5.3.2010

Jämälankasukat

Tällaiset jämälankasukat valmistuivat tänään. Painoa näillä on 52 g.

Ensimmäinen neule valmis


Kuvassa Puolison sukat, kuvattu neulontapaikalla. Lankaa kului 110g ja jäi tuollainen pieni kerä vyyhdistä jäljelle. Nyt puikoilla mustaa lankaa ja kertaalleen on jo purettu...Olisikohan pitänyt suunnitella etukäteen?

Tästä se lähtee...

... eka työ valmis, kaulaliina itselleni. Lankaa meni 101 g.

4.3.2010

"Uuni tuoreat"

Juuri puikoilta valmistuneet tyttären lapaset Nalle-langasta :) 74g upposi näihin.

Ensimmäinen hamsterineuleeni


Tänään valmistui ensimmäinen hamsterineuleeni, tämä hame. Lankaa siihen kului 284 g.

2.3.2010

Tintin esittäytyy

Tervehdys kaikille!

Olen minäkin ensimmäistä kertaa mukana Lankahamstereissa.
En ole uskaltanut lankavarastoani kovinkan tarkkaan laskea tai punnita, mutta se on kuitenkin aika huomattava. Innostun ostamaan ihania lankoja ihan vain sen vuoksi, että ne ovat ihania, miettimättä kunnolla, mitä niillä tekisin.

Tavoitteena on saada muutaman vuoden kaapissa marinoitunut Silja-lanka jalostettua kummitytön puseroksi/huppariksi. Sen lisäksi on muutama huivilanka odottamassa puikoille pääsyä, pari kerää odottaa pipoutumista ja eiköhän jokunen nyssäkkä haluaisi tulla virkatuksikin. :-)

Materiaalia ja suunnitelmia on - energiaa ja motivaatiota saan toivottavasti tästä tempauksesta.

Blogini on Tintin luomukset

Hyvää hamsterointia kaikille!

Neulovanelli esittäytyy

Hei kaikille Lankahamstereille! Olen ensikertalainen, tumpelo bloggaamisessa, mutta auttamaton lankamagneetti. Leikkimieltä ja ilmeisen leikkimielisiä lankakeriä löytyy , riittävästi! Vai mitä arvelette: useamman hetken kaapissa luuranneet Novitan Merinot putosivat päähäni ilmoittautuen halukkaaksi neulottavaksi? Aloitin kuitenkin tyynesti ja arvokkaasti neulomaan Puolisolle Sukkia, ihanasta Jitter Bugista! Tärkein ensin, Kotijoukot tyytyväisiksi! Rakas Puoliso piti nimittäin vyyhtiä avuksi kerimiseen. Edellisestä neuleesta hänelle onkin luvattoman pitkä aika. Neulomisen Iloa meille kaikille!

Mymmeli ekakertalaisena :)

Osallistun Lankahamstereihin nyt ensimmäistä kertaa, kiitos ystäväni. Neulonut olen muutaman vuoden liki päivittäyin.

Lankaa löytyy n.8kg , erikokoisia nyyttejä,pussukoita,korillisia vähän siellä ja täällä. Suurin tavoite on varmasti olla ostamatta lisää lankoja, koska niiden haaliminen tuottaa suurta mielihyvää :). Tavoitteena myöskin tietysti saada neulottua kahta enemmän nyt kuluvan kk aikana, jospa ne nyssäkät siitä väistyisivät tehden tilaa uusille ihanuuksille ...

KirstiC - ensikertalainen

Moi kaikille,

uskaltauduinpas minäkin mukaan, olen aika uusi näissä nettineulejutuissa, minulla ei ole omaa blogiakaan.

Mutta lankaa löytyy varastosta, ja niitä pitäisi saada vähän vähemmäksi. Epäilen, että tällaisen normaalipäivätyöläisen saldo jää toooodella kauaksi parhaiden saldoista, mutta oma tavoite on muutama sata grammaa. Jos vaikka parit sukat ja jotain muuta pientä saisi aikaiseksi maaliskuun aikana.

Mielenkiintoisinta on nähdä muiden edistyminen ja kommentointi matkan varrella, siis puikot heilumaan!

1.3.2010

MinskuH esittäytyy

Minä olen kolmatta kertaa mukana lankahamstereissa. Tällä kerralla yritän kuluttaa lankaa edellisvuotta enemmän, jolloin summa taisi olla 766g. Eli ei onneksi ihan ylitsepääsemätön summa ;-) Villavantus-blogini on viime aikoina ollut pahasti heitteillä, mutta toivottavasti tämän kuukauden aikana sekin saa enemmän huomiota.

Lankavaraston koko ei ole tiedossa, mutta veikkaus on 15 ja 20 kg:n välillä. Joskus viime vuonna olen käynyt langat läpi, mutta tuossa syksyllä homma karkasi vähän käsistä, ja kaikenlaista lankaa on tullut hankittua niin messuilta kuin kaikista ihanista nettikaupoistakin. Viimeisimmät houkutukset toissa viikkoisesta Wollmeise-päivityksestä on vielä posteljoonin hallussa...

Tänä iltana tein mallitilkun Novitan Temposta, jota olisi tarkoitus kuluttaa ensimmäisenä pois. Ainakin baskerin ja lapaset olen suunnitellut tekeväni kyseisesta langasta. Saas nähdä kuinka ensimmäisen hamsterointiviikon käy, sillä huonoksi onneksi minulle nousi nyt illalla kuumetta ;(

Toivotan kaikille oikein tuottoisaa lankahamsterikuukautta!

Puputsi esittäytyy

Olen Puputsi ja toimin tässä blogissa apuemäntänä. Olen osallistunut hamstereihin jo useamman kerran ja muistaakseni tämä on toinen tai kolmas kertani apuemäntänä. Lankavarastoni on järisyttävän suuri; viimeksi punnitessani se oli n. 70 kiloa. Erilaisista lankalaihareista on silloin tällön hyötyä, mutta hamsterit on ainoa aika, jolloin saan lankaa myös kulutettua!

Tavoitteeni olisi saada tämän hamsterikuun aikana saada kulutettua n. kilon verran lankaa erinäisiin projekteihin. Neulomisaikaa rajoittaa ahkerasti erittäin toimelias 9 kuukautta vanha pikku-pupumme, joka osaa juoksuttaa äitiä oikein olan takaa. Tänä vuonna kokeilen lisäksi uutta taktiikkaa: keräsin koriin valmiiksi ohjeet, puikot ja lankaa, joten otan korista aina uuden projektin vanhan valmistuttua. Tässä onkin kuva korista:

Kaikenlaisia puuhiani voi seurata blogistani Puputsin puuhat ja harrastusfirmani Puputsin Puoti toimii tänä vuonna hamstereiden sponsorina. Nyt ensimmäisen neuletyön kimppuun!

Aija-Leena esittäytyy

Moikka kaikki -

olen Aija-Leena blogista Bewitched Fingers ja mukana hamsteroimassa toista kertaa. Viime kerralla pääsin reilusti yli parin kilon kulutuslukemiin, mutta tänä vuona on hieman eri ääni kellossa, koska olen palannut työelämään hoitovapaan jälkeen - eikä neulomisaikaa enää ole entiseen malliin.

Lisäksi unohdin koko hamsteroinnin, joten alan vasta tänään katsella lankavarastoani "sillä silmällä" että mitäs sieltä voisi neuloa... Tavoitteesta en vielä osaa sanoa mitään- Mies on toivonut ainakin teepannulle myssyä - ja jos vaikka lisäksi jonkun paidan väsäisi itselle ja keskimmäiselle tyttärelle villasukat - niin voisi olla varsin tyytyväinen.

Oikein mukavaa hamsterikuukautta kaikille! Innolla seuraan mitä te muut neulotte:-)

Saldo korkattu


Valitsin puikoille jotain nopeaa, etten ainakaan ilman lopputulosta jäisi... Tiskirätti valmistui Allhemp6 hamppulangasta. Rätin malli oli Eloomanator's Diagonal Knit Dishcloth (pdf)
Kulutus 46 grammaa.

Mii esittäytyy

Moi. Osallistun hamsterointiin ensimmäistä kertaa. En ole yleensä kovin tuottelias käsitöiden saralla, mutta toivon, että hamsterikuu innostaa minutkin hienoihin suorituksiin :) Lankoja löytyy varastosta omiksi tarpeiksi. Tavoitteenani on saada valmiiksi sekä jotain uutta että ikuisuusprojektiksi luokiteltava neuletakki.

Minulla ei ole tällä hetkellä omaa blogia.

Unki esittäytyy

Heippa!
Täällä kirjoittelee Unki. Lähdin hamsterikuuhun, koska kaappeihini on kertynyt lankaa siihen tyyliin, että kohta ei kaapit riitä, jos vielä ostan lisää. Ja mähän oon ahkera ostamaan! :) Josko tämä kuitenkin rauhoittaisi vähän ja saisin entisiä tuhlattua. Minkäänlaista strategiaa mulla ei ole. Ainoa tavoite on, etten putoa pulkasta ennen aikojani. Ekaa kertaa olen mukana ja juttujani löytyy Unkin näperrysnurkasta.

Worsted Knitt jälleen hamsteroimassa

Tervehdys kanssahamsteroijat :)

Olen Worsted Knitt, toista kertaa mukana hamsterikuussa. Lankavarasto on taas vähän päässyt ryöhääntymään, josko sitä saisin tässä kuussa vähän pienennettyä.

Olen 26-v, neulonut kolmisen vuotta, asun Saksassa ja bloggaan osoitteessa http://www.worsted-knitt.net.

Meiran esittely

Hei,
olen Meira, kolmikymppinen lankahamsteri Helsingistä. Lankavarasto ei ole kiloissa mitattuna mitenkään suurimmasta päästä, mutta suhteessa neulomistahtiin sitä on kyllä vähintäänkin riittävästi, joten langanostolakko tulee tarpeeseen. Kärkisijoilla en ole koskaan ollut, mutta jos saisin kuukauden aikana kulutettua vähintään 500 g, mieluiten lähemmäs 1000 g lankaa, se olisi minulle hyvä suoritus.

Enimmäkseen neulon pienehköjä töitä (sukkia, huiveja, myssyjä, lapsen asusteita), mutta nyt aloitin uhkarohkeasti hamsterityönä Basilikaa, saa nähdä, onnistuuko sen valmistuminen ajoissa.

Neulomisen ja langan hamstraamisen ohella vietän aikaa miehen ja 2-vuotiaan pojan kanssa sekä roolipelaten, lukien ja harrastaen satunnaisesti liikuntaa, etenkin uintia ja sauvakävelyä.

Altocumuluksen esittely

Hei,
olen Altocumulus Itä-Suomesta. Olen hamsteroinut viimeksi vuona 2007 ja sen jälkeen lankavarasto on kasvanut hälyttävästi ja menee. Siksipä edes pientä ojennusta tilanteeseen kaivataan.

Tarkempia kuvauksia töistäni löydät Hahtuvapilvenreunalta.

Sagan esittely

Osallistuin vuosia sitten kaikkien aikojen ensimmäiseen Lankahamsteriin, mutta sen jälkeen en ole syystä tai toisesta osallistunut. Nyt kuitenkin totesin lankavarastoni kasvaneen aivan liian suureksi, joten tämä on hyvä syy olla ainakin kuukausi ostamatta lisää lankaa. Tarkoituksenani on myös tuhota kaikkein pisimpään varastoissani viihtyneitä lankoja.

Blogini on Pähkinänkuoressa.

28.2.2010

Sahramin esittely

Hei olen sahrami ja minulla on ... ööö? enemmän lankaa kuin painoa. Hamstereissa olen ollut mukana jo useampana vuonna, aina yhtä huonolla menestykselllä. Tai siis lankaa en ole ostanut, mutta enpä yleensä ole kutonutkaan.

Blogini on Sahraminsolmut.

Tervetuloa hamsteroimaan!

Tervetuloa kaikille hamsterit 5 -blogiin! Olen teidän apuemäntänne Puputsi, jonka puoleen voitte kääntyä kaikissa mieltä polttavissa kysymyksissä. Aloitetaan heti tärkeimillä asioilla:

- Olen kirjoittanut ohjeet tunnisteiden eli labeleiden käyttämisestä. Toivon kaikkien lukevan ohjeet ja toimivan niiden mukaan.

- Haluaisin tietää, oletteko kiinnostuneet nimeämään hamsteriryhmämme jollakin nimellä? Voitaisiin pistää pieni äänestys pystyyn. Ehdotuksia kehiin, jättäkää vaikkapa tähän kommenttia.

- Toivoisin kaikkien aloittavan kirjoittamalla esittelyn itsestään tähän blogiin. On hauska tutustua kilpakumppaneihin! Laittakaa linkit omiin blogeihinne, jotta voin koota ne sivupalkkiin.

- Onko teillä toiveita blogin ulkoasusta? Kaikki toiveet ja vinkit kommentteihin.

Eipä tässä muuta kuin hauskaa hamsterointia vuodelle 2010!

Ohjeita

Apuemännän urakkaa helpottaakseni kirjoitan tähän postaukseen ohjeet siitä, miten Lankahamsterit 5 - blogissa toivon osallistujien merkitsevän kirjoituksiaan. Päivitän tätä kirjoitusta tarpeen vaatiessa, joten seuratkaa myös tätä välillä. (Linkki sivupalkissa tunnistelistassa "ohjeet".)


TUNNISTE ELI LABEL -OHJEITA:

- Koska emme kaikki välttämättä tunne toisiamme, toivon jokaisen kirjoittavan itsestään esittelyn, jonka tunnisteeksi eli labeliksi laittaa "esittely".

- Koska blogin yhteistilanteesta tulee tehdä Kristelille seloteko aina keskiviikkoisin, toivon teidän osallistujien ilmoittavan viikon saavutuksenne aina tuohon keskiviikkoiltaan mennessä. Viikon raportoinnin kokoamisessa käytän tunnistetta "viikkoraportti", joten älkää muut käyttäkö tätä.

- Mikäli säännöistä on kysyttävää ja kirjoitatte siitä oman postauksen, toivon teidän laittavan tämän postauksen labeliksi eli tunnisteeksi "säännöt".

- Mikäli jossain vaiheessa sorrutte lankaostoksiin ja putoatte täten pois kisasta, toivon teidän laittavan tähän postaukseen labeliksi eli tunnisteeksi "putoaminen".

- Aina, kun ilmoitatte valmiista työstänne/töistänne, toivon teidän laittavan kirjoituksen labeliksi eli tunnisteeksi "valmiit". Huom. Ilmoittakaa kunkin työn grammat vain kerran, jotta kirjanpito ei mene sekaisin.

- Jos anotte ylidiktaattorilta sääligrammoja esim. puretusta työstä tai ikuisuusprojektin loppuunsaattamisesta, laittakaa kirjoituksenne tunnisteeksi "anomus".

- Koska samassa blogissa on myös aikaisempien vuosien merkintöjä, toivon teidän liittävän jokaiseen postaukseenne tunnisteen "2010".

- Myös omia tunnisteita saa keksiä, mutta selvyyden vuoksi toivon edellämainituissa tilanteissa teidän käyttävän ohjeiden mukaisia tunnisteita. Tarvittaessa lisäilen niitä itse.


TEKNISIÄ OHJEITA:

- Label eli tunniste lisätään kirjoitusruudun alhaalla olevaan tekstinsyöttöpalkkiin, jossa lukee "Labels for this post:". Klikkaamalla "Show all" saat näkyviin kaikki käytössä olevat tunnisteet ja voit klikkaamalla lisätä sieltä omaan kirjoitukseesi sopivat tunnisteet.

- Labelit eli tunnisteet näkyvät listana blogin oikeassa reunassa otsikon "Aiheet" alla. Klikkaamalla tätä tunnistetta saat näkyviin kaikki ne kirjoitukset, joissa on käytetty samaa tunnistetta. Esimerkiksi klikkaamalla "esittely", saat näkyviin kaikkien blogiin esittelyn kirjoittaneiden esittelyt. Tästä syystä on tärkeää käyttää tietyissä tilanteissa samoja tunnisteita.

- Mikäli itse kirjoitan kirjoituksia, joissa tiedotan tai kirjoitan muuta apuemäntä -höpinää, laitan kirjoituksen tunnisteeksi tällöin "apuemäntä". Älkää siis muut käyttäkö tätä tunnistetta.

- Tunnisteita voi lisätä kirjoituksiin myös jälkikäteen menemällä siihen listaan, jossa on kaikki kirjoitukset ja valitsemalla oman kirjoituksen kohdalta "edit". Siellä voi tarvittaessa muokata tekstiä ja lisätä tunnisteita.


MUUTA:

- Sivupalkista löytyy kohta, johon kerätään kulutetut langat. Aina kun olette ilmoittanut jostain kulutuksesta blogissa, kirjoitan kommentin lisättyäni kulutuksen sivupalkkiin. Näin voitte seurata helposti omaa kulutussaldoanne ja korjata, jos huomaatte virheitä! Voimme myös tehdä yhteisen blogitavoitteen: pystyisimmekö esimerkiksi kuluttamaan yhteensä 10 kg lankaa?

- Kysy rohkeasti aina, kun on jotain kysyttävää.

- Omia kirjoituksiasi on helppo seurata, jos pistät aina kirjoituksesi tunnisteeksi oman nimesi.

- Pidä hauskaa!