5.2.2011

Kaikki palat valmiina



Kovin on sinisävyistä tämä tällä kertaa valmistuneiden töiden satsi. Eilen illalla istuskelin niin kauan, että sain loputkin peittotilkut reunustettua ja valmiiksi. Tilkkuja valmistui siis neljä lisää ja niiden yhteinen paino on 325 g.

Kun ei silloin yöllä ajatus kovin luistavana kulkenut, otin sitten peitosta ylijääneitä lankoja ja 5 mm:n puikot ja neuloin tuollaisen raitapipon. Valmiiksi pipo tosin tuli vasta tänään. Lankana on Gjestalin Baby Ull ja Novitan siniharmaa Florica, molemmat kaksinkertaisina. Pipolla on painoa 42 g.

Yhteensä siis valmistui viisi uutta työtä ja grammoja tuli lisää 367 g.

Huomenna ehkä jo jotain uutta raportoitavaa... =)

4.2.2011

Ensimmäiset työt ja grammat


Kuvat menivät nyt nurinkuriseen järjestykseen, sillä hattu valmistui ensin, mutta enpä jaksa nyt niiden kanssa puljailla... =) Pipon neuloin kuvassakin näkyvän huivintekeleen kaveriksi, sillä Novitan Puroa jäi sopivasti yksi kerä "yli". Pipon mallin kaivoin omien kulmakarvojen takaa, ja tasan yksi kerä siihen upposi - ja hiukan piti vielä jatkaa I-cordia huivista jääneellä jämällä, mutta vaaka näytti silti 50 g painoa pipolle.

Torkkupeittoprojektiin valmistui neljä peittotilkkua lisää, lankoina Tico Ticoa, Woolia, Baby Ullia, vintage-rondo Katrillia ja harmaata Isoveikkaa. Tilkusta riippuen painoa oli 76-90 g, mutta yhteensä nämä painoivat 330 g. Ovatko nämä nyt sitten neljä erillistä työtä? Jos näin, niin töitä on valmistunut 5 kpl ja lankaa on kulunut 380 g.

Tilkkutehdas osa 3

Täällä on valmistunut 3 tilkkua lisää. Samannäköisiä kuin edellisetkin, niin niistä ei ole kuvia. Jos tämä torkkupeitto valmistuu tämän kuun aikana, tulee sitten lopullisesta peitosta vielä kuva. :) Painoa tuli näille salmiakkitilkuille 37g, 38g ja 38g.

Tänään hyppäsi puikoille myös Lacy baktus, toivottavasti se valmistuu kuun aikana.

3.2.2011

Eka valmis täältä Roinalasta Ü

Tämmösen olen saanut valmiiksi!! :DD Lukutoukka-kirjanmerkki 7 veikka-langasta, jota meni huikeat 5g!!! :D
Tästä hyvä jatkaa ;)

Työ numero 4

Pikkupojan lyhythihainen neulepusero valmis. Oli hieman jännä juttu, ku aloin ohjeen mukaan tekemään itselleni paitaa ja huomasinkin myöhemmässä vaiheessa, että neule ei mitenkään minulle mahdu. Vaihdoin suunnitelmaa kesken kaiken ja tein siitä pikkupojan neuleen.
Kuvia joutuu taas hetken odottelemaan, että saan johdon puhelimen ja tietokoneen välille. (Tähän asti multimediaviestinä lähettänyt sähköpostiin) On nuo multimediaviestit niin turkasen kalliita.
Lanka: Mambo
Kulutus: 200g

2.2.2011

Grammatili aukesi

Noniin, pääsenpä minäkin jo tässä vaiheessa raportoimaan ensimmäisiä grammoja. Kuvaa ei valitettavasti ole, kun lapaset lähtivät saman tien onnellisen omistajan kanssa mummolaan. Mutta esikoiselle valmistui lapaset novita woolin jämälangoista. Voi sitä iloa, kun poika tajusi, että niissä on samat värit kuin tammikuussa valmistuneessa pipossa :)

Lankavarasto keveni 37 grammaa. Ei kovin paljon, mutta enää lankaa ei ole yli 11 kg vaan juuri alle. Ei hassumpi aloitus.

Seuraavia grammoja saa sitten odottaa. Otin työn alle ikuisuusprojektin. Monimutkaisen palmikkoneuleen puikoilla 2,5. Tarkoitus on saada toinen hiha valmiiksi helmikuun aikana. Koko työtä en missään nimessä saa valmiiksi. Ja kun tämä alkaa tympiä liikaa, niin jatkan kummipojan lapasilla.

Roina esittäytyy

Moi kaikki 5-blogilaiset!
Olen Roina 13-v. ekaa kertaa hamsterina.
Saattaa homma ihan vikoina päivinä mennä pyllylleen, kun taidetaan mennä silloin Hesaan ja sieltä muutama must have-juttu... :/
Mutta mukana ollaan täysillä niin kauan kuin pystytään!! :)
Kurkatkaapa blogiini Roinala!! :)

Tilkuttelu jatkuu

Tänään uskalsin illasta vähän yritellä taas neuloa, sillä niin kovasti kutkutti. Ja oli tuo olkapääkin hiukan rauhoittunut. Enempää en tosin uskaltanut, ettei se vahingossa äityisi, ainakaan pahemmaksi. Käytin tähän tilkkuun paljon aikaa, eli neljä tuntia ja useita taukoja. ;)

Tänään syntyi siis yksi 37 gramman tilkku torkkupeittoon. Huomenna luvassa
kuvia!



edit korjasi hassun typon ja lisäsi kuvan.

2. ja 3. työ

Mulla on tässä kaksi juttua nyt valmistunut. Kuvat lisään tuossa myöhemmin, kun saan ne koneelle.

Eli eilen illalla sain värkättyä miehelle sukat, joita hän on pitkään pyytänyt. En vaan uskaltanut kovin pitkiä varsia tehdä, kun en tiennyt, että riittääkö lanka. Ja olishan se riittänyt, mutta nämä on nyt sitten lyhytvartiset.
Lanka: Drops Eskimo Kulutus: 120g


Lisäksi teki mieleni tehdä taas yksi Annis-huivi. Vironvillaa oli jonku verran jäljellä, joten pienensin ohjetta hieman. Näköjään tää mun arviointi langankulutuksesta ei osu ikuna nappiin, ku taas olis varmaan tullut ihan normikokoinen ihan helposti. Mut tää on siis PikkuAnnis.
Lanka: Vironvilla Kulutus: 60g

1.2.2011

Ja vauhdilla on aloitettu!

Ensimmäiset ahkerat ovat saaneet grammoja kulutettua! Hienoa. Minäkin sain jo sukan alkuun töissä kun katselin tyttöjen kotileikkejä. Nyt tämän alablogin porukka alkaa olla koossa, vielä yksi kutsu odottelee hyväksyntää ja toinen esittelyä.. =) Hyvin vielä ehtii mukaan.

Laitan tuohon sivupalkkiin kirjanpitoa, huomauttakaa vain rohkeasti, jos laskutaitoni heittää tai muuten huomaatte virheitä jossain. Koitan kurkistaa tänne blogiin useamman kerran päivässä, mutta ainakin kerran joka päivä.

Hommat alulla ja tauolla

Täällä päästiin vauhtiin vaakatilkkujen kanssa. Torkkupeitto on aluillaan ja kaksi valmista tilkkua on tehtynä, painoa yhteensä 75 grammaa.

Tosin asialla on nurjakin puoli. Oikeanpuoleinen olkapääni osoittaa nimittäin rasitusvamman merkkejä, ja olen siis neulontakiellossa ja kaikenlainen muu rasitus on myös kiellettyä toistaiseksi. En siis ole edistynyt sen enempää kuin yllä mainitsin, vaikka tahtoa ja aikaa olisikin ollut!

Niinpä minulla ei myöskään ole valitettavasti kuvia tarjolla (järkkäri liian painava ja pokkari rikki) tällä erää, mutta katsotaan josko asiat kääntyisivät paremmalle tolalle loppuviikkoa kohden, kaiken kohdalla. :) Lepoa ja kärsivällisyyttä! En aio vielä luovuttaa, onhan tässä vielä koko loppukuu jäljellä.

Eka valmis työ!

Bolero on tehty Novitan Mambosta ja lankaa kului 340 grammaa. Tästä se lähtee. Seuraava työ on jo puikoilla. :)
Minä aloitin neulomisen jo puolenyön jälkeen ja sain valmista aikaiseksi.

Lankaa puikoille

Olen Mohariina Imatralta, neulon enimmäkseen ja joskus tartun virkkuukoukkuun. Lankaa on riittävästi, mutta kyllä sitä meneekin. Muutamat viime vuodet ovat menneet suunnilleen tahdilla kilo per kuukausi. Se on tavoitteeni tämän hamsterikuukauden aikanakin. Lankaa löytyy kotoa suunnilleen kahden vuoden tarpeiksi.

Teen asiantuntijatyötä, ja usein tuntuu, ettei mitään näkyvää synny. Siksi tykkäänkin tehdä käsitöitä ja punnertaa puutarhassa, syntyy jotain näkyvää. Neulomisen lisäksi kuntoilen, olen uimakoulutätinä ja mahdollistan omien lasten harrastustoimintaa. Omat lapset ovat jo isoja, 18 ja 15v.

Pidän myös Levottomat sormet -blogia ja päivitän sitä silloin kun muistan ja ehdin.

Nysse alko!

Hei kaikille kanssahamsteroijille! Täällä kahdenkympin (muttei vielä kolmeakymmentä) ylittänyt opiskelija ja päätoiminen käsityöaddikti täältä Lappeenrannan suunnalta! Neulomista ja ompelemista olen harrastanut ihan sellaisesta pikkunaperosta lähtien, mutta varsinainen romahdus - tai ehkä valaistuminen - tapahtui muutama vuosi sitten kun ensin löytyi käsityöblogit ja erittäin nopeasti sen jälkeen ravelry ja siitä se lankavuori lähtikin sitten paisumaan.

Tämänhetkinen lankavarasto on varmaan jossain 40 kilon hujakoilla, tosin tähän eivät vielä kuulu tammikuun colourmart-innostuminen tai äskettäin tehdyn Helsinki-Turku -reissun saalis, joten luku saattaa valehdella.. Mutta onpahan ainakin jotain, mistä laihduttaa!

Hamsterointikuun tavoitteita on miulla kaksi: 1) Harjoittaa itsehillintää ja kyetä olla ostamatta lankaa ja 2) Kuluttaa pois paljon muinaisia paksuja lankoja, että saisin ehkä joskus taas lankavarastoni mahtumaan niille tarkoitettuihin muovilaatikoihin. Ainakin edes melkein, edes suurimman osan.

Blogiraukka on ollut koomassa jo yli vuoden, elvytysyritykset käynnistettävä välittömästi. Onneksi en kuitenkaan taida olla planeetan ainut laiska bloggaaja..

Innolla odotan kuukauden kulumista ja muiden hamsteroijien kanssa jutustelua ja toivotan kaikille oikein innostavaa ja langallisesti laihduttavaa helmikuuta!

31.1.2011

Esittelyteksti

Olen niin huono keksimään kivoja otsikoita, joten tästä tuli tylsästi vaan esittelyteksti.

Täällä kirjottelee siis 28-vuotias espoolainen opiskelija. Jonain päivänä valmistunen kieltenopettajaksi mutta kuka tietää vaikka elämä kuljettaisi joskus muuhunkin suuntaan.

Lankahamsteriprojektin suhteen ei erityisesti ole tavoitteita, jos nyt ainakin yhdet lapaset saisin valmiiksi (kääk, 10 minuutin päästä jo saa aloittaa!) ja sitten vielä yksi pipo. Kovasti olisi intoa tehdä enemmänkin mutta kumma juttu kun koulu ja muut harrastukset häiritsevät niin paljon!

Blogia olen pitänyt yli vuoden, ja se löytyy osoitteesta: http://vikerkaar.vuodatus.net

Pian se alkaa!

Kivasti on jo porukkaa vastannut kutsuun ja esitellytkin itseään hiukan. Mukava hiukan tutustua teihin! Lisäilin noita blogejanne tuonne sivupalkkiin ja useamman blogiin jo juutuin ihastelemaan aikaansannoksianne!
Vielä muutamaa odotellaan mukaan, niin sitten tämän alablogin joukko on koossa. =)

Vielä pari tuntia aikaa ja sitten pääsemme tositoimiin =)

Hulvatonta hamsterointia kaikille!

T:Kristiina -apuemo

Tanlan esittely

Kolmatta kertaa lankahamstereissa mukana on Tanla, 35-vuotias kahden pojan äiti pääkaupunkisedulta. Olen neulonut aina, välillä enemmän ja välillä vähemmän. Lankavarasto kasvoi monen vuoden aikana tasaista tahtia, nyt olen jo monta vuotta pitänyt tiukkaa linjaa ja lankoja on enää 11 kiloa jäljellä. Tosin tilaa ne kilot vievät edelleen turhan paljon :)

Viime vuosina lankavarasto on pienentynyt noin 5-6 kilon vuosivauhtia eikä se juurikaan ole kasvanut :) Lankahamstereissa on kiva seurata mitä ihanuuksia muut tekee sekä huomata, että kyllä niitä muitakin 'hulluja' löytyy.

Tänä vuonna en ole asettanut lankatavoitetta, puoli kiloa olisi kiva saavutus mutta kun elämässä tapahtuu myös muuta niin se voi olla epärealistinen tavoite. Tarkoituksena on neuloa jämälankoja pois, villamyssyjä ja lapasia omille ja muiden lapsille. Pitkästä aikaa olisi kivaa saada myös joku ikuisuusprojekti valmiiksi, vanhin kun taitaa olla 15 vuoden takaa...

iona itse

Hei kaikille kanssaneulojille! Olen iona, 33-vuotias ikineuloja. Opin neulomaan jo ennen kouluikää, aina se on mukavaa ollut ja viimeistään lukioikäisenä hurahdin siihen täysin. Olen osallistunut hamstereihinkin useampaan kertaan männävuosina, apuemännöinytkin kertaalleen, mutta sittemmin koko käsityöharrastus on jäänyt vähän liian vähälle. Ei muka ehdi tai jaksa, mikä on ristiriitaista sinänsä, sillä käsitöiden tekeminen on kuitenkin minulle myös loistavaa terapiaa. Yritän siis jälleen aktivoitua ja samalla kuluttaa jotain noista aivan liian täydeksi pursunneista kaapeista. En varsinaisesti pidä hamsteriudesta, ihanne minulle olisi että ostaisin materiaalit aina heti kulloistakin työtä varten enkä jemmaan, mutta jotenkin tuota on silti päässyt kertymään...

En edes aio laskea omistamani langan määrää, mutta aloitin reippaasti jo hakemalla eilen Ikeasta elfakopioita käsityökaapillisen verran ja materiaalien järjestely on käynnissä. Langan lisäksi minulla on aivan liikaa kangasta - olisiko lankahamstereissa myös ompelukärpäsen pureman saaneita, kangashamsterikisakin voitaisiin kenties joskus järjestää!?

Tavoitteena minulla on lähinnä päästä taas käsityöterapiaan kiinni tällaisen leikkimielisen tempauksen avulla, eikä pahitteeksi ole, jos saan jotain kulutettuakin. Elämäni on tätä nykyä varsin hektistä töissäkäyvänä kahden alle kouluikäisen yksinhuoltajana, mutta vanhemman tytöistähän (6v) voisi itse asiassa opettaa jo neulomaan... hmmm...

Blogini, langankierre, on sekin viime vuosina viettänyt pikemminkin hiljaiseloa - sekin olisi kivaa jos hamsterikuun innoittamana saisin jälleen bloggailtuakin jotain!

Hei Helsingistä!

Olen nienor ja myös mukana karistamassa grammoja lankakasoista! Olen 21-vuotias päijät-hämäläinen, Helsingissä asuva ja opiskeleva neuloja. Neulontaurani alkoi syksyllä 2006 kaikenlaisten kummallisten yhteensattumien kautta, ja silloin aloitin myös toisen harrastuksen, nimittäin lankakaupoissa kiertelyn. Minne tahansa olenkin matkustanut, aina sieltä on pitänyt löytää joku lankoja myyvä putiikki, ja ostaa kerä tai pari matkamuistoksi. Ja muutenkin kivoja keriä on vaan aina tarttunut matkaan. Nyt viime aikoina olen tosin alkanut jo ymmärtää, ettei kivat langat maailmasta ostamalla lopu, joten aika harvoin nykyään lankaa ostan, ainakaan suuria määriä. Pidemmän ajan tavoitteeni on neuloa useampi paita varastoni langoista, sillä ainakin viiteen paitaan löytyisi tarvikkeet. Nyt helmikuun aikana aion tehdä kuitenkin lähinnä pieniä töitä, niin saan ehkä jotain valmiiksikin.

Blogini löytyy osoitteesta http://nienor.vuodatus.net , ja sinne saa oikein mielellään tulla vierailulle :)

Tristis esittäytyy

Moiks, olen 26-vuotias pohojammaalainen tyttö. Olen löytäny neulomisharrastuksen uudelleen ja siitä oikein kunnolla innostunut noin vuosi sitten. Vaikka neuletaidot ovat olleet hallussa pienestä pitäen, niin tässä mittakaavassa sitä ei ole koskaan tultu harrastettua, saatika sitten hurahdettua noihin lankoihin. Lankavarastosta löytyy tällä hetkellä varmaan 50 kiloa lankaa. Toisaalta en sitä vähemmäksikään haluaisi, mutta tällaisiin tempauksiin on kiva osallistua. :D
Lankahamstereissa olen mukana ensimmäistä kertaa ja olen laatinut kovasti strategiaa ja kertonut perheelleni, että huomenna se alkaa. Minä vain istun ja neulon, ettäs tiedätte. Olen samaan aikaan myös mukana Novitan Neulomon Helmikuusta Kesäaikaan-tempauksessa, jossa aloitetaan joka päiv uusi työ. Mielestäni tuo tempaus oli helppo yhdistää hamsterikuukauteen.
Neulon yleensä erittäin ohuista langoista, mutta nyt olen ihan hamsterikuukautta varten kaivanut kätköitäni paksujakin lankoja, joista saan tehtyä nopeasti valmiita töitä. Olisihan surkeaa, jos koko kuukausi kuluisi yhden 50g huivin neulomiseen. :D
Tavoitteeni hamsterikuulle 1) ei lankaostoksia 2) paljon valmista 3) kulutusta ainakin 2 kiloa
Niin, ja minuthan löytää osoitteesta http://tristis84.blogspot.com

Lankahamsterin uusi pesäpaikka

Hei kaikille kanssaneulojille ja langanostopihtaajille! Olen Pelagia, samalla nimellä kuljen omassa blogissani Keskiäkäisen tunnustuksia sekä Ravelryssä. Varsinainen lankahamsteriuteni sai alkunsa vuonna 2000, kun sattuman oikusta sain jokusen viikon ajan nauttia Novitan työntekijä-eduista. Myös geeneissäni vahvasti pesivällä sulovileeni-sekvenssillä lienee osuutensa asiaan, mutta tänä armon vuonna 2011 on lankavarastoni kasvanut sellaisiin mittoihin, että se asuu ihan omassa parakissaan omakotitalomme pihassa. Kilomäärää en ole moneen vuoteen laskenut, mutta epäilen, että kolminumeroisissa luvuissa liikutaan.

Viimeisten viiden vuoden aikana langankulutukseni per vuosi on ollut 10-20 kg:n luokkaa, mutta ilmeisesti langoillani on keskenään jotain mielenkiintoisia suvunjatkamisprojekteja tai sitten en vain osaa pitää itseäni kurissa lankakaupoissa, sillä kulutus ei millään lailla näy langoissani ainakaan vähenemisenä. Hmh. Tästä syystä vuosi 2011 on minulle jo kuudes kerta, kun olen mukana Lankahamstereissa.

Tänä vuonna olen asettanut itselleni kaksi tavoitetta: 1) en osta lankaa helmikuun aikana ja 2) neulon vähintään 2 kiloa lankaa varastosta pois. Yhtä villapaitaa varten olen jo käynyt etsimässä parakista sopivat 600 g lankaa, ja ravelryn kahelit-ryhmän 12 kk:n torkkupeittoCALin peitosta on kohta valmiina 12 palaa, ja vielä 8 puuttuu, eli siinä ainakin kaksi projektia tälle kuukaudelle tiedossa. Mielessä on ollut myös uuden vessanmaton teko, siihenkin kun olisi sopivia lankoja tarjolla, ja kenties, jos tässä nyt oikein vauhtiin pääsee, voisi toisenkin torkkupeiton ehkä tehdä... Mutta lopulliseen projektien määrään vaikuttaa enemmän käytettävissä oleva aika, langoista ei kyllä pulaa tule. Minulla on hienoinen taipumus "vetää överiksi" nämä pyrkimykseni, joten saa nähdä kuinka tällä kertaa käy.

Ainakin homma alkaa lupaavasti; työterveyslääkäri laittoi sairikselle kolmeksi päiväksi poskiontelotulehduksen vuoksi - ja sehän ei neulomista ja virkkaamista häiritse, kun antibiootitkin jo ovat päällä... =)

ArualMaria mukana menossa

Hei! Olen ArualMaria ja ensimmäistä kertaa mukana hamsteroimassa. Mietteistäni ja kätteni jäljestä voi lukea Nekolasta. Lankavarastoni suuruutta en ole uskaltanut laskea, mutta arvelen, ettei se ole aivan suuren suuri. Silti lankoja on enemmän kuin tarpeeksi, joten haluaisin  pienentää varastoani ja saada myös niitä "ihkulankoja" käyttöön. Minulla on nimittäin paha tapa säästellä lankaa, kunnes löydän sille juuri sopivan projektin ja inspiraation sen tekemiseen - yleensä kun en mene siitä mistä aita on matalin... Lankalakossa olen ollut nyt muutaman kuukauden ja yrittänyt käyttää varastolankojani mm. lahjojen neulomiseen. Hamsterikuulle en stressin välttämiseksi halua asettaa sen tarkempia tavoitteita - toivon vain, että puikot suihkisivat ja olisi kivaa! :) Plussaa olisi, jos oma painokin pienenisi siinä sivussa... :D

Hauskaa ja tuottoisaa hamsterikuukautta kaikille!

Tahruska matkassa

Hei vain kaikille!

Olen Tahruska, Kouvolasta, ja eka kertaa hamsteroimassa. Vaivihkaa olen kyllä tainnut jo parina vuonna pitää lankapaastoa helmikuussa, mutta nyt oikein virallisestikin. Uusi blogi Tahraista tuotantoa on ollut tämä vuoden, jospa sinnekin malttaisin kirjoitella enemmän tämän projektin tiimoilta.

Olen neulonut melkein koko pienen (28v) ikäni, jo ennen ala-astetta mummi joskus auttoi yrittämään vähäsen, ja sitten ala-asteen kolmannelta pääsin kunnolla hommasta jyvälle. Kouvolaan muutettuani meni muutama vuosi neulomatta, mutta sen jälkeen pakkomielle pääsi ihan kunnolla vauhtiin. Lankojakin meille huomaamatta aina muuttaa, epäilisin n. kolme kertaa kulutuksen verran jatkuvasti. Tarkkaa varaston kokoa en tiedä, mutta ihan liikaa.

Minulla on vaatimaton tavoite - jotain valmista aikaa ja ihan vain olla ostamatta sitä lankaa. Tosi hienoa olisi, jos saisin lähikuukausien pikkupäivänsankareille neulottua itse jotkut lahjat. Viimeisen lankatilauksen tein eilen, mutta sekin vain sen verran, että saan nyt puikoilla olevan keskeneräisen tilaus työn tehtyä valmiiksi asti. Pahin haaste tavoitteen toteuttamiseen on vajaa 2-vuotias pikkupoikani, joka kaikessa ihanuudessaankin kutistaa äidin harrastusajan välillä aika minimiin...

30.1.2011

Ensikertalainen mukana

Hei, olen Sekkoko ja ensimmäistä kertaa mukana hamstereissa. Lankaa on hurumykke, en uskalla edes ajatella, kuinka paljon. Olen jo aiemmin ajatellut, että lankaa saa ostaa vain, jos on valmis projekti mielessä, lukuunottamatta erikoistapauksia, kuten messuja tms. Lankamäärä silti tuskin on vähentynyt.

Tarkoituksena on paitsi hiukan saada lankoja vähenemään, niin myös tutustua omaan varastoon paremmin ja kehittää olemassa oleville langoille projekteja, ja mikä tärkeintä, saada jokin työ joskus loppuun! Neulon kyllä lähes joka päivä, mutta viimeistelyssä uupuu. Esimerkiksi valmiit villatakin palaset saattavat odottaa yhdistämistä vuosikaupalla...

Harkitsen neuletakin tekemistä helmikuun aikana. Ja ainakin pienempiä töitä, kuten kaulahuivi, pipo, tiskirätti, olisi tarkoitus tehdä. Blogini löytyy osoitteesta http://sekolaista.blogspot.com/

Kun kutsun kuulen...

...niin vastaan siihen! Teikku täällä moi!

Suhteeni käsitöihin on monivaiheinen ja värikäs - monien tavoin opin alkeet ala-asteella, mutta sitten tuli vuosien tauko. Tein yläasteella ja lukioaikana satunnaisesti kaulaliinoja ka aloitin jopa villapaidan, sovellettuna omasta hatusta. Sen kuitenkin hylkäsin ja lopulta muutama vuosi sitten löysin, ja purin. 2007 rakkaus neulomiseen (virkkaamiseen) syttyi uudestaan, eikä ole sen jälkeen laantunut! Lankavarasto on hitaasti kasvanut, ja toivottavasti nyt onnistun myös kutistamaan sitä. Tätä asiaa olen harjoitellut langattoman tammikuun ajan, muutamien itseni kanssa sovittujen poikkeusten kanssa (olen ostanut kaksi kerää lankaa tilauspipoa varten sekä kaksi kerää erästä tulevaa vaihtoa varten).

Minun blogini on Hopeavilla, sillä olen ihastunut myös hopeakorujen valmistukseen ja muuhun käsillä väkertämiseen. Olen 25-vuotias nykyään helsinkiläinen, vaikka olenkin kotoisin Vantaalta ja asunut viisi vuotta Lahdessa, missä myös tapasin avopuolisoni. :)

Olen myös ensikertalainen hamsteri. Tavoitteita en ole itselleni sen kummemmin asettanut kuin 1) Älä osta lankaa ja 2) Tee se torkkupeitto. Muu on plussaa. Toki ajattelin jonkin sukkaparin väkertää myös. Eli paljon tekemistä ja niin vähän aikaa! Mutta odotan tätä innolla. Menköön miten menee, mutta stressiä en aio ottaa vaan nauttia tulevasta kuukaudesta toden teolla!

Onnea siis kaikille tasapuolisesti tulevaan haasteeseen! Supistukoot lankavarastonne ja karttukoot myönteiset kokemuksenne. :)

Kutsu saapui!

Olen Oranssi, mukana hamsteroimassa monetta kertaa. Blogini on Inside Out. Lankaa varastoistani löytyy reilut 15 kiloa - enimmäkseen ohuehkoja laatuja. Neulon suunnilleen päivittäin. Tavoitteeni hamsterikuussa ei ole olla eniten neuloneiden joukossa, vaan neuloa noin kilon verran ja olla ostamatta lankaa. (Loppuvuoden tavoite on ostaa lankaa vain, jos aloitan heti neulomaan siitä.) Suunnitelmana olisi ehkä pyöräyttää puikoille ostamani Seitsemät Veljekset, ja tehdä niistä se mitä alunperin loppukesästä arvelin tekeväni eli villapaita Kummipojalle. Veljen tulevalle, uudelle vauvalle tekee myös mieli neuloa haalari, mutta saapa nähdä ehtiikö molempia, kun töissäkin on käytävä ja kotitöitä hoideltava (ja harrastuksiakin on, agility ja kaksi kuoroa).

Olen 42 v, tamperelainen sihteeri, jolla on mies, kolme isohkoa lasta ja koira (ja niillä lapsilla käärme).

On huisin mukava päästä lukemaan mitä muille hamstereille kuuluu, kuka repsahtaa, mitä neulotaan, kuinka järkyttävän paljon joku jaksaa puikotella, ja miten lankaseireenien laululta vältytään. Tsempataanpa toinen toisiamme, ei langanostolakko ole helppoa, mutta mahdollista se on!

Vuosi 2011 pääsee vauhtiin =)

Eli tässäkin blogissa alkaa olla elämää. =) Kutsut olen lähettänyt jokaiselle tämän alablogin osallistujalle.
Kun olet saanut kutsun ryhmään ja olet liittynyt, niin kirjoita itsestäsi pieni esittely - ja laita siihen myös blogisi. Lisäilen niitä tuonne sivuun.

Kirjoittaessasi blogiin, laita tunnisteeksi 11Omanimimerkkisi, esim 11Kristiina sekä valmiiden töiden esittelyyn 11valmiit. Muitakin tunnisteita saa käyttää vapaasti, mutta laita aina tuo 11 siihen eteen niin erotamme helpoiten tämän vuoden kirjoitukset. Jos anot sääligrammoja tms. laita siitä viittaus myös otsikkoon, niin hoksaan helpoiten viestittää siitä Kristelille, joka tuomaroi nämä tapaukset.

Oikeasta reunasta löytyvät muiden lankahamsteriblogien linkit sekä tempauksen säännöt.  Säännöt kannattaa lukea, niistä löytyy yleensä vastaukset useimpiin mieltä askarruttaviin Lankahamsteri-kysymyksiin.

Valmiiden töiden ja kulutettujen grammojen raportointi on aina keskiviikkoisin.

Tervetuloa siis mukaan! Tässä blogissa apuemäntänä toimii Kristiina, ensimmäistä kertaa olen mukana, mutta sitäkin suuremmalla innolla. Lankavarasto kaipaa tomutusta ja alimpien pöyhimistä, mihin tämä antaa hienon mahdollisuuden. Varsinaista tavoitetta en ole määritellyt, kunhan en aivan nollille jää.. kuitenkin suurempi tavoite on hoitaa tämä emännöinti kunnialla läpi. =) Niin, ja se oma neule/askartelublogini on Pientä Näpertelyä