1.3.2011

Loppusaldo

No niin, nyt on langat kulutettu ja on loppusaldon aika. Meidän blogissamme onnistuttiin kuluttamaan yhteensä 18107g lankaa 127 erilaiseen työhön. Alun perin meitä oli 15, joista yksi sortui lankaan viime metreillä ja toinen ei saanut tiliään auki lainkaan. Monet saivat kulumaan lankaa usean kilon verran, toiset taas hiukan maltillisemmin =) Tosi hienon näköisiä töitä syntyi ja lankaa kului. Tämä emännöinti oli ihan hauska kokemus, tätä blogia on kiva emännöidä. Kiitos siitä teille!

Pöllölapaset

Viimeinen lankahamsterityö valmistui eilen illalla jo hyvissä ajoin, joskus kymmenen maissa. ;) Tämän jälkeen aloitin paria yhdelle parittomalle sukalle.

Malli on ravelryn Give A Hoot, lankana käytin tuollaista Espanjasta tuotua paksua villalankaa, puikot 4,5 vaikka ohjeessa sanotaan 5.


Paino 112g

Kiitokset muille hamsteroineille ja mukavaa keväänalkua!

28.2.2011

Terve ja kiitos grammoista

Helmikuu meni nopeasti, ja yllättävän paljon sainkin aikaan asioita! Vaikka suunnittelinkin ajan salliessa tekeväni erään keskeneräisen virkatun torkkupeiton valmiiksi, siis JOS aikaa jää pääprojektini (hamsteritorkkupeittoni) jälkeen, en ehtinyt tekemään kuin kymmenkunta kerrosta. Siitä olisi voinut muutaman sääligramman anoa. Mutta muut projektit alkoivat jo tuntua kiinnostavammilta (olen esimerkiksi ommellut ja tehnyt silmukkamerkkejä) sekä oikea elämä tuli väliin. Tänä iltana löysin jauhokoisia kaapista, hurraa...

Mutta hamsterikuun tavoitteeni täyttyivät, ja yllätyin positiisesti siitä että sain torkkupeiton valmiiksi, kun noita hankaluuksia ilmaantui vähän väliä. Blogeja oli ilo seurata ja lukea, niistä oli henkistä tukea ja muut hamsteroijat innostivat jatkamaan ja jaksamaan! Vaikka loppua kohden väsähdinkin enkä tehnyt enää perjantain jälkeen mitään. Ensimmäiseksi hamsteroinniksi meni oikein näpsäkästi. Saa nähdä innostunko ensi vuonnakin, sitä ei vielä tiedä.

Teksti alkaa ollakin jo sopivan takkuista, niin toivotankin hyvää yötä ja kiitos vielä kerran kaikille seurasta!

Illuusiosukat


Kerkesin! 2,25 mm puikoilla 87 g Flotte Sockea ja Merisockia illuusioneuleena. Esikoisen synttärisukat huomiselle. Koko 40. Esiintyvät joskus myöhemmin omassa blogissani, kunhan lahjan saajan jalassa on kuvattu.

KIITOS SEURASTA! Tänä vuonna sain vihdoin ylitettyä kilon hamsterikulutuksen, ja kaikki käyttöneuleita -luulisin.

Loppukiri

Olen kyllä tyytyväinen, kun sain tavoitteeni pidettyä eli yli kilon neulottua ja oltua ostamatta lankaa, mutta silti tekee mieli saada sukat valmiiksi tänään. 3200 silmukkaa ja päättelyt jäljellä.

Sikamaista flunssaa

Minun hamsterikuukauteni loppu meni vähän pieleen: Vaikka lankalakkoni jatkuu edelleen, minuun iski kova flunssa enkä ole jaksanut edes neuloa! Tämä lienee jotakin sikaflunssaa, en nimittäin muista milloin olisin viimeksi ollut näin kipeä... :/ Minun päähamsterityöni, noin 400 g kuluttava Loretto-liivi on resoreita vaille valmis. Samoin Lina-piponi vuorillisena (kulutus n. 100 g) jäi pientä vaille. Molemmista töistä jäi puuttumaan ehkä 25 %. Kaikesta huolimatta minulle jäi hamsterikuusta ihan hyvä fiilis, sillä sain tehtyä lankainventaarion ja jonkin verran  kulutettua varastolankoja pois. Jään mielenkiinnolla odottamaan muiden loppuraportteja. ;-)

Bolero ja kauluri: Roinan hamsterikuun vikat! Ü

 2 valmista työtä Roinalassa! Bolero Novitan Purosta ja siihen meni lankaa 100g ja kauluri Novitan Temposta joka vei lankaa 120g. Blogissani on lisää tietoa malleista yms. :)
Roinan kokonais tulos on 7valmista/255g

hamppua, puuvillaa, villaa

Nyt on hamsterityöt minun osaltani tehty. Ihan tyytyväinen olen kuukauden saldoon, sain tehtyä muutamia juttuja jo pitkään varastoissani seilanneista langoista, kuten nuo patalaput. Myös tiskirättilankakasa pieneni paljon, ja monelle langalle on nyt oikeasti selkeä suunnitelma, joka vain odottaa toteutusta.

Hamppurätti, puuvillarätti ja villaiset patalaput kasvattavat saldoani vielä 154 grammalla.

Viimeisten raportointi

Sovitaanhan niin, että kaikki tänään vielä valmistuvat työt raportoidaan tiistaina viimeistään klo 18 mennessä. Sen jälkeen lasken lopputuloksen blogimme osalta. Ja ei kun puikot heilumaan =)

jotain pientä vielä


Tein ylijääneestä Lett-Lopísta kaksi mukinalusta ja yhden kukan virkkaamalla. Nämä painavat yhteensä (ennen huovutusta) 21g.

Vielä on tuloillaan yhdet pöllölapaset, jotka on jo melkein valmiit, enää toisesta puuttuu peukalo ja osa päättelyistä.

Viimeistä viedään


Helmikuu päättyy tänään ja sen myötä lankahamsterikausi. Langanostolakko on pitänyt, sen suhteen minulla ei juuri epäilyksiä ollutkaan, sillä ostamattomuus minulta kyllä onnistuu, kun houkutukset ovat lähinnä nettikaupoissa ja Ravelryssä. Asetin itselleni tavoitteeksi kahden kilon rajan ylittämisen kulutuksessa, mutta liekö helmikuun pakkasten inspiroimaa vai kahden sairasloman ansiota, että ylitin sitten itsellenikin ennätyksellisen viiden kilon rajan. Tällainen langankulutus näkyy jopa minun massiivisessa lankavarastossani, sillä arvelisin sieltä nyt kadonneen noin yhden Ikean ison muuttolaatikollisen verran lankaa.

Tänään on työpäivä, ja epäilen suuresti, etten ehdi enää mitään valmista illan aikana saamaan - mitään ei ole edes kesken - joten raportoin sitten ainakin toistaiseksi viimeisen valmistuneen: kolmas tuunattu tyyny. Tässäkin on kaksi isoa peittotilkkua yhdistetty ketjusilmukkakaarilla toisiinsa. Lankoina petrooli seiskaveikka ja turkoosi Tennessee, ja lankaa tähän viritykseen kului 128 g. Ja mikäli olen oikein laskenut, tämä oli 30. työ.

Kiitos kaikille kanssahamstereille seurasta ja kilvoittelusta, nyt voi taas hyvällä omatunnolla kohdata lankakauppojen houkutukset!


27.2.2011

vielä yhdet sukat

Viimeinen hamsterikuun työni on tässä: Nallen Kukkaketo langasta sukat. Painoa niille tuli 71g. Innostuin loppuviikosta aloittamaan useamman projektin, ja kun olen neulonut niitä vuorotellen, mitään ei valmistu enää, kun aamulla lähden pitämään lastenleiriä hiihtoloman ratoksi. Iltapuhteeksi neulomus lähtee mukaan, mutta hamsterikuun merkeissä en enää raportoi kuin apuemon ominaisuudessa. =) Oma tavoite kuitenkin täyttyi kun sain jotakin valmiiksi asti ja 500g lankaakin tuli kulutettua. Tämä oli hauskaa =) 

Hamsteritakki valmis

Pääsin tavoitteeseeni ja päättelin tänään Novitan Samoksesta tehdyn neuletakkini langat ja kiinnitin napit. Malli on englanninkielisestä Sandra-lehdestä (Nr.6, June 2006), se on ilmestynyt myös Sabrina-lehdessä, joka käsittääkseni on sama lehti saksaksi. Maanantaina saatan vielä tikuttaa Wurm-pipoa tai virkata taas tilkkuja peittoon, mutta ihan rennolla asenteella. Suurin haaste oli saada iso työ valmiiksi ja onnistuin siinä.

P2270027

Lankaa meni 535 grammaa ja tämä on neljäs työni.

Tunika


Iloisesti kuvattu ja ihan kivaksi havaittu tunika. Cassia, 7 veljestä, 526 g. Koko 12 v.

Vielä on aikaa neuloa, vaan on pahasti vaiheessa sukat, joita koitan saada tiistain synttärisankarille valmiiksi. Ohutta lankaa ja puikot... Voi olla ettei helmikuun puolella valmistu.

Lapaset

Eilen sain valmiiksi Bella's Mittens -lapaset, lankaa meni 85g. Kuvia ehkä tulee tänään, ensin pitää hoidella ruokajuttuja ja käydä hiihtämässä kun nyt lämpötilakin sen sallii. Kovasti yritän tänään ja huomenna kiriä, että saan liivitunikan valmiiksi, muutam sentti puuttuu selkäpuolen yläosasta ja kaulus sen lisäksi.