13.3.2010

esittely ja ekan viikon grammat

Vihdoin viimein minunkin (muka)kiireisestä aikataulusta löytyi hetki bloggaamiselle. Tarkoitus oli kyllä ehtiä mukaan ensimmäiseen raportointiin...

Hamsterikuun ensimmäiset valmistuneet osaltani olivat nämä kaksi pientä myssyä. Tehty wool-jämäkeristä novitan tutulla siksak-myssyn ohjeella.
Sinisen unohdin punnita, ja se on jo uudella pienellä omistajallaan, mutta epäilisin sen panavan saman verran kuin tuon pinkin. Eli näistä 31 + 31 grammaa.

Alla olevat lapaset tehtiin oikein pikavauhdilla talvilomavieraalle mukaan.
kulutus 51 grammaa seiskaveikkajämiä. Koko noin 7-vuotiaan.

Lopuksi mun uudet lempparikotisukat, Suomusukat. Säädin kokoa hieman, siitä on kerrottu lisää blogissani. Koko on siis 38 ja seiskaveikan kulutus 131 grammaa.

Eli ekan viikon langankulutus 244 grammaa. Tästä on hyvä jatkaa. Tavoitteekseni asetin, että jos ainakin puoli kiloa saisi neulottua.
Kuluneella viikolla olen ollut vahvana, kävin kahdessa lankakaupassakin, enkä ostanut mitään. Eka kerralla kyselin yhden tilaustyölangan perään, kun sitä en helmikuun puolella saanut, enkä saanut nytkään. Menee sopivasti ensi kuulle. Siinä toisessa lankakaupassa en oikeastaan edes käynyt sisällä, mutta koska liikkeen etuseinä on pelkkää lasia, sain hyvät näkymät alelankalaariin. Ja kävelin ohi. Ohitettu on myös mammuttiale-seiskaveikat ja anttilan lankalaarit. Taitaahan tuota lankaa riittää kotona lisää ostamattakin. ;)
(tulikohan nuo tunnisteet nyt oikein?)

12.3.2010

Tilinavaus!

No niin, minäkin saan tilin auki.

Ensin olisi kaksi hattua, yhteispaino 125 g. Lisää infoa blogissa (englanniksi)Ja toisena olisi anomus - pikkuinen aasini sai viimein harjan ja hännän, ja vaikkakaan siihen ei ihan 50 gr mennytkään, laitan anomuksen menemään kuitenkin - kaikki lanka oli varastosta, ja aasi on täytetty varastossa olleella lampaanvillalla. Samassa blogipostauksessa on tietoa tästä ihanasta, suloisesta aasistakin.

11.3.2010

Nyt vuorossa tällainen

Tällainen peitto valmistui tänään. Painoa tällä on 406 g.

Paljuhattu II ja tiskirätti

Eilen valmistui kakkosversio paljuhatusta. Tällä kertaa vähän pienempänä, joten lankaa kului 102 g.
Edit: Ja lisäänpä samaan viestiin tiskirätin valmistuminen, siihen meni lankaa 35 g.

10.3.2010

Patalappuja

Mies on pariinkin otteeseen tuskastellut, kun meillä on joko aina pannulaput pesussa (joo-o, sekin on sitä mieltä, ettei noita tarvis niin usein pestä, mitä mä pesen! :)) tai kaapin perukoilla niin, ettei niitä koskaan löydä. Niinpä otin vinkistä vaarin ja tein kasan uusia. Näistä langoista piti kyllä tulla ensin kaitaliina telkkarin alle, mutta totesin, ettei ois riittänyt. Tuota nauhalankaa kun ei kovin paljoa metreinä oo kerässä. Eli 4 pannulappua, joihin sain kulumaan 400 g, saa lisätä saldoihini.

Tyrni tervehtii ja kiittää...

Huomasin, että en ole edes esittäytynyt. Eli Tyrni (myös tuolla ravelryssä moisella nickillä) ja tässä vuoden verran harrastanut himoneulontaa.

Hamsterikuu alkoi hyvin, aloitin kivan neuletakin (jota on neulottu nyt melkein 350g), tein Shrug This, pikkujakun (178g) ja neuloin (ja purin) Terran etukappaleen... (150g) Mutta... sitten kävin viikonloppuna muutaman neuleystävän kanssa Helsingin Wanhassa Satamassa messuilla ja kävi ohraisesti, eli ostin itselleni ihanuuksia. Tai siis ihanuutta, eli vihreää pellava-villaa (wolli). [Näin ihan pienenä selityksenä tahdon sanoa, että oli elämäni toiset käsityömessut... ]

Joten Tyrni kiittää ja kuittaa, mutta olen hengessä mukana ja aion kovasti tikutella neuletakin tässä kuussa loppuun ja tehdä unohtuneita töitä valmiiksi.

Onnistuneempa hamsterikuuta teille muille! :D

-Tyrni

Ensimmäinen viikkoraportti

Tänään viikkoraportti tulee näin aikaisessa vaiheessa päivää, koska apuemäntä hilpaisee muutamaksi päiväksi koneettomalle seudulle lomailemaan.

Ensimmäisen viikkomme saavutus on huikaiseva: Olemme kuluttaneet yhteensä 2400 grammaa lankaa, joka vastaa suurin piirtein 48 50 gramman lankakerää! Hyvä me!

Ohessa vielä niiden saldot, jotka ovat jo saaneet hamsteritilinsä korkattua (kertokaa mulle, jos kirjanpidossa on virheitä):
Aija-Leena 87 g
Altocumulus 107 g
KirstiC 231 g
Kookos 50 g
MinskuH 378 g
Mymmeli 128 g
Neulovanelli 237 g
Puputsi 338 g
Saga 554 g
Sahrami 0 g
Tintin 210 g
Unki 80 g

Ei tullut kassia vaan kori


Tässä ensimmäinen hamsterityöni. Ei tullut ihan sitä mitä piti, mutta käyttökelpoinen kuitenkin. Lisää aiheesta blogissani. Vironvillaa kului 210 g.

Hamsteritili auki

Jes, viimeinkin sain oman hamsteritilini auki! Valmiiksi tuli hame Novitan Nalle Colorista, jonka ohje on bongattu syksyn 2008 Novitasta. Tykkään hameesta, mutta se on aika... öh, värikäs. Hameeseen upposi lankaa 338 grammaa.

Lisään kuvan, kunhan kerkiän semmosen ottattamaan ukolla.

9.3.2010

Ekat valmistuneet

Minä olen saanut urakoitua Novitan Tempo-langasta pipon, lapaset ja kaulurin. Lankaa kului pipoon 93 g, lapasiin 119 g ja kauluriin 166 g eli yhteensä 378 g. Valitettavasti kuvia ei ole tähän hätään näyttää, mutta toivon saavani napsastua huomenna päivän valossa muutaman otoksen.

Seuraavaksi ajattelin tehdä sukat, sillä tarvitsen matkaneuleen viikonlopun Helsingin reissua varten. Mallia täytyy miettiä vielä, samoin lankavalintaa... paras lähteä kaivelemaan lankakätköjä!

Harmaa myssy

Harmaa myssy, 57 g kului 7 Veljestä, menee Vauvakassiyhdistys Vaakan projektiin. Nyt vihdoinkin aloitin isomman työn, neulepuseron itselle. Teen varmasti ohessa jotakin pienempää, että lankavarasto pienenisi...Tarkennus:
Vauvakassiyhdistys Vaakalla on Pipoprojekti 2010 menossa koko vuoden, tarkastin juuri asian jäsensivuilta, eli kerätään uusia myssyjä. Myssyjä lahjoitetaan mm. kummikohteisiin ja erilaisiin kotimaan kohteisiin.

Pientä valmistunutta

Hugo-kauluri pojalle. Bambusta tehtynä painoa 61g.

8.3.2010

Jo toinen hamsterius valmis

Tällä kertaa tuutista tupsahti paljuhattu Huopasen jämälangoista. Kavereilla on pihalla palju, eikä siellä tarkene talvella lillua ilman hattua. Siispä seuraavat tuliaiset ovat tiedossa. Lankaa hupeni 130 g.

Sytomyssyjä

Tällaisia tuli neulottua viikonlopun aikana. Painoa näillä on yhteensä 218 g.

Kookos esittäytyy

Hei!
Olen Kati Lappeenrannasta 33v ja puolitoistavuotiaan pojan kotiäiti.
Hamstereissa mukana jo kolmatta kertaa varsin hiipuvalla menestyksellä. Ekalla kerralla raskauspöhnässä sain tehty melkein 1,5 kg. Toisella kerralla vain puolet siitä ja nyt tasaisen vauhdin taulukon mukaan taas puolet edellisestä, eli oliskos tavoitteena sitten vaikka 400g.
Viime viikolla sain jo valmista aikaan eli poju sai uuden pipon Purosta (50g).
Tällä viikolla tavoitteena Väinö-lammas.
Loppu aika kuluukin sitten Tuulian metodilla tehtyyn puseroon.
Langan ostamattomuus ei tuota tuskaa, sillä olen lakkoillut jo tammikuun alusta lähtien. Valmista tavaraa ei kuitenkaan oikein tule, joten tässäkin kuussa pitää vähän hienosäätää keskeneräisiä projekteja, että niitä saa mukaan pääsiäislomalle.

Eka hamsterineulos valmis

eli vihdoin ja viimein (useamman vuoden vihjailun jälkeen - josko voisin neuloa pannumyssyn...) sain neulottua myssyn kahvipannulle. Langankulutus 87g new lanark arania + tupsu Ainoa.

Kyllä se tästä taas lähtee- nyt puikoilla Panbe - mekko (joka siis on oikeasti tunika) kesää tai ainakin hieman lämpimämpiä kelejä varten.

7.3.2010

Tapahtuma Facebookissa

Innokkaana tein Lankahamstereista tapahtuman Facebookiin, johon kaikki ovat tervetulleita liittymään!

Toivottavasti tämä linkki tapahtumaan toimii.

lopultakin koneella :)

Myöskin isommalle pojalle jo perjantaina valmistuneet lapaset Nalle-langasta. Kulutusta näille 54g :) ja takaisin työn touhuun...

Viikonlopun valmistuneet, 70 g


Perjantai-iltana valmistui pikkuiset rannekkeet, 20 g ihanaa alpakkaa kului, lahjaksi. Innostuin tuosta pitsineuleesta niin, että tein kevätmyssyn, 50 g Nallea. Puikoilla on toinen myssy...Näitä pieniä neuleita on mukava tehdä, valmistuvatkin ajoissa. Tarkoitus olisi tehdä isompikin työ, mutta aikaa on rajallisesti!

Pipohirvitys

Tänään valmistui pipo Novitan kevät 2010 -lehden ohjeella 27. Langankulutusarvio 80 g. Lyhensin vähän, kun totesin, että tuosta tulee ihan hirvitys ja jätin lopusta n. 10 cm tekemättä. Jostain vähän värikkäämmästä langasta olis tullut kivampi, mut onpahan nyt hamsteritili avattu!