31.1.2009

Heippa kanssahamsterit

Olen Inkeri, lähes koko ikäni käsitöitä harrastanut käsityöharrastelija. Eniten neulon ja virkkaan, joskus ompelenkin. Blogini on Lankaa mutkalle. Olen viidettä kertaa mukana. Lankaa minulla on runsaasti, jälleen enemmän kuin viime vuonna tähän aikaan, mutta kuitenkin vähemmän kuin elopainoni. Aion tuhota jämälankavarastojani, joten kirjavia isoäidin ruutuja syntynee. Puuvillalangoista aion neuloa tiskirättejä. Rattoisaa hamsterikuukautta kaikille.

WorstedKnitt liittyy Hamstereihin

Tervehdys kaikille, olen WorstedKnitt ja blogini osoite on sujuvasti www.worsted-knitt.net. Ekaa kertaa mukana! Olen Hamsterikuussa 25 vuotta täyttävä neuloja, innostuin reilu pari vuotta sitten ja jostain kummasta syystä lankaa on kertynyt jo 11 kiloa. Tarkoitus olisi sitä kasaa vähän 'laihduttaa'.

Asun Saksassa, ja käyn päivätöissä, joten neulomiselle on jonkin verran aikaa muttei koskaan tarpeeksi! Tarkoitus olisi pääasiassa laihduttaa akryylivarastoa - tahtoisin tehdä log cabin-peiton ja kissanpetejä, varmasti joitakin muitakin pieniä projekteja tulee tehtyä (plus niitä jo aloitettuja isompia).

Ellix esittäytyy

Olen 27 vuotias neuloja Espoosta ja muistaakseni kolmatta kertaa nyt mukana hamstereissa. Lankoja on kertynyt jo aika paljon ja olenkin jo alkuvuoden pitänyt lakkoa, tarkoituksena on jatkaa myös sitten hamstereiden jälkeenkin. Mitään varsinaista tavoitekulutusta en ole miettinyt, sekin on jo hyvä, jos en osta yhtään, mutta vielä parempi toki, jos saisin muutaman sata grammaa kulutettuakin. Olen tykännyt neulomisesta kovasti heti niistä ensimmäisistä ala-asteella tehdyistä lapasista lähtien, mutta n. viimeiset 10 vuotta neulonut ahkerammin. Tänään täytyy vielä yrittää nopeasti viimeistellä edellinen keskeneräinen, että huomenna sitten pääsee reippaasti aloittamaan jotakin uutta! :)

Tanja esittäytyy

Olen Tanja, innokas käsitöiden harrastaja Vantaalta. Olen harrastanut neulomista siitä asti kun peruskoulun ensimmäisellä luokalla opin neulomaan ja lankaakin on vuosien varrella kertynyt arviolta parikymmentä kiloa. Tänään kävin tekemässä viimeiset lankahankinnat, kun kävimme retkellä Porvoossa. Tekstiiliteollisuuden myymälästä ostin Sisu-lankaa yhteensä 300 g. Minulla oli tarvetta punaiselle langalle mutta ostinpa sitten vielä kahta sävyä vihreää, kun oli niin kauniit sävyt.

Olen kolmatta kertaa mukana Lankahamstereissa. Ensimmäisellä kerralla onnistuin kuluttamaan lankaa noin kilon verran ja jos siihen pääsen tällä kertaa niin olen erittäin tyytyväinen!

Tällä kertaa tavoitteenani on neuloa pois erilaisia huovuttuvia lankoja, lähinnä Fritidsgarnia ja hahtuvaa. Niistä tullee lapasia ja tossuja. Lisäksi jatkan peittotilkkujen neulomista ja yhdet sukatkin (lahjaksi) olisi tarkoitus tehdä.

Blogini löytyy osoitteesta http://martanblogi.blogspot.com/

Hei vaan!


Toista kertaa minäkin, Täti Sininen, olen mukana. En minä kovin paljon ennätä neuloa, mutta kaikista tärkein on langanostolakko. Viikko sitten kävin kaupungissa ja paljon oli lankaa tarjouksessa ja oli tullut uusia värejä, niin pitihän niitä ostaa. Eilen ostin vielä kolme kerää 7 veljestä lankaa, ns. marttavärit.
Kuvassa olevat langat olen ostanut tammikuussa ja ne on tarkoitus neuloa helmikuun aikana.

Blogini: Täti Sinisen käsityöt

Tervehdys!

Täällä juttelee toista kertaa Lankahamstereihin osallistuva. Olen Aurora, 24-vuotias opiskelija Helsingistä ja olen innostunut neulomisesta n. 4-5 vuotta sitten. Nykyään varastoni on ripauksen yli 15 kg, ja sekin tuntuu minusta liialta, joten olen viime aikoina alkanut urakalla pienentää varastoani.

Oma strategiani on helppo: neulon mitä huvittaa enkä stressaa. Tiedän etten yllä lähellekään palkintopalleja mm. hitaan neulomistahtini takia, joten otan Hamsterikuun ihan rauhassa. Tosin viime vuonna neuloin Hamsterikuussa Nallesta villatakkia joka ei valmistunut, ei lähellekään, joten langankulutukseni jäi vaivaiseen 85 g:aan. Tänä vuonna toivoisin saavani neulottua edes sen tavallisen kuukausimääräni eli n. 200 g. ;) Tällä hetkellä suunnitelmissa olisi tehdä yhdet talvikenkäsukat ohuesta Fortissima Sockasta ja juhlapusakka Novitan Bouclettesta, mutta suunnitelma elää.

Blogini löytyy osoitteesta vihervilla.blogspot.com.

Inspistä Hamsterikuulle ja kärsivällisyyttä huomiseen kaikille hamsterisisarille!

Hei taas!

Olen 26-vuotias tamperelaisneuloja, tämä on kolmas hamsterivuoteni. Koulussa inhosin käsitöitä niin paatuneesti, että opettaja yritti lahjoa minua lupauksella paremmasta numerosta jos näyttäisin edes vähän innostuneelta. En suostunut moiseen korruptioon. Innostuin neulonnasta vasta aikuisiällä, kun siihen ei enää ollut mitään pakkoa, ja toden teolla pääsin vauhtiin kun kuopuksen synnyttyä halusin jonkin harrastuksen mikä ei liittyisi lastenhoitoon.

Lankaa on laatikoissani 16 kiloa, 832 grammaa. Neulon etupäässä sukkia ohuesta langasta, joten grammamääräisessä kulutuksessa minulla ei ole toivoakaan päästä hamsterien kärkitiloille. Tarkoituksena oli toteuttaa hamsterikuun projektina Durrow-villapaita, mutta eilen illalla innostuin mallitilkun neulottuani aloittamaan koko paidan saman tien, vaikka grammoja en voi hamstereihin näin laskeakaan. Villapaitaneuleeni tapaavat alkuinnostuksen haihduttua jäädä kirjahyllyyn puoleksi vuodeksi, joten järkeilin että on parasta takoa kun rauta on vielä kuumaa. Olisi tietysti sievää, jos villapaita valmistuisi ystävänpäiväksi. Kovin todennäköistä se ei taida olla.

Tintti esittäytyy

Olen jälleen mukana, vuoden tauon jälkeen. Vai oliko viime vuonna tauko? En kyllä yhtään muista enää, mikäli olin, niin kulutus jäi varmaan pariin grammaan ainoastaan. No.. Piti esittäytyä.

Olen siis kahden pienen lapsen äiti ("Chili"-tyttö -05 ja "Pippuri"-poika -08), joka innostui neulomisesta jo aivan pienenä. Piti väkertää ties mitä Barbien pipoa ja hametta. Sittemmin neulominen jäi moneksi vuodeksi unholaan, kunnes jälleen Chiliä odottaessa innostuin. Neulomistahti on tuosta tasaisesti kasvanut. Ja nykyään mukaan on tullut myös ompeleminen, sillä huomasin, että osaan myös senkin jalon taidon kun vain tahdon. Nykyään ompelen lasten vaatteita ja kestovaippoja.

Neulomisessa en ole järin kehittynyt. Sukkia ja lapasia teen, pari huivia olen saanut aikaiseksi ja kaksi villapaitaa, joista molemmat ovat saaneet purkutuomion (toinen on jo purettu ja toinen odottaa kaapissa purkajaansa..) Puikoilla on aina sata työtä kesken ja yleensä kyllästyn moneen jo ennen kuin ne pääsevät valmiiksi, eli puran puolet töistäni suoraan puikoilta. Toivoisin kehittyväni taitavaksi (ja nopeaksi!) lastenvaatteiden ja omien kauniiden vaatteiden neulojaksi.

Vähän aikaa sitten punnitsin lankani, siis kaikki ne, jotka eivät olleet jossain työssä kiinni, ja sain tulokseksi vajaa 13 kiloa lankaa. Enkä ymmärrä, miten sitä voi olla niin paljon! Varmasti olen laskenut väärin. Nyt en uudelleen ala punnita, sillä minulla on paha aavistus, että lankaa on tullut lisää.. Lisäksi olen myös piilotellut lankahirviöitä ympäri asuntoa kaappien perukoille, jotten muistaisi lankaa olevan niin paljon. Harrastaako tätä joku muukin? (Harrastaahan?) :D

Hamsterikuun tavoitteeni on kuluttaa jonkin verran lankaa. Eritoten toivoisin saavani valmiiksi tuon tekeillä olevan villapaitani, joka on UFOutunut laatikon pohjalla jo varmasti vuoden päivät.. Toinen tavoite on tehdä villasukat 8-aloituksella. (Olispa vaan sopivaa lankaa! Yritin miehelle sanoa, että josko päästäis mut tänään vielä lankakauppaan, että saisin lankaa, jota kuluttaa.. Kuulemma kisan idea ei ole saada viimeisenä tammikuun päivänä kuutta kiloa uutta lankaa... Hmmph, miehet!) :D Toinen tavoitteeni on tietenkin tehdä lisää kestovaippoja ja jospa pari tiskirättiä lisää saisi nyherreltyä.

Anteeksi maraton-postaus! Ja ihanaa hamsterikuuta kaikille!
Blogini löytyy osoitteesta: täältä

30.1.2009

Lilli esittäytyy

Hei vaan kaikille
olen nyt toista kertaa mukana lankahamstereissa, viime vuonna sain kulutettua vajaan kilon lankaa. Nyt tarkoituksena olisi rikkoa kilon raja :)

Blogini löytyy osoitteesta http://lillukka.blogspot.com

Neulominen on itselleni suhteellisen uusi harrastus. Ala-asteaikoina olen saanut neulottua yhden lapasen (siitäkin puuttui peukalo), käsityötunnit vietin teknisentyön parissa.
Kun esikoinen syntyi ja hänellä käytettiin kestovaippoja päätin opetella neulomaan villahousut.
Nyt lankalaatikot valtaa hyllyn ja puikkoja löytyy ympäri asuntoa...

Ravelrysta minut löytää nimimerkillä Lillukka_

Maj mukana

Hei vaan!

Maj mukana hamsteroimassa nyt ensimmäistä kertaa. Ja tokihan tänään piti ostaa seiska veikan marttavärejä kauppareissulla sitten vielä - kun niitä kerran sai ihan lähikaupasta. :) Olen 3-kymppinen insinööri Lahdesta, työmatkaneuloja. :) Sen suurempia suunnitelmia ei vielä ole. Tytölle on langat valmiina kevätpuseroon, että jospa sen koittaisi ja sitten varmaan jotain ystävänpäiväjuttuja nyt alkukuusta ainakin.
Tuotoksia voi katsella: http://majlife.blogspot.com/

Hello

Tässä hamsterikuussa mukana on jälleen (toista kertaa) Sarda. Lankavarastot paisuu ja pursuaa yli äyräiden joten jotain on tehtävä... ainakin jätettävä jotain ostamatta :P Tänään viimeksi myös sorruin seiskaveikkaan ja nalleen kun työpaikkani alakerrasta niitä sai henkilökuntahinnoin alle 3e kerä... ja Naviaa tuli tilattua Margarehta ateljeelta... käsi on ollut kuukauden paketissa mutta nyt sekin alkaa olemaan toimintakunnossa joten jos edes jotakin saisi aikaan :)

Tavoitteena olisi tehdä tytön villapaita valmiiksi sekä tehdä kummitytöille sukat, työkaverin tulevalle vauvalle villatakki ja SNY:lleni jotakin kivaa... Tärkeimpänä kuitenkin on olla ostamatta hetkeen mitään

Blogini löytyy osoitteesta sarda.vuodatus.net

Pirren esittäytyy

28-vuotias kolmen pojan kotiäiti Satakunnasta ilmoittautuu mukaan langankulutustalkoisiin. Kulutusta saattaa hillitä kahden kuukauden ikäinen kuopus, mutta parhaani yritän. Tekemisistäni voi tarkemmin lueskella Pirren piiperryksistä.

Yli 10 kilon lankavarastoa tuli täydennettyä vielä Tapion kaupasta, mutta niille kaikille on kyllä suunnitelma... Tavoitteenani on helmikuun aikana tehdä yksi neuletakki ja edes yhdet sukat. Todennäköisempää on kymmenen aloitettua työtä eikä yhtään valmista... Ohjeita on tulosteltu ja puikot sekä langat etsitty valmiiksi. Sunnuntaina siis lankojen kimppuun :-)

Apuemäntä Evelin esittäytyy

Tässä ennen muiden osallistujien tietojen saamista olen hieman yrittänyt muokkailla tätä blogia ja tutustunut samalla paremmin bloggerin toimintaan. Joku on ehkä hieman innostunut tästä ensimmäisestä apuemännyydestään...joten koettakaahan kestää. =)

Olen siis Evelin, viitos hamstereiden apuemäntä, ja pidän tavallisesti omaa koloa Evelinin ajatuksissa. Olen 26 vuotias vuosia neulontaa harrastanut langan hamstraaja. Viimeksi tänään kävin kaupoilla, koska vielähän ehti ennen taukoa... Nyt sitten pistetään lompakon nyörit kiinni ja käytetään noita valtaisia lankavarastoja pienemmiksi. En nyt ihan uskomattomiin langankulutuksiin usko pääseväni, mutta kaikki varaston pienentäminen on tervetullutta. =)

Olisi kiva, jos kaikki esittelisivät itsensä ja näin pääsisimme tutustumaan toisiimme. Joko teillä on langankulutus suunnitelmia? Itse ajattelin ainakin muutaman tiskirätin ja sukan pyöräyttää...ja haaveilen myös pitsihuivista ja palmikkopiposta ja ja ja... Joten nyt jään odottelemaan helmikuun alkua, jotta saa aloittaa töiden tekemisen. =)

Niin, ja jos merkkaisitte tunnisteisiin aina myös vuoden 2009, niin kaikki tämän vuoden postaukset löytyisivät helpommin myöhemminkin eivätkä sekottuisi vanhoihin teksteihin.