14.2.2009

Sukkasia

Itselle tein Novita Nallesta perussukat. Kulutus 68 g.

Miehelle tein tästä hieman - köh - värikkäästä Sandnesgarn Sisusta sukat. Kulutus 86 g.

Ystävänpäivä-pipo ja kämmekkäät :)Tässä jo aikaisemmin valmistuneet kämmekkäät, samaa lankaa kuin nuo tekemäni tossut eli Malabrigo worsted. Menekki 37gr

Seuraavaksi nopeasti valmistunut ystävänpäiväpipo kummitytölleni :) Lankana Novitan Samos Lollipop ja menekki 31gr. Koko 2v. Mallina tyttäreni Silja-nukke :)
Ja vielä malabrigon jämistä villaimu menekki 13gr

Tässä nuo väritkin näökyvät hieman paremmin kuin tossujen ja kämmekkäiden kuvassa :)

13.2.2009

Jämälangoista matto


Tähän kului 350 g 7 veljestä langan jämiä. Koko on 65 x 70 cm.

Pipo ja kettupuuhka


Tämä setti valmistui kolme päivää sitten, mutta eilen päättälin viimeistelin
sen. Kuvien lataaminen eilen ei onnistunut. Siis huivi ja pipo Tango Fanista,
Pipossa myös punaista Woolia. Yhteensä lankaa kului 187 grammaa.

12.2.2009

Valmiit tossut

Teimpä tässä taas pätkän reissuhuiviin samoksesta. Tämän saldo tais olla jotain 5gr tms... :P

Sitten on Uruguay-tossut valmiit. Langan värin nimi siis uruguay :)
Lanka itessään on aivan ihanan ihana Malabrigo worsted. Näiden saldo 49gr.Valmiina myös samasta langasta kämmekkäät. Päättelytyö vaan tuntuu kestävän...

Lisää väliaikatietoja

Paita on enää hihoja vaille. Sain jopa pääteltyä langanpäät ja viimeisteltyä kauluksen sekä helman. Hihat on vielä suunnittelematta, täytynee illalla ompelukurssin jälkeen istua hetki koneella miettimässä kuvioita.Tähän mennessä mennyt 506g lankaa...

Tiskirätti

Täällä on kunnon flunssa iskenyt päälle. Tässä kunnossa kirjoneuleet ja palmikot sai suosiolla jättää väliin. Tiskirätissä ei varmaan virheetkään haittaa :-) 35 grammaa Novitan Suvia muotoutui elämäni ensimmäiseksi tiskirätiksi:

11.2.2009

Toinen hamsteriviikko

Tällä toisella viikolla lankahamsterit 5 blogissa on lankaa kulutettu 2 149 g eli grammaa vajaat 43 50g:n kerää lankaa. Tällä viikolla suurin langan kuluttajamme on ollut Täti Sininen 408 g:llaan. Hän on myös kuluttanut eniten lankaa kokonais tilastossamme eli 487 g. Ja kokonaisuudessaan blogilaisemme ovat kuluttaneet lankaa 2 508 g. 2½ kg (50 kappaletta 50 g:n keriä) lankaa on jo melkoinen vajaus lankalaareihin. =)

Valmiita salaisia neuleita

Niin, olen saanut jotakin aikaiseksi, mutta kuvia ei nyt vielä tietenkään voi laittaa kun ovat menossa yllätyksiksi...osasta ei voi kuvia laittaa koko hamsterikuun aikana, joten laitanpa nyt sitten kaikki grammat tänne kerralla. Etenkin kun noista lahjasukista on jäänyt itselle luvattoman huonot kuvat... Elikkäs, olen saanut valmiiksi asti sydäntossut ja sydän sukat. Molemmat tehty seiskaveikasta ja tossuihin lankaa sain kulumaan 64 g ja sukkiin 91 g. Pientä lisää siis entisiin tuloksiin. =)
Seuraavaksi tekisi mieleni aloittaa mariomyssy, lina pipo, helmilapaset, pitsihuivi, hahtuvalapaset tai jotain ihan muuta...tekisi mieli aloittaa liian paljon ja liian vähän on aikaa saada kaikki valmiiksi. Ja lisäksi tekisi tietysti mieli tehdä itselle villatakki ja kivan ohjeenkin olen löytänyt, mutta ne langat...yritän siis pysyä noissa edellämainituissa, joihin on langat tai ainakin mielessä lankasovellutus, jonka toimivuutta täytyy kokeilla. Ja nyt lähden laskemaan grammoja. =)

Tintin valmiit :)

Jes, sukat löytyivät pitkällisen etsinnän jälkeen sängyn alta. Ehehe, miten lie sinne joutuneet..

Eli nyt tulee grammoja ja kuvia.

Ihanaiset sukkaset ällöttävästä seiskaveikasta. (Oikeesti musta tää on ihan perushyvälanka, en tajua, miks kaikki haukkuu.. Ehken vaan ole sit laatutietoinen.)
90g

Puuvillapipot. Lankana Tennessee. Pienempi: 30g Isompi: 45g (Ja pipojen sisällä töröttää ne akryylikerät, joista pitäisi olla tuloillaan kotilöllöttelyvillatakki.. En ole vielä aivan vakuuttunut langasta ja mallista... Vakuutunko akryylista koskaan. No en.)


Hahtuvaimuja vaippaan. Tiimanmuotoiset kaksinkertaisesta, suorakaide yksinkertaisesta. Yhteensä 70g. Kukkasia virkkasin 10kpl, joista jäi kolme ylimääräistä. Loput pääsivät ystävänpäiväkortteihin, joista tässä muutama onnistunein. Villit 18g yhteensä kukkasista.

Eli Tintin grammat: 90g+30g+45g+70g+18g=253g

Lapsen sukat

Ensimmäinen valmistunut hamsterityö on tässä, lapsen sukkapari kokoa 27. Titityyn sukkaklubista joululahjana saapunutta BG Garnin sukkalankaa kului 33 grammaa. Kuvan väri on nimeltään Meri.

Muuten olen keskittynyt neulomaan poikaystävän villapaitaa, jonka aloitin kaksi päivää tammikuun puolella eikä sitä täten voida laskea hamsterointiin. Luulen kaikkineen, että helmikuun neulontasaldoni tulee täällä jäämään pieneksi, koska yritän edelleen saada viime vuoden puolelta jääneitä keskeneräisiä projekteja loppuun. Toiset sukat ainakin vielä teen hamsterointina, koska kuopuskin tarvitsee oman uuden parin. On noloa, kun neulojan lapsi kulkee päiväkodin villasukissa.

Minä.. minä sain jotain tehtyäkin!

Ihan tälleen etukäteisilmoituksena, että oon mä jotain saanut tehtyäkin! Ihan totta, noista ällölangoista! Yhdet villasukat (ihanat, ehkä tosi tylsät ja tavalliset joidenkin mielestä, mutta ekat pitsi/reikäneule ja palmikkosukat, joita oon koskaan tehny. Niin ja tiimalasikantapää ja kärjestä aloitetut!), virkattuja kukkia, joita laitan ystävänpäiväkortteihin, kaksi kevätpipoa (toinen Chilille ja toinen kaverin vielä syntymättömälle vauvalle.. Piti tulla Pippurille, mutta olikin liian pieni. Joten Pippurille vielä oma, kunhan kerkee.) ja kolme hahtuvaimua vaippoihin. Tässä on vaan pieni ongelma.. Villasukat on vielä päättelemättä, mutta olen kadottanut ne. En tajua, missä ne ovat piilossa. Mutta jatkan etsimistä ja mikäli löydän, tulee kuvat ja grammat iltapäivällä.

Niin ja sit puikoilla on 3 villatakkia. Kaksi niistä on aloitettu jo aikoja sitten, joista edes toisen haluaisin tehdä valmiiksi. Kolmannen aloitin jostain akryylihirviöistä, jotka sain synttärilahjaksi joskus. Jos saisi sellaisen pitkähkön kotilöllöttelytakin niistä. On tulossa palmikkoa, mutta ei oikein näy tosta pätkärääkätystä langasta, niin voi olla, että puran ja jätän palmikot pois. Katsellaan..

Niin, ja sitten tarttisin taas jonkun apua. Ei liity tällä kertaa lankoihin (paitsi ehkä välillisesti), nimittäin tarttisin tietoa Suuressa Käsityölehdessä muinoin olleista neulottujen koirien ohjeista. Eli minkä rotuisiin koiriin lehdistä löytyikään ohjeet? Ja missä lehdissä ne ovat?

Pikkusisko valmistuu keväällä ja lupasin sille koiran valmistujaislahjaksi. (Voi olla pieni pettymys jos laskee mun varaan tän koiralahjan..) Enkä nyt heti jaksa alkaa itse säveltää, niin jos joku kiva rotu löytyis sieltä lehdistä... Olisin kiitollinen jos saisin tietoa :)

Hahtuvapöksyt...

... on valmiit. Valmistui jo eilen mutta olin laiska päättelemään... Menekki tasan 20grMä teen näköjään kaikkia tossuja ja sukkiakin vaan yhdet :P Mulla on valmiina näiden lisäksi jo kolmesta parista se toinen :D Noooo... sairaslomaa vielä huominenkin päivä... jos sitä edes yhden kokonaisen tossuparin saisi valmiiksi :) Tein myös yhteen reissuhuiviin pätkän mutta sitä en muistanut kuvata enkä punnita kun lähti kiireellä jo seuraavalle.

Korkkasin ainakin aivan ihana uuden tuttavuudeen... Malabrigo worsted. Aivan ihana pehmeää ja ihanan väristä lankaa!!

Vihdoin jotain valmista

Tammikuulta oli vielä helmikuun alussa kesken Sylvi, jonka sitten viimeistelin ennenkuin pääsin aloittamaan hamsterineuleita. Eilen vihdoin sain ensimmäisen hamsterineuleen valmiiksi. Eli Novitan nettisivuilta peruspipo Mambosta, joka jäi Sylvistä yli. Langankulutus 73g.

9.2.2009

Kaksi paria sukkia


Olen saanut valmiiksi vain kaksi paria sukkia: tavissukat 7 veljeksestä ja Hearts for you -sukat Fortissima-langasta. Langankulutus yhteensä 195 g. Isoäidin ruutuja olen virkannut. Niistä myöhemmin lisää.

8.2.2009

Villahousut

Villahousuja ovat tehneet muutkin, joten muistin minäkin, että jemmassahan on pari kerää Patonsin villalankaa. Lankojen mukana tulleella Titityyn ohjeella valmistuivat nämä, koko M (6-9 kg) ja langan menekki 119 g. Eli lyhytlahkeisiin olisi vielä lankaa jäljellä.

Ensimmäisen viikon grammat

Ensimmäiseltä hamsteriviikolta tiivis raportti:

Eka viikon aikana tein valmiiksi asti tossut Fritids-langasta (100 g) ja viisi peittotilkkua (yhteensä 180 g). Lankaa on toistaiseksi kulutettu yhteensä 280 g ja tässä vaiheessa näyttää hyvinkin mahdolliselta päästä yhden kilon langankulutustavoitteeseeni.

Lämmikettä

Baskerit lapselle ja aikuiselle, lankana Isoveli, jota kului yhteensä 144 g.
Huivi Novitan Foxista, 96 grammaa.
Sukat Seiska veikasta 92 grammaa.
Sukat Novitan seiska veikasta ns. marttavärit, 106 grammaa.