10.2.2007

Hahtuvapipoja ym

Valmiina siis kaksi pipoa ja "legs-pupu" hahtuvasta. Luulin päässeeni eroon hahtuvavarastoistani jo kokonaan, mutta lankaa löytyikin vielä yksi kiekko. No sillekin on jo suunnitelma. En oikein tykkää hahtuvasta, ihana sitä on toki neuloa, mutta lopputulos on aina vähän arpapeliä (ainakin kun ei viitsi tehdä koetilkkuja). No, pesin tekeleet heti raakasti 60 asteessa.
Punakirjavasta piposta piti tulla 9-vuotiaalle neidille lakki, mutta sopiikin just ja just kuvassa olevalle 3-vuotiaalle. (En tiedä miten hyvin värit näkyy... mutta tuo keltainen väri neidin naamassa on tussitaiteilua ;oD.)
Hahtuvaa sain kulumaan yhteensä 216g.
Pipoihin kului 75g punakirjavaan ja pinkkivalkoiseen 68g. Pupuun meni yhteensä 73g, kun tungin loppulangat pääntäytteeksi. Vartalo-osaan laitoin huovutusvillaa, sitäkin ilmeisesti vähän liikaa, kun tuli noin pullero pupu.

Mekkosia ja tossusia

Tein kummitytölle Novita Suvista kesämekon Ullan Hertta-ohjetta mukaillen.

Lankaa kului 110g.
Nämä tossut Novitan Pop-langasta annoin äidille. Väri ei ollut ihan omaan mieleen ja pidän mieluummin pitkävartisia sukkia.

Lankaa näihin meni 87g. Puikot 4.5mm ja aloitus kärjestä.
Yhteensä siis 197g.

Tiikerisukat, 75 g


Tänään hamsterigrammat lisääntyivät 75 grammalla:

Tiikerisukat

Malli: oma, perussukka tiimalasikantapäällä
Lanka: Sandnes Smart, 75 g

9.2.2007

nonne!


Nyt kävi si näin. Lanka loppui kesken. Toinen sukka on valmistunut kyllä mutta tämä jäi si tähän vaiheeseen. Eikä pääse huomenna ostamaan lisää lankaa! Kamalaa!

Kiilakavennukset selätetty

Flunssaisen kalmeana sain selätettyä sittenkin ne kiilakavennukset. Vihreitä (lanka on kyllä violettia) jäi pari vielä, mutta olkoot. Vaivaiset 60 grammaa lankaa meni ja näitä neuloin monta päivää. Aloitettu kärjestä, lankana Blaubandin Maxiringel ja kantapäissä neulottu mukaan säie langan mukana tullutta vahvikelankaa. Sukan suut päätelty italialaisella päättelyllä, onneks oli kolmas pari menossa niin sujui jo melko kivasti.

Grammoja lisää

Valmistuipa jotain: 90 gramman edestä 7veetä on tuhottu anopin sukkiin. Kuva löytyy omasta blogistani. Muuta valmista ei ole ihan heti nyt luvassa, koska ylioppilaskoe vaatii opettajan huomiota korjausten merkeissä ensi viikolla. Mutta sitten on hiihtoloma, ja silloin sitten otan teidät kaikki kiinni ;o)

Hyvää viikonloppua kaikille kanssahamstraajille!

Pikkupojan sukat


Kummipoikani tarvitsi uudet sukat, sillä vanhat katosivat jonnekin kun hän aloitti syksyllä tarhan. Lankana Novita Nalle, lankaa kului 32g.

Mä haluun mennä ostaan Regia Silk:iä!

Onneksi kaikki rahat on miehellä =)

Keltainen touko...eiko helmikuu!

Jotain valmistakin kriiseilyn ohella. Elikkä. Keltaisesta 7 veljeksestä valmistui tuommoiset torimyyjän vanttuut, tässä omassa mallissa tosin ei ole kynsikkäitä vaan kämmekkäät tuolla läpän alla. Kolmosen sukkapuikoilla pistin menemään ja lankaa kului yhteensä 94g (kätevästi punnitsin ne kauppareissulla, muiden asiakkaiden hämmennykseksi).

Kulutus vanttuiden osalta 94g, kokonaiskulutus 214g.

*fanfaari* *konfettia* *shamppanjaa*

Hamsterikuu etenee ja nyt menivät rikki sekä 4 kg kulutettua lankaa että 50 valmista neuletta!

*APLODEJA*

Hyvä neulojat, hyvä me, hyvä kaikki!

Neljän kilon raja meni rikki Helmiksen neulomalla neuletakilla ja 50. neuleen neuloi Iva.

Seuraavaksi voimme jännittää kuka ensimmäisenä kurvaa kilosta ohi ja kenen neule rikkoo 5 kilon rajan.

Apuemonne palaa sohvan uumeniin potemaan flunssaa ja neulomaan jotain, jossa ei ole niin monimutkaista kuin kiilakavennukset. Jatkakaa vaan neulomista, kiva tulla tänne katselemaan valmistuneita töitä :).

Raporttia taas olis

Käytin 3 kerää yksiväristä ja 2 kerää kirjavaa (Lollipop) Samosta kuopuksen villatakkiin = 250 g .

Mietin, että onkohan tämä nyt samalla jämälankatyö, kun kolme kerää on uinut taloon jostain nurkan takaa ilman mitään aavistusta käyttötarkoituksesta. Kirjavat langat puolestaan oli alekorista hamstrattuja ja hupsista vaan, nekin eri erää.

Pohtimisen ja säätämisen jälkeen sain niistä ihan kohtuullisen tyydyttävän lopputuloksen, eli kuopukselle jakun Novitan kevät 2006 ohjeella (malli 45).

Lopuista langoista virkkasin penaalin, joten kaik män ja just piisas.

Pari kuvaa löytyy blogista.

Langankulutusssaldo on kait nyt 883 (laskin varmaan taas väärin ;) ) ja yhteensä töitä on 9 kpl.

Oikein hyvää viikonloppua kaikille myötähamstereille!
Onks tullut kiusauksia?

Viimeinkin jotain raportoitavaa!

Viime lauantaina kesälomakuume yllätti ja intouduin väsäämään bikinin yläosaa Brillasta viime kesäisen Verenan ohjetta mukaillen. Kaksinkertaisena lankaa työhön kului 81 grammaa. Olkaimet tein i-cordina ja se näyttää toimivankin tuolla langalla oikein mukavasti. Jossain vaiheessa voisi tosin harkita jonkinlaisia toppauksia noihin ryhdikkyyden takaamiseksi.

Eilen illalla sain sitten viimeisteltyä myös nuo 91 gramman lapin lapaset Ainosta, jotka aloitin alkuviikosta kun kaipasin jotain helppoa neulottavaa saksan sanaston tenttaamisen oheen. Lukeminen ja neulominen yhtä aikaa ei ole niitä vahvimpia lajejani - etenkään kun neuloessa ajatus tahtoo harhailla hyvinkin kauas. Alkuun pääsi jo toinenkin pari lapin lapasia mahdollisesti kaverille, jonka edelliset ovat jo hyvän aikaa sitten kuulemma kuluneet loppuun.

8.2.2007

Valmista täälläkin!

Nyt tuli eka hamsterityö valmiiksi.
Vaalean siniharmaat villasukat paino 80 g.

Seuraavaksi tartuin vähän paksumpaan lankaan
ja väännän jo kertaalleen puretusta rustikasta
huivia Ullan LNLP-ohjetta soveltaen. Toivottavasti
sen valmistuminen ei kestä yhtä kauatta kuin
noiden villasukkien.

Eka hamsterityö

Fetching Noron Silk Gardenista valmiina! Päätelty ja kaikkea... Ihan outoa tehdä kerralla loppuun asti! Laitan kuvaa blogiini myöhemmin. Kulutus hurjat 50 grammaa. En kehtaa mennä marketin hedelmävaa'alle, mutta täyden kerän pitäis olla 50g. Pikkunen pätkä jäi lankaa yli, niin että saan neulevihkooni näytteen.Tili auki täälläkin

Eilen valmistui 19 gramman edestä barbin vaatteita! Langat ovat tuntemattomia jämälankoja.

Toinen valmis


Lisää on lankaa tuhottuna. 5,5 veelle karvapipa kuopuksen pipan mallilla, ilman icord nauhoja ja Project Spectrum hengessä. Kuva on otettu aamupalan syönnin jälkeen joten älkää tuijotelko suuremmin paidan rintamusta :)


Tarkemmat tiedot:
Lanka: Novita Foxi ja Jenga
Ohje: Oma
Paino: 60 g

PS: Lisäsin uuden Labelin ajatellen josko meitä on muitakin siihen osallistujia, haittaako?

Ei mitään oikein kunnolla valmista! Plääh.

Minä olen kauhun ja ihailun sekaisesti lukenut teidän
muiden hurjia langankulutuksia. Miten joku saakin noin paljon
aikaiseksi. Minulla on työn alla eka hamsterityö, villasukat.
Niihin ei saa kovinkaan paljoa grammoja hukutettua.

Samalla kun koettaa saada ensimmäistä työtä valmiiksi
päähän tulee kokoajan uusia ideoita,
mitä voisi koettaa tehdä varaston langoista. Ei ihme
ettei mikään valmistu. Eilen illalla olisin voinut tehdä
meneillään olevat villasukat valmiiksi asti. Paino sanalla
olisin. Minun piti ehdottomasti mennä lankavarastolle
suunnittelemaan uusia mahdollisia töitä ja jättää villasukat
odottamaan parempia aikoja.

No tänä iltana katson videolta maanantaisen Bondin ja
väännän ne villasukat viimeinkin valmiiksi. Niille villa-
sukille olisi nyt tällaisilla pakkasilla hyvinkin käyttöä.

kriisi!

Miulla on ongelma, kriisi, paniikki. Koko ajan tulvii mieleen kaikkia ihania ideoita mitä haluan tehdä hamsterilangoistani. Ja sitten mä aloitan uutta saamatta edellistä valmiiksi. Sillä seurauksella että miulla on kohta kaikki puikot käytössä eri töissä mutta mikään ei valmistu kun teen (muka) kaikkia yhtä aikaa. Eilen keksin vielä illallla että mähän teen huivin laatikossa lojuvasta turkoosista Jannesta. Ja aloitin Laikalle torimyyjän lapasia, toinen onkin jo peukaloa vaille valmis mutta en mä halua tehdä sille paria vaan sitä huivia. o.O

Lisäksi posti toi lapun että meidän tammikuussa tilatut langat on saapuneet. Siellä on tenneseetä (sille on osoite, kälylle kevättoppi), suvia (ei mitään hajua mitä siitä tehdään) ja seiskaveikan raitalanka-kerä (kokeiluun sukkia varten). Mun varasto vaan kasvaa ja ideatulva samalla!

Laikaa huvittaa tää mun angstailu tän kanssa, tosin on jo silleen hiljaa varovasti sanonut että jos mä jättäisin hetkeksi lehtien ja netin selaamisen neulesivujen osalta ja koettaisin keskittyä jo olemassa oleviin ideoihin. Mutta ko ei halua eikä ehdi. :D Olen niin tyypillinen jousimies, mä innostun kaikesta sekunnissa ja seuraavassa sekunnissa mä jo ehdin innostua seuraavasta asiasta. :D

Joo. Mä yritän nyt kuitenkin vähän rauhoittua (yritän ainakin, en takaa lopputulosta). Tehdä sille vanttuulle parin ettei Vaimon kädet palele kylmässä. Tehdä muutaman raidan raitapaitaa. Tehdä sen itselleni tulevan reumalankasukan valmiiksi jotta ne pääsee jalkaan. Aloittaa vasta näiden valmistumisen jälkeen sitä huivia. Onhan tässä vielä monta päivää tätä kuukautta jäljellä. Vai onko, riittääkö aika, ehdinkö mä, saanko itseni solmuun ideaähkyn kanssa, olenko ylikunnossa, miten ylikunnosta toivutaan??

Toinen pipo!


Toinen pipo valmistui eilen illalla, ja samalla mallilla kuin edellinenkin!

Palmikkopipo
Malli: oma
Lanka: Novita Isoveli, violetti, 60 g

Oma saldoni siis tähän asti: 120 g


7.2.2007

Labeleista

Labelit ovat, ellei joku ole huomannut jo, tapa kategorisoida tekstejä tässä blogissa. Yhdellä viestillä voi olla monta labelia. Koska näiden käytöstä ei ole aivan suoraan sovittu, niin apuhamsteriemona ehdotan seuraavia käyttöehtoja:

 • Henkilökohtaisiin viesteihinne laitatte oman nimimerkkinne mukaisen labelin. Sellainen on olemassa, liitin tälläisen kaikkiin vanhoihin parhaan taitoni mukaan.
 • Valmistuneisiin töihin liitetään label "valmis" ja vain labelilla "valmis" merkityistä viesteistä lasken grammat. Tarvittaessa lisään labelin "valmis" viestiin, mikäli viestissä mielestäni selkeästi raportoidaan valmistunut työ :).
 • Uusia labeleita, joita voi luoda tarvittaessa on: jämänyssäkät, vauvaneule, sortuminen nyt ainakin. Muitakin tarvittavia voi ehdottaa esimerkiksi tämän tai aina blogin uudehkon viestin kommenteissa.
 • Katsokaa lisätessänne label että se on siinä muodossa kuin jo olemassaolevat ovat: siis "valmis" ei "valmiit", muuten noita labeleita sikiää kuin sieniä sateella :).
Terkkuja sille nopealle hamsterille, joka omalla kohdallaan ennätti avustamaan apuemäntää ennen kuin jaksoin tehdä tämän itse =). Tänään jossain määrin jo kaipasin näitä koostekirjanpidon tarkastamista varten.

raportus

Vähän jäi myöhäiseksi viimeisin, mutta tässä nyt kuitenkin vielä valmistunutta.

Ruskeasta Novita Teddystä neulottu "kissa"pipo ja sen seuraksi virkattu lärpäkehuivi, yhteensä kaikki kerissä jäljellä olleet 150 g.

Sattui kyllä mukavasti, kun ei tarvinnut päivän postia (SK 2/ 2007) kauempaa hakea sitä huivimallia. Kovasti mietin, mitä mahtaisi saada aikaan niistä kahdesta jämäkerästä, ja itse asiassa huivin viimeinen krs jäi vähän vajaaksi.
Lähdin alun perinkin liikkeelle siitä, että teen huivia tasan sen verran kuin lankaa riittää, joten sinne meni!

Menipäs muuten eka viikko nopeasti!! Enää 21 päivää...

Viikkosaldo

Keskiviikko on saapunut ja on viikkoraportin aika viimein. Seuraavasti ovat ahkerat hamsterit täällä neuloneet:
Ajvilla941
annaliina178
hanna-h180
Helmis483
Kimalainen50
Pirjo552
Sire472
Taija K54
Tui120
Tuitu62
Villapallo60
zeska105

Yhteensä kaikki ovat neuloneet 3257 grammaa ja 40 neuletta. Neuleissa lasken sukkaparin ynnä muut vastaavat yhdeksi neuleeksi. Aikamoista vauhtia olette suhistelleet!

Edit: Koska minua on koko viikon itseäni häirinnyt blogin väriharmonia, päivitin toiseen pohjaan.

Lisää hamsteritöitä

Hei taas!

Neuloin itselleni kirjavasta Fritidsgarnista korvaläpällisen pipon ja vanttuut. Just otin ne pois pesukoneesta 60 asteen pesusta, ja tuli ihan sopivat. Olen kyllä tosi tyytyväinen!
Vanttuiden ohjeen olen tulostanut neulonta-listalta marraskuussa 2004 ja samoihin aikoihin olen langankin ostanut, eli pikkuisen kesti, mutta parempi näinkin. ;oD

Lankaa kului yhteensä 217g (pipo 92g ja vanttuut 125g).

Yritän saada kuviakin aikaiseksi. Taloudesta kyllä löytyy digikamera, mutta meikäläinen ei ole opetellut sen käyttöä ;oP.Täytyy nöyrästi pyytää miestä tai 6v poikaa toimimaan valokuvaajana.

Hamsterisaldo avattu!

Minäkin sain nyt ekan hamsterineuleeni valmiiksi! Nyt siis käytetty 60 g lankaa!!Palmikkopipo

Malli: oma

Lanka: Novita Aino, tumma violetti, 60 g

Puikot: 5 mm

Muuta: pipo on neulottu ylhäältä alaspäin

6.2.2007

Minä perässä mitä muut edellä. :D


Minäkin si tein kalorijutun kun muutkin on tehneet. :D Siihen kului lankaa huimat 20g, Katia Macigia. No, 20g on 20g lankaa ja kaikki lasketaan.

Muuten projektit on edelleen kesken. Raitapaita on edennyt noin 90g verran, lisäksi on tehtynä yksi sukka reumalangasta jolla painoa huimat 15g. Ja se pipo minkä aiemmin ilmoitinkin jo. Tuntu että puikoilla on monta projektia joista mikään ei oikein edisty kun teen kaikkia vuorotellen. :D

Mutta koska tuskin kisaan kisan voitosta niin tämä tahti on hyvä. Kädetkin on kestäneet hyvin, luultavasti fibromyalgia vaan vihoitteli viime viikolla ja siitä johtui se käsien särkeminen. Nyt yritän muistaa kuitenkin lepuuttaa käsiä välillä (ja lukea pääsykokeisiin).

Kokonaiskulutus (valmiiden töiden osalta) 120g

Edit. Toin kuvaa. Huomatkaa epäluuloinen katse kuvassa. Kuvaaja (aka tämän postin kirjoittaja) ei selvästikään tiedä luottaaako itseensä vai ei ja mikä ihme on tuo mikä räpsii kuvaa. :D

Punamustaa


Niin. Te neulotte villapaitoja, calorimetryjä, ohuita villasukkia ja minä neulon... no, lyhytvartiset villasukat Jussista. Näihin upposi 80g lankaa ja sopiva siroon numeron 40-41 jalkaani. En mitannut näitä ruokakaupassa, mutta voin kuvitella ilmeet siellä kun paikalle saapuu flunssainen lankahamsteri yöpaidassaan ja alkaa riisumaan kenkiään sen hedelmävaa'an luona. Palvelutoiminnon suoritti kotonani oleva yksinkertainen mekaaninen vaaka, joka on taarattu pienellä määrällä 50g lankakeriä.

Aino mittaa kaloreitaan aalloilla...

Tänään tein retken lähimpään Prismaan kolmenkymmenen kilometrin päähän. Onnistuin olemaan menemättä lankahyllyille edes tarkastaakseni, näkyisikö uutta Novitan Bambua! Kuitenkin hedelmäosastolla käyttäydyin luultavasti perin epäilyttävästi... Kuvitelkaa mieliinne seuraava tilanne: reippaasti ylipainoinen homssahtava nainen pälyilee ympärilleen vaa'an vieressä ja alkaa kaivaa kassistaan kirkkaan vaaleanvihreitä pehmeitä kääröjä, asettaa ne vuoronperään vaa'alle, merkitsee tulokset vanhan kauppakuitin takapuolelle punaisella tussilla ja poistuu ripeästi paikalta...

Eli siis olen neulonut vihreästä Novitan Ainosta itselleni parimetrisen Wavy-huivin (Knittystä) ja Calorimetry-pannan, kun muillakin on.

Punnitussession tulokset: Wavy 282g ja Calorimetry 59g.

Raportus hamsterousAikaisemmin ilmoitetun jengapipon jälkeen olen saanut hamsteroitua seuraavaa:

 • pipo Rustikasta 62 g

 • pipo petroolista Teddystä 66 g

 • keeppi Ainon jämistä erikeristä (jämätyö tavallaan siis) 180 g

 • huovutetut lapaset Fritidsgarnista 120g

Kuvia keepistä ja lapasista löytyy mun blogista tän päivän postauksesta ja nuo pipot jostain aikaisemmista. Muuta tilitettävää ei ole, kun aikaa ei ole ;). Tähänastiset ( se aiemmin ilmoitettu jengapipo mukana myös) siis, jos oikein laskin 383 g.


Morjens taas!

Viikon kuulumisia

Keskiviikko lähestyy ja niin lähestyy viikkoraporttikin. Nyt tänään kirjoitushetkellä blogiin kuuluu seuraavaa:
 • 2111 g lankaa kulutettu
 • eniten kuluttanut on ajvilla villapaitoineen
 • 29 valmista neuletta
 • näistä eniten menee Sirelle tilkkuineen (13 tilkkua + 1 kassi)
Huomenna iltapäivällä kirjoitan tarkemman yhteenvedon tämän viikon neulomuksista, mutta siihen saakka on aikaa neuloa ja blogata että saa neuleensa mukaan tähän viikkoraporttiin!

Ellikin mukana, puikot tanassa

Heipä hei kaikille! Alun hankaluuksien jälkeen pääsin minäkin kirjoittelemaan tänne. Olen pian 26-vuotias kahden pojan kotiäiti ja lukiourakkaansa loppuun tahkoava tämän kevään abiturientti (kuulostaa kovin nuorekkaalta ;D ) Kirjoitukset alkavat ensi perjantaina, sotkevat ikävästi lankahamsterointia, mutta minkäs teen.

Käsitöitä – neulomista, ompelua, askartelua, kaikkea maan ja taivaan välillä - olen harrastanut lapsesta asti. Ideoita on enemmän kuin koskaan tulen löytämään aikaa niiden toteuttamiseen. Yleensä kesken on kymmenkunta erikokoista projektia, joskus saan jotain valmiiksikin. Blogini Into toimii valmistuneiden töiden kaatopaikkana.

Olen armoitettu hamsteri. Tämä koskee kaikkea kaunista, kivan väristä, mukavasti rapisevaa, kimaltavaa, pehmeää, karheaa, jännän muotoista, oikeastaan mitä tahansa mitä voi mahdollisesti ehkä joskus käyttää johonkin. Meillä on siis aika täyttä... Erityisen heikkona olen villalankoihin. Aioin punnita lankavarastoni, mutta luovuin toivosta. Langat on ripoteltu niin moneen paikkaan, etten jaksa kaivaa kaikkia esiin. Koitin tänään haalia Project Spectrumia varten kaikki sini-harmaa-valko-sävyiset langat samaan kasaan ( ja niitä on luultavasti kaikista vähiten, koska en ole yhtään tuon värinen ihminen) ja punnitsin ne. Tuloksena oli 3,8 kiloa. Siihen vielä päälle kaikki vihreät, punaiset, liilat, mustat, ruskeat, oranssit, mitä niitä onkaan. En uskalla lähteä edes arvaamaan lankavarastoni kokoa...

Langan tuhoamisen aloitin heti ensimmäisenä hamsteripäivänä: miehelle on tulossa Ainosta villapaita. Sen lisäksi teen pienempiä juttuja ihan fiilispohjalta. Saldo tähän mennessä on nolla grammaa valmista materiaalia, Ainopaitaa olen neulonut vähän yli kolme kerällistä, eli reippaat 300g. Hyvässä vauhdissa ollaan ja innolla mukana!

5.2.2007

Tilkkuja

Koska I Do luistaa liikaa puikoilta, piti viikonloppuna saada jotain aivotonta väriterapiaa puikoille. Niinpä päätin hamsterikuukauden innoittamana jatkaa tilkkupeittojen tilkkuja. Olen joskus varmaan viisi vuotta sitten neulonut n. 30 kpl tilkkuja (koko n. 16cm). Peittoon tarvittaisiin ainakin sata, joten tekemistä on. Niin on paljon jämälankojakin, olen tätä peittoa mielessäni ottanut vastaan ystäviltäni kaikkia jämälankoja. Ideana minulla on, että mukana pitää olla aina jotain villaista, mutta yhdistän niihin huoletta tekokuitujakin. Olen neulonut nämä 8 mm puikoilla. Lauantain ja sunnuntain aikana sain aikaan 13 uutta tilkkua. Painoa näille tuli 378g. I Do ei ole edennyt kuin yhden mallikerran, sillä addin 40 cm pyöröt ovat tylpät ja liukkaat. Saa ehdottaa mistä löytyisi vastaavat terävät ja nihkeemmät puikot. ;)

Säälittävät piperrykset

Kaipa minunkin pitää avata tili ja ilmoittaa säälittävät kaksi Calorymetryä ja yhteensä 54 grammaa. Nämä jo valmistuivat eilen, mutta ajattelin saada aikaiseksi jotakin muutakin ilmoitettavaa samaan syssyyn, vaan enpä saanut. Kokeita korjatessa on tämäkin päivä mennyt, eikä ole valmistunut silmukan silmukkaa. Päätavoite, langanostamattomuus, on sentäs mennyt oikein mainiosti ;o)

Todistusaineisto Kaloreista on omassa blogissani.

Kolmas kalori on puikoilla ja sen lisäksi paljon muuta. Mitään ei valmistu, kun jouduin tammikuun lopun pidätellä, etten aloita mitään uutta, ja sitten aloitin kerralla monta. Ja lisää tekisi mieli aloittaa..

Tili aukeaa myös täällä

Sain lauantaina valmiiksi Sophie-laukun Noro Kureyonista. Lankaa kului 94g ja neuloin sen ohjeen mukaisillä mitoilla. Pesukoneessa se pyöri farkkujen kanssa ensin 40 asteessa ja toisella kerralla 60 asteessa. Siltikään se ei kauheasti huopunut. Onpahan sitten isompi käytössä, joskus ompelen siihen vielä vuoren, kunhan pengon sopivan kankaan jostain kätköistä. Näin siitä saa samalla myös tukevamman.
Kuva ennen huovutusta ...

Ja huovutuksen jälkeen...

Toinen työ valmis.

Jep, aika mitätöntä mutta jotain kuitenkin.
Elikkäs Knittyn Calorimetry:

Lanka: harmaa Novita Isoveli
Puikot: Addi 5.0mm
Langankulutus: 41g
Muuta: Musta, pyöreä nappi: halkaisija 2,2cm ;)

Sukkatehdas

Hei!
Olen ahkeroinut sukkia kolme paria. Ensimmäiset kokoa 40 ja kahdet kokoa 42. Vihertävä Jussi-lanka on melkein käytetty, sinistä ja valkoista vielä monta kerää jäljellä ;oP, mutta nyt kyllästyttää sukkien neulominen ja ajattelin keskittyä välillä johonkin muuhun..
Sukissa langan kokonaiskulutus 335g.

Mites on, kun isoimmalla tytölläni on Hippystä kaulahuivi, joka on ollut käytössä jo parina talvena. Huivia pitäisi pidentää ja lankaa on sitä varten jäljellä noin 43g. Lasketaanko sellainen mukaan Hamsterikuulle, jos jatkan huivia "täyspitkäksi"?

4.2.2007

Korkkasimpa

Hamsterikuu on nyt täälläkin viimein aloitettu, tosin hieman nolosti. Tarkoituksena oli ensimmäiseksi neuloa sukat maxiringelistä, mutta odottavat edelleen ensimmäisen sukan puolivälissä.


Meille muutti eilen uusi kännykkä, joka kovasti kaipasi säilytyspussia ja siinähän on sopiva hamsterityö. Syntyi tänään ja lankaa kului 25g. Lankana Schoeller-Stahlin Record 210 colori, paksua puuvillaa, joka neuloutuu nopeasti. Iso helmi on nappi ja roikkuva helmi + kilppari kännykkäkoruni.

Saldo auki

Opalin seeprakuvioisesta langasta valmistui vihdoin eka hamsterityö: polvisukat

Puikot: 3.0mm bambut.
Langankulutus: 139g