1.3.2008

Lopulliset grammat

Erittäin epäaktiivisen hamsterin lopulliset grammat 1121 g eli oman tavoitteeni yhden kilon yli pääsin. Kuvia seuraa blogissa joskus kun kerkiän. Sairastelut ja muut kyllä aiheuttavat sen, että kuvia voi odottaa vasta joskus ensi viikolla, tällä hetkellä on yksi flunssapotilas ja yksi mahatautipotilas talossa ja oletettavasti enemmänkin mahatautipotilaita vielä seuraa. Jatkan hamsterointia niin kauan kuin siltä tuntuu, mutta paineita en aio siitä ottaa. Kiitos emännälle ja apuemännille ja tietenkin kanssahamstraajille mukavasta kierroksesta!

29.2.2008

Viime hetkillä

Sain kun sainkin vielä valmista! Kuvaa nyt ei kyllä tähän aikaan yöstä ole tarjolla, mutta juuri päättelin viimeisen langanpään vauvan lyhythiaisesta villapaidasta. Langankulutus tässä alpakkaisessa työssä oli 108g.

Huimille lukemille en tänä vuonna päässyt, mutta tavoitteeseeni kyllä: edes jotain valmista. Yhteensä grammoja siis tuli 168g.

Viimeinen

Eilen illalla aloitin ja nyt sain valmiiksi viimeisen hamsterityöni,
sukkaparin. Lankaa kului 104 grammaa.

Olen hyvin tyytyväinen kahdestakin syystä. Ensinnäkin sain neulottua enemmän
kuin tammikuussa. Toiseksi olen pystynyt katselemaan lankoja ostamatta niitä.
Uudet raitalangat ovat houkutelleet, mutta en ole sortunut.

Kiitos emännille ja kanssahamstereille!

Viimeiset grammat miultakii :)
Tuossapa kuvia :) Omat kämmekkäät 50g, kukkia on kaiken kaikkiaan 10 ja painoa niillä 25g, tyttären lapaset 40g ja pääsiäisliina 140g. Nämä tekee yhteensä siis 255g, jolloin kokonaiskulutuksekseni tulee 435 g. Se on vähemmän kuin viime vuonna mutta todella paljon enemmän kuin tammikuun kulutukseni. Lisää teen kyllä jatkossakin nyt kun on taas vauhtiin päässyt :) Kiitos emännille taas niin mukavasta tempauksesta.


Sentään jotakin vielä

Sain vihdoin pääteltyä Neidin boleron, jonka tein epämääräisistä puuvillalangoista (ei aavistustakaan langan alkuperästä ja valmistajasta). Blogista löytyy tarkemmat sepustukset.Painoa tällä on 110 g, joten yhteissaldo on 310 g. Ihan tyytyväinen olen, koska aikaa ei yksinkertaisesti ole enempää ja olen neulonut kuitenkin myös muita töitä (minullahan niitä keskeneräisiä riittää)...

Alkaa jo vähän kutkuttaa lankaostosajatukset... ainakin pari kerää "pitää" ostaa ihan pian ;)

Viimeiset valmistuneetNäillä lopetan tämän vuoden Lankahamsterikuukauden. Pipoja ja sukkia on 400 g verran. Aaltopeite on kooltaan n. 110 cm x 110 cm. Se on virkattu Nallesta ja Woolista. Muutama raita on Floricaa. Painoa tällä on 760 g.
Mikä sattuma, että toisistamme tietämättä Helmis ja minä tikutimme samantapaista aaltovirkkausta. Helmiksen työ on vaaleampi. Olisin itsekin halunnut vaaleamman, mutta ehdin käyttää lähes kaikki luonnonvalkoiset langat edelliseen torkkupeittoon. Tätä aaltovirkkausta oli mukava tehdä. Se oli minulle uusi tekniikka.
Olen oikein tyytyväinen lankahamsterikuukauteen. Sain paljon jämälankoja kulutettua ja hyväntekeväisyysneuleitakin syntyi jonkun verran.

Kiitos kanssahamstereille, kiitos Kristelille ja apuemännille.

jaksaa jaksaa

Neuloin samaisesta vaaleanpunaisesta Rowanin All seasons cottonista kummitytölleni vielä pienen päähuivin tällä ohjeella ja lankaa meni vaa'an mukaan tasan 40g. Vieläköhän ehtis sitä dollaritakkia kasata..

Lisägrammoja

Eilen sain vihdoin ja viimein valmiiksi anopille tarkoitetut Step-sukat (54g). Tein jo tammikuussa yhdet, mutta ne olivat liian pienet, joten nyt sitten tikuttelin toiset. EN tykkää yhtään noin ohuesta langasta, vaikka kudonkin sitä 3,5 puikoilla. Jollakulla on hieman tiukka käsiala...
Niiden valmistumisen kunniaksi kutaisin sitten äkkiä Muropaketille (siis nuorin lapsi) sukat paksummasta langasta palkinnoksi itselleni (44g).

Langankulutusta sain siis lisättyä vielä 98g.

Vuorokautta on jäljellä nelisen tuntia, ehtisikös tässä tikutella vaikkapa jonkun pipon...
Näillä sukkapareilla pääsin kuin pääsinkin yli kilon kulutukseen!!! Jee!!! (tammikuussa meni jotain 450g, joten tämä on tosi paljon minulle)

Tytön puuvillainen poncho

Kuun viimeisenä hamsterityönä valmistui tyttärelle poncho.Lankana vanha novitan Pellava Cottonella, jota kului kirjevaa'alla punnittuna 122g.
Lisää aiheesta luettavissa blogistani.

Lapen viimiset grammat

Sain kuin sainkin kirkuvan oranssista ja valkoisesta Eccosta neulotut Ailit valmiiksi. Painoa niille kertyi 60g ja kokoa n.11-14vuotiaan kädelle... Ajattelin jatkaa lankalaihista vielä ainakin jonkin aikaa... ainakin siihen asti kun löydän itseni taas lankahyllyltä... :) hieman apuja toi arpajaispalkinto joka sisälsi 150g lankaa... Mutta eiköhän tässä olleet miun tämän kuun neuleet, lähden möksälle ja enempää en kerkee määräaikaan ilmoitella...

Mutta tavoite täyttyi, lähen mukaan kyl pudotuspeliin jos semmonen järjetetään... Tsemppiä kaikille viimeisten grammojen keräilyssä ja kiitos Kristelille että jaksoi tämän tänäkin vuonna orgaisoida :D

Vika valmistunut helmikuulle

Sain vikana sairaslomapäivänä kilkuteltua piponkin valmiiksi :) Grammoja kului 45.

Nyt sitten on valmistunut tilkkuja pinkka, tossuja, lapasia, pipoja ja kaulaliina. Pikkusen jäi grammamäärä pienemmäksi kuin viime vuonna. Vakaasti olin aikonut jatkaa lankahamsterointia maaliskuussakin, mutta huomenna olisi kadentaitomessut ja siinä taitaa hamsterointi saada päätöksen :) Tosin voihan ihmekin tapahtua ja jätän langat ostamatta ;)

loppukiri

Puuh, on jääny blogaamatta jo aikaa sitten valmistunut myssy, johon kului Lana grossan babytollia 85g ja juuri sain valmiiksi kummitytölleni kesätopin Rowan All seasons cottonista, johon kului 97g. Dollar and a half -cardigan olisi nappilistaa ja kokoamista vaille valmis, saa nähdä miten ehtii. Nyt en ehdi edes kuvaamaan valmistuneita kun tentti painaa päälle ja alkaa itseasiassa ihan kohta X/

28.2.2008

Viimeisiä

On vähän vierähtänyt aikaa siitä kun viimeksi tänne raportoin.
On täällä vähän neulottukin.
Perussukat 7 veljestä raitalangasta, 109 grammaa.

Lapaset Aino-langasta, 79 grammaa.

Nämäkin lapaset Aino-langasta, 77 grammaa.


Baby Born-nuken kantolaukku, peitto ja tyyny, 497 grammaa.

Villatakki Novitan Hiphop-langasta 507 grammaa.

Kerttu-sukat, 7 velj. lankaa kului näihin 104 grammaa.

Kauluri 55 grammaa.
Peittopalasia 89 grammaa.

yksi pieni vielä


Kuopus kokeili keskeneräistä Tennessee-kolttua tänään ja ihastui siihen ikihyviksi, joten pakkohan se oli sitten tehdä valmiiksi asti :).

180 g lisää kulutukseen ja luulenpa, että saldoni on nyt tässä. Yhteensä 2265 g.


Tekisi niin mieli aloittaa kaikenlaisia uusia juttuja, keskeneräisiäkin on, mutta kahta (?) lukuun ottamatta taitavat päätyä purkuun, kun kivempaakin tekemistä on niin paljon.

Kesken jäi hamsterikuulta yhdet sukat ja tämän viimeksi valmistuneen koltun versio virkattuna. Toivottavasti tuo kolttu ainakin valmistuu lähiaikoina, muiden ei niin ole väliä.

Kiitos kovasti hauskasta hamsteroinnista kaikille kanssahamstereille, Pääjehu Kristelille sekä viitosblogin emännälle Kanervalle!

Minä tuskin jatkan hamsterointia tämän pitempään. Polttelee jo kovasti päästä langanostoille. Tykkään kyllä tästä wanhojen lankojen soveltamispuristuksestakin, mutta ei sitä nyt sentään montaa kuukautta jaksa :).


Olen oikein tyytyväinen omaan langankulutukseeni ja etenkin sihen, että sain kulutettua aimo kasan jämälankoja siksak-peittoon.
Lisäksi innostuin soveltamaan kuopukselle useampiakin oikein hyviä käyttövaatteita.

Tunikan ja tämän viimeisimmän koltun versioita tulen luultavasti tekemään velä lisääkin, joten hyvä, kun tuli tuommoiset koekappaleet väännettyä!

Pitkästä aikaa

Valmistunut on Jeremyn kaulaliina 213 grammaa ja Snyylle on neulottu 140 grammaa. Kesken on takki, josta varmaan loppuu lanka kesken, mutta palaan siihen vielä huomenna kun tiedän miten kävi. Hieman on ollut kankeaa Hamsterointia, mutta eipä onneksi ole tullut ostettua sitä lankaakaan lisää :)

27.2.2008

Niskasta kiinni


Otinpa itseäni niskasta kiinni ja lopetin jämälankavirkkuuni. Langat nääs oikeasti loppuivat. Jämälangat siis, toki muita lankoja löytyy vielä hyvänlaiset varangit :).


Tässäpä Peitto - joka on tavallaan tilkku, sillä luultavasti jatkan sitä, jahka vaaleanpunasävyisten jämälankojeni varasto alkaa taas karttua.


Kulutusta tästä 730 g ja yhteissaldoni ylittää kaksi kiloa - 2085 g laskujeni mukaan.
Aaltomaisia kuvia ja kertomusta tuttuun tapaan täällä näin :).

Vähiin käy

Tänään vasta tajusin, kuinka vähissä tämä kuukausi jo onkaan.

Toisaalta se on oikein hauskaa, jos vaikka lankaostoksille lähtisi :). Sitten.
Toisaalta se on vähän haikeaakin, sillä minusta on ollut taas yllättävänkin hauskaa kaivella lankalaareista tositarkoituksella käyttöön semmoisia lankoja, joille tuntuu muulloin olevan kovin vaikea keksiä tekemistä.

Eilen unohtui mainita kaksi valmistunutta patalappua. Alun perin tarkoitukseni oli tehdä enemmänkin patalappuja ja muitakin potentiaalisia pieniä lahjaneuleita varastoon.
Kuopuksen vaatevaraston täydentäminen osoittautui kuitenkin semmoisia töitä kiinnostavammaksi projektiksi ja kun ideoita riitti, niin mikäpäs siinä. Kai niitä patalappuja lisää ehtii muulloinkin tekemään.

Raportoin siis 2 patalappua, toinen Huopasesta neulottu, 60 g ja toinen Isovelijämälangasta virkattu 37 g.
Yhteensä lisäystä 97 g ja kokonaiskulutus laskujeni mukaan 1355 g.


Lisägrammoja

Viime viikon hamsteritekniikka ei ollut niitä tehokkaimpia. Opalin paksumpaa pöllöä ja 2,5/3mm minipyöröt. Kierrettyä joustinta(?oikeet neulottu takareunoistaan?), muuten perustavaraa, mutta niiiin hidasta. Kokoa sukkille tuli siron 38 verran ja grammoja kului 81g. Ajattelin laittaa keräykseen, kun ovat naftit omaan koipeen.

Vielä viimeistelen omaa hamsterisaldoani Ecco-langoilla, joista on ainakin tulossa yhet todella pirteet Ailit.

Sain mä tuossa äidiltä yllättäen lankaakin, tarttis tehä vissiin neliötöppösii. Mutta nää on näitä tilaustyö/lahjus osastoo. 400g Isoveikkaa oottaa nyt neuloutumistaan...

Tsemppiä kaikille viimesten grammojen keräykseen... ;)

Onko tänään raportointipäivä?

Viime viikon loppupuolella innostuin tekemään Golden Compass Hat-myssyjä, neljään myssyyn sain kudottua liki kaksi kerää Novitan Teddyä, vajaan kerällisen Jengaa ja yhden koko kerän Lauraa, yhteensä 388g lankaa. Oikein sopivia hamsteritöiksi, syövät lankaa reippaasti ja valmistuvat nopsasti.
Myssyjen lisäksi olen sanut tehtyä neitille sukat, 49g ja yhden Vaaka-tilkun, 31g. Kaikenlaista muutakin on työn alla, saa nähdä, ehtiikö valmistua perjantaille.

Mutta keskiviikkoraporttiin ilmoitan siis 468g. En siis ihan tuplannut kahden aikaisemman viikon yhteistulosta... Mutta hei HURRAA! Taidan saada tänä vuonna kilon rikki!!! Joka vuosi olen parantanut tulostani (ekalla kerralla taisi olla joku 450g, viime vuonna 750g).

26.2.2008

Dominosukat

Huh, ehdinpäs.
Valmiina dominosukat lankana LanaGrossa, jota kului melkein koko kerä eli 90g.

Lisää sukista (ja muusta) blogissani.

Valmista onPipojen yhteispaino on 520 g ja sukkien 420 g. Pipot on lähdössä hyväntekeväisyyskeräykseen. Tulee aika persoonallisia väriyhdistelmiä, kun yrittää käyttää langat viime metriin asti. Vielä on yhdet sukat puikoilla ja yksi jämälankatyö on kesken. Sen valmistuminen taitaa siirtyä maaliskuulle.

Viiveellä

Vallan unohdin raportoida tänne viime viikolla (vai oliko se viikonloppuna? ) kuopukselle valmistuneesta pitsipuserosta.
Novitan keltaista Juliaa kului Samostunikan ohjeesta muokattuun 110-senttiseen neulepuseroon 220 g.

Kuvia löytyy täältä ja selitystäkin aina jonkin verran.

Yhteiskulunki siis tähän mennessä - pitääkin tarkistaa, kun en enää muista - 1258 grammaa.


Yksi jämälankatyö on tekeillä ja pari kesäkutaletta. Nyt nuo jämälangat oikeastaan loppuivat ja mietinpä tässä, viitsinkö siirtyä korkkaamattomien kerien käyttöön vai mitäkö teen..

Tämä viikko vielä.

25.2.2008

Pudokas

Minäpä putoan pelistä. En ole oikein ehtinyt ja jaksanut neuloa juuri mitään. Se aikaisemmin mainostamani hame on loppumetreillä kyllä ja viikonloppuna sipaisin puikoilta yhden huivin, mutta kun se huivi sattui valmistumaan langasta, jota ostin lauantaina... En viitsinyt vastustaa kiusausta, kun en ole muutenkaan tänä vuonna hamsteroinneissa oikein jaksanut panostaa. Ensi vuonna sitten taas, ehkä.

Tsemppiä ja lykkyä kaikille vielä leikissä mukana oleville!

Viimeisillä metreillä, päivitetty

Kilkuttelin valmiiksi viikonloppuna tossut ja kaksi tilkkua.
Edit. lisätään tähän kirjoitukseen vielä tossut ja tilkku, jotka sain valmiiksi. Ja vielä pipokin ehti mukaan. Grammamäärä on siis päivitetty :)
Lankaa meni yhteensä 248 grammaa.

Eli oma hiljainen tavoite on nyt saavutettu. Ajattelin, että jos puolisen kiloa saan lankaa kulutettua niin hieno homma. Starskya en saa valmiiksi tässä kuussa, mutta mukavasti on sekin edennyt. Jospa sen sitten otan maaliskuun projektiksi :) Ajattelin nimittäin jatkaa tätä hamsterikautta hieman, jos vaikka saisin pienennettyä lankavarastoja pikkusen reilummin.

24.2.2008

Pari pipoa

Tämä on "kompassihatun" idealla tehty, mutta käyttäen vain yhtä lankaa ja puolta ohuempia puikkoja. Lisänä resori niskassa.
Lanka Novita Teddy, puikot 7 mm. Langanmenekki 52 g.
Tässä sitten pitsipipo lähetysmyyjäisiin. Lankana jokin ikivanha puuvillalanka, menekki tässäkin 52 g.

Eli taitaapa olla kokonaiskulutus tällä hetkellä tasan 200 g.

Lisää jorinoita näistä ja muustakin löytyy blogista.

Vielä yksi villatakki


Schoeller+Stahlin Limbo-lankaa 420 g kolmosen puikoilla.