilaisistamme on tällä viikolla pelistä pudonnut kaksi neulojaa (Aurora ja Hanne) langan ostelun vuoksi. Molemmilla tosin kuulosti olevan ostetuille langoille tarkat kulutussuunnitelmat. =) Ja nyt siis siirryn jatkamaan neulomista. =)

Startiitti

Niin, täälä vaivaa pahan laatuinen startiitti. Aloitettuja töitä on vaikka muille jakaa ja vielä muutamaa tekisi mieli aloittaa. Avopuolison isä olisi tilannut oman Tychuksen ja itsellekin tekisi mieli vaikka mitä, mutta onneksi tällä viikolla on myös valmistunut yksi työ. Yhdet lapaset joita neuloin itselleni, mutta joita avopuolison äiti kärtti niin paljon, että päätin ne hänelle nyt sitten lähettää. Lapasille tuli painoa 59 g.


Kesken olisi siis Mariomyssy, sydänytävän kotisukat ja toiset helmilapaset. Josko näistä nyt joku valmistuisi, kun puuttuisi vain ½ tossua tai yksi lapanen, eikä pipostakan nyt niin paljon puutu...

200 g lisää

Neuloin puuvillalangan lopuista muutaman siivousliinan ja hahtuvakiekon lopusta kaksi hahtuvaimua. Lankaa kului yhteensä 200 g.

17.2.2009

Huivi

Jämälangoista huivi eilen esitellylle pipolle. Lankaa kului 139 grammaa.

Hiljasta pitelee...

Täällä ei valmistu neuleet nyt yhtään.
Lauantaina muutettiin 90 neliön rivarikolmiosta 52 neliön kaksioon.
Miun puikot ja keskeneräiset neuleet on vielä paikallistamatta, todennäköisesti ne löytyvät joskus tuolta lastenhuoneen kaapista...
Ehkäpä tää tästä, neuleet saan tänään toivottavasti jostain esiin. Tosin tuntuu että muutossa ne langatkin on johonkin kadonneet.

Putosin

Jotenkuten hallitusti siis. :) Priimassa sattui nimittäin olemaan alennuksessa juuri se Freedom Spirit -lanka jota olen jo pari kuukautta kuolannut ja odottanut että lankavarastonhallintasääntöni sallivat ostamisen... ja nyt ne sitten juuri Hamsterikuussa sen sallivat, joten tuo alennus (50 %!) oli se viimeinen naula arkkuuni. Varsinkin kun äsken tuli hieman yllättäviä kuluja kun pitäisi maksaa opintotukea takaisin ihan sairaan iso summa, joten "alennus" on ainakin kesään asti maailman paras sana meikäläiselle. ;)

Mutta vaikka putosin niin en tule ostamaan lankaa kuin vasta 500 g:n kulutuksen jälkeen taas kerran, joten älkää olko minusta huolissanne! Kyllä tämä lankahamsteri kurissa pysyy. :)

Rutkasti onnea ja tahdonvoimaa muille hamstereille, nähdään ensi vuonna uudestaan!

16.2.2009

Viikonloppuna valmistunutta

Pipo Zitronin Loft langasta, 41 grammaa.

Hunajakennolapaset Isovelilangasta, 76 grammaa.

Kaksi patalappua, 77 grammaa ja alusta 176 grammaa. Näissä lankana Novitan Huopanen.
Pipo ja kaulaliina, lankana Novitan 7 veljestä Raita, 143 grammaa.Molemmissa sama
lanka.

Ensimmäinen neuloja uunista ulos!

Hintavertailu teki tehtävänsä. Laskin Sylvin langanmenekin kolmelle eri langalle (Alafoss Lopi, Gjestal Cortina ja kolmantena Naturgarn no 1) ja kun kalleimman sekä halvimman vaihtoehdon hintaero oli 71 euroa, ja halvemmankin kanssa yli viisikymppiä, päätin suorittaa hallitun pudottautumisen hamisterikisasta.

Iloista hamsterointia teille muille! Minä neulon nopeasti Durrowin valmiiksi jotta pääsen sitten Sylvini kimppuun.

Valmistunutta

Langanostolakko ei tee vieläkään tiukkaa mutta toisella hamsteriviikolla neulomisajasta on ollut niukkuutta. Tahti siis hieman hidastui ensimmäisestä viikosta. Uutta valmistunutta on yksi peittotilkku (30 g), yhdet vauvansukat (25 g) ja vauvan liivi (120 g), yhteensä siis 175 g. Melkein valmiina on yhdet hahtuvatossut mutta vielä pitää päätellä langanpäitä ja ommella tossut kasaan (ja heittää ne pesukoneeseen) joten niistä ei vielä voi laskea grammoja mukaan.

Kiikkuu...Kiikkuu..Tippuuko?

Pelkään, että saatan olla ensimmäinen putoava Lankahamsteri. Vielä ei ole nappi napsahtanut, mutta pahalta näyttää.

Poikaystävä mieltyi keskeneräisiin sukkiini, ja koska uusi elämäntehtäväni on turmella hänet käyttämään pelkkiä käsinneulottuja villasukkia, menin katsomaan Tapion kaupan sivuilta vieläkö heillä on Regian Galaxy Coloria valikoimissaan. Ei ollut, mutta etusivulla oli ansa!

Kaupassa on Gjestalin Naturgarn no 1 tarjouksessa tämän viikon ajan eurolla per kerä. Epäonnisena sattumana minulla on tätä lankaa kotona kaksi kerää, ja Sylvin ohjeen ilmestyessä tein langasta mallitilkun, jonka tiheys osui täydellisesti kohdilleen. Sylvi jäi odottelemaan omaa aikaansa, koska ohjeen vaatima määrä villaa on hankalasti soviteltavissa budjettiin.

Nyt vain mietin, onko täysin epätaloudellista olla tarttumatta tilaisuuteen, jos Sylvin langat saisi 29 eurolla, eikä kyseessä ole edes pienin koko? Jos haluaa Sylvin kuitenkin?

Lisää sukkia

Aivottomien sukkien neulonta jatkuu edelleen. Nämä sukat oli tarkoitettu kuopukselle, mutta 40 silmukkaa oli liian vähän The Yarn Yardin Hug-langan ja 2.75mm puikkojen kanssa. Niin tämäkin pari menee esikoisen käyttöön ja puikoille täytyy suunnitella seuraavia...

Lankaa kului 40g.

Sääligramma-anomus ikuisuusprojektista

Käännyn mitä kohteliaimmin rouva ylidiktaattorin puoleen ja anon sääligrammoja seuraavasta ikuisuusprojektista:

Ravelryn mukaan olen aloittanut kyseisen työn jo vuonna 2007. Nyt Ullan dediksen lähestyessä ja teeman ollessa sopivasti leikki, sain työn vihdoinkin saatettua loppuun. Kirjoitin siitä jopa ohjeenkin! Kyseessä on 2,5 metriä pitkä lelukäärme. Käärme oli jo melkein valmis; nyt hamsterikuun aikana sain tehtyä otukselle pään ja hieman vartaloa (sellaisen yhden pallukan verran). Kuva on epäselvä, koska selkeämpi kuva meni Ullaan enkä halua sitä vielä muualla julkaista. Kissat tykkäävät lelusta:

Jään odottamaan rouva ylidiktaattorin vastausta.

15.2.2009

Tili rysäyksellä auki!

Kaksi viikkoa siihen tuhrautui, mutta sain sentään jotain isompaa neulottua! Tässä Log cabin-tyylinen peitto (ohje Mason-Dixon Knitting)Lisää tietoja on blogissani www.worsted-knitt.net (englanniksi) mutta sanottakoon tässä että kulutus oli tasan 900 grammaa ja peittoa oli tosi hauska tehdä!