3.2.2007

Mistähän aloittaisi ;)


Torstaina sain lahjaksi ystävältäni kaikki nämä langat (reilu kilo). Nämä oli luvattu minulle jo tammikuun alussa, mutta nyt ne pääsivät lankataivaaseeni. Saas nähdä pääsenkö näihin käsiksi kuukauden aikana. I Do:ta neuloin jopa yhden mallikerran tänään. Addini (40cm) ovat niin liukkaat, että neulomisesta sain vain kädet kipeäksi. Nyt jos nukkuisi yön välillä, niin voisi huomenna yrittää toista mallikerrallista.

Riemunkirjavaa


Pipoon ja lapasiin tuhoutui kaikki tämän talon Jengat, eli 178 g. Tili siis avautui täälläkin. Huppari isosta veikasta aloitettu, samoin yhdet lapaset. Molemmissa langanmenekki laskettu todella tarkkaan, saa nähdä riittääkö.

Postia odotellessa...

Koska hamsterikuun aikana on toiveita saada salaista postia useammaltakin taholta, oli sangen loogista aloittaa hamsterikuun neuletyöt lämpimällä villapuserolla postinhakua varten. Matkaa postilaatikolle kun täällä maalla on puoli kilometriä.
Langaksi valitsin punakirjavan Novita Ainon, joka osoittautui todella ihanaksi ja nopeaksi neuloa. Mallin nappasin lankavyötteestä, tosin modifioin sen pyöröpuikoille, jolloin raivostuttavaa saumojen ompelua ei tullut kuin olkiin ja hihojen kiinnitykseen. Kauluksesta ei tullut aivan niin korkeaa kuin ohjeessa, lanka ei olisi riittänyt. Viimeisestä lankanyyskäyksestä virkkasin pienen kukkasen kaulusta koristamaan.

Lankaa kului tasan kuusi kerää, eli 600 grammaa.

Lankavaraston punnitus

Nyt olen sitten punninnut lankavarastoni uudella vaa'allani. Lankaa olikin huomattavasti vähemmän kuin kuvittelin - 10497 grammaa. Mutta on sitä siinäkin. Ja aika paljon on mohairia ja 300 grammaa Merinosilkkiä eli kevyttä tavaraa. Toivottavasti edes kilo lähtisi tämän kuukauden aikana.

Lankavarasto tavallaan lisääntyy tänä viikonloppuna, sillä aion purkaa kolme ufoa. Raportoin niistä sitten myöhemmin.

Hamsterikuu avattu

Nyt on sitten minunkin osalta hamsterikuu avattu.

Eilen aamulla syntyi Calorimetry.


Arvioisin työllä olevan ~50g painoa, mutta työ joutuu vielä tarkempaan punnitukseen, kun pääsen vaa´an lähelle. Paremmin tietoa Calorimetryssä täällä.

(Toivottavasti kuva näkyy ym. kun en oikein tätä bloggeria osaa käyttää).

2.2.2007

Eka valmis täällä :)

No niin kyllä se siitä....
Tikuttelin pikkumiehelle (pienimmälle) pipon Project Spectrum hengessä sinisävyisestä ja harmaasta langasta, voin kertoa että "kokonaiset" 62 grammaa Novitoja tuhottuna...
Sain tosin jo pikatilaukseen samanlaiset joten viikonlopun reissun aikana on teon alla kolme pipoa lisää.
Karvakorvapipo: 1.2-1.2.2007, Malli oma.
Langat: Novita Foxi harmaa ja Jenga "sinervä".
Paino: 62 g
Allekirjoittaneen kokonaissaldo 62 g

Pipoa esittelee ujo hra Ronsu.
Pahoittelen kuvan laatua, voin vain syyttää itse... krhm eteisen huonoa valaistusta keskellä yötä. Em. syistä toistaiseksi on esittelyssä vain mustavalkoinen versio.

Ulkoasua

Kokeilin ja kokeilin, päivitin sitten lopulta tämän näköiseen ulkoasuun. En millään saanut taustaväriä sävytettyä niin, että olisin saanut pehmeitä sävyjä sekä punaista ja vihreää blogiin. Onko tämä nyt teistä kiva vai kokeilenko siirtyä kokonaisvaltaisemmin vihreään tai punaiseen? Lisäsin tuon "Täystuhot" otsikkoon, niin erotumme siitäkin vähän paremmin :).

1.2.2007

Vaaka!!!

Minulla on huomenna synttärit ja sain jo luvan avata lahjani. Ihana vaaka! Nyt voin punnita lankavarastoni - eeh, apua. Neuletta miehelleni on nyt valmistunut noin 25 grammaa, koska Nalle-kerä on alunperin 150 g. Senttejä on 5. On tuota kyllä hidasta tehdä! Minun täytyy varmaan ottaa joku välipala (vaikka kaulahuivi Rustikasta). Muuten ei taida tulla tälle kuulle grammoja ollenkaan...

100g kulutettu!


Niin, sata grammaa on siis jo kulutettu! Pipo tuli Katian Graffitista, ihan suloinenkin kaiken lisäksi. Kuvia otan varmaan vasta huomenna kun on vähän parempaa valoa. Mutta taisto on aloitettu ja nyt puikoille lähti Laikalle raitaneule. Ja miulle villasukat. Monella rintamalla siis käyn taistoani!

Pipo, lankana Katia Grafitti, menekki 100g 5mm pyöröpuikolla
Kulutus kokonaisuudessaan 100g

Tili aukiPeruspipo meikäläiselle Jengasta Pipoviikkojen kunniaksi. Tein kuopukselle samanlaisen jo aiemmin, joten erotukseksi virkkasin tuonne huipulle pienen lenkin.

Pyöröpuikko 6 mm, lankaa kului 55 g.
Saas nähdä, onnistuuko kuvan siirto. Jos ei, niin laitan kuvan myöhemmin omaan blogiini.
Nyt täytyy häippästä, moi!

Hei olen Tuitu ja Hamsteri

Tervehdys täältä kaakkoisesta suomesta.
Olen siis tuitu 31 vee neljän vilkkaan poikalapsen äiti (8,5v-1,2v) ja yhden miehen vaimo.
Työssä käyn "erityisnuorten kanssa" ja se jos mikä on töissä kivaa kun voi esim. neuloa koska nuorisolla ei ole villasukkia ja ovat niitä vailla...
Nettineulonnan mukaan tempaamana olen onnistunut reilussa puolessatoista vuodessa kerryttämään lankavarastoni kilosta n 30 kiloon, eli lienee aika välillä neuloakin.
Tavoitteeni on jatkaa langanostolakkoa kunnes olen saanut töihin tehtyä omalle osastolle jokaiselle sukat (7 nuorta ja 10 työntekijää, jalankoot väliltä 36-46...) sekä omille lapsille paidat, pipot, lapaset ja sukat sekä rakkaalle siipalle (ainakin) paita...
Mutta tarkoitukseni ei siis ole tikuttaa näitä helmikuussa vaan alkaen helmikuusta eli pitkin kevättä, lankoja on kaikkeen varastossa tarpeeksi joten siitä se ei ainakaan voi kiikastaa.
Neuleblogini löytyy vuodatuksesta samoin kun valokuvablogini ja jonkin aikaa tauolla ollut remonttiblogi, jota alan päivittämään taas tämän päivän jälkeen.
Viimepäivinä olen myös testannut ATC korttien tekoa ja pelkäänpä että sekin saattaa viedä mukanaan... Netistä minut löytää myös ircnetistä nickillä tuitu.

Nyt palaan sohvalle silmätulehdusta potevien lasten seuraksi (3/4) ja neulon yhdet sukat loppuun. Inspiroivaa helmikuuta koko porukalle :)

Kimalainen mukana tikuttamassa.

Pienten alku vaikeuksien kautta minäkin pääsin kisaan mukaan. Bittiavaruus aiheutti omat kiemuransa, kun oli imaissut ilmoittautumiseni mustaan aukkoon.

Paljoa lankaa täältä ei löydy, mutta tuon miespuolisen perheenjäsenen mielestä ihan tarpeeksi (pyöreä 8,5 kg alakanttiin laskettuna). Eilen tuli tehtyä viimeiset hamstraukset että pystyy olemaan kuukauden ilman uusia ostoksia.

Pientä taustatietoa: Puikkoja heiluttelee yli 20-vuotias nais immeinen, joka sai viime keväänä uuden pistoksen neule kärpäseltä (ala-asteelta asti olen puikkoja heilutellut, mutta välissä oli monen vuoden neule lama). Perheeseen kuuluu minun lisäkseni ukko ja kaksi laumanvartija koiraa.
Minulla on vain tavoitteena olla ostamatta lisää lankaa ja tehdä niistä langoista joita on jo niin pieniä töitä esim. oman villasukka varaston kasvattaminen. Tosin täällä on ongelmana nuo 50 ja yli kg, nelijalkaiset lankakerän varastajat ja karvaajat.


Mutta nyt täytyy rientää villasukan kimppuun. Lisää voi käydä lueskelemassa Kimalaisen tikutteluista täältä.

31.1.2007

Suunnitelmat höylätty ja viilattu

Moro!
Laittelin juuri omaan blogiini http://kujatai.vuodatus.net tarkempia tietoja hamsteroinnin suunnitelmistani. En viitsi niitä tänne toistella, mutta lyhyesti totean, että langat ja puikot sekä ohje on valmiina odottamassa lähtölaukausta. Toivottavasti se kuuluu tänne Helsingin Pukinmäkeen asti selvästi.

Onkohan tässä nyt otettu aikaerot huomioon, ettei vain joku jossain saa aloittaa jo kahden tunnin kuluttua?? Olisikin pitänyt ennakoida ja matkustaa jonnekin, missä kuu on jo vaihtunut ja sitten taas kuun lopulla aivan jonnekin muualle päin maailmaa. Mikä mahtava keino saada lisää neulonta-aikaa kisaan ;o) Eikä tulisi edes kalliiksi lennellä edestakaisin. Tai jos menisi junalla, voisi tehokkaammin käyttää matka-ajankin neulomiseen.

Puikot ojossa, langat sojossa?

Enää ei ole kovin kauaa jäljellä hamstereiden alkuun, noin nelisen tuntia.

Ehtiikö joku meistä jo yöllä saamaan ensimmäisen hamsterityön valmiiksi? Kuka meistä on nopein viimeistelijä? Oletteko teroittaneet puikkonne? Kai kaikkia jännittää yhtä paljon kuin minua? :)

Koska melkein kaikki ovat jo itsensä esitelleet ja päässeet blogiin asti, voisikin kysellä mielipiteitänne. Meille olisi varmasti hauska keksiä joku muu nimi kuin "Lankahamsteriblogi-5". Onko ehdotuksia? Jättäkää vaikka tämän viestin kommentteihin.

Toinen asia on, että haluatteko jatkaa okran värisellä blogilla, vai vaihdetaanko valkoiseen, vihreään, punaiseen, siniseen vai mihin? Tästäkin voi äänestää viestin kommenteissa. En ole vaihtamassa taustaa tummaksi ja tekstiä vaaleaksi, mutta sävyä olen katsellut että voisimme personoida omanlaiseksemme.


Kuvan lankakerällä ei vielä ole tekemistä hamsteriblogin kanssa. Se saattaa kuukauden aikana joutua viattomaksi Addien uhriksi. Kuva on ladattu blogiin valinnoilla "Center" kohdistukseen ja "Medium" kokoon. Kuvan koneeltasi blogiin saat kun kohdasta "Add an image from your computer" etsit tiedoston sijainnin tekstikenttään ja valitset upload. Kuvan latautumisessa voi kestää hetken, mikäli kuva on iso tai Bloggerissa on ruuhkaa.

Kun haluatte ladata kuvia töistänne, voitte ladata ne suoraan tänne bloggeriin. Tämä onnistuu valitsemalla editointi-ikkunan yläreunasta "ABC":n ja suorakaiteen (pyyhekumi) välistä maiseman kuvan. Jos tuon lomakkeen kanssa on ongelmia, minulta voi kysyä apua. Halutessanne toki voitte ladata kuvia esimerkiksi Flickristä tänne, mutta käyttäessänne ulkopuolisia kuvapalveluja huolehtikaa, että toimitte niiden käyttösääntöjen mukaisesti.

Lisäksi voitte käyttää viesteillenne labeleita. Ainakin valmiisin töihin toivoisin merkattavan labelin "valmis" niin voin selata kaikki valmiiden töiden raportit helposti läpi. Labelien lisääminen onnistuu viesti-ikkunan alalaidan "Labels for this post:" kentässä joko kirjoittamalla haluttu label tai valitsemalla "Show all" listalta sopiva.

Marja- hamsteri esittäytyy

Tervehdys kaikille "hamstereille".
Mä oon siis Marja Uudeltamaalta ja mä oon tehnyt käsitöitä jo vähän yli 20 vuotta.
Käsityöhulluus tarttui tädiltä saaduista ekoista ompelukuvista ja sit mummo opetti patalapun neulomisen. Eka ompeluytyö tais olla käsityöpussin tekele, joka syntyi verhonpalasta.
Mummo oli ammatiltaan ompelija, joten ompelukone on myös tullut tutuksi.
Äiti on kans samanmoinen käsityöhullu kuin minäkin. Eroa on ainakin siinä, että mä en hallitse kuviovirkkausta. Niissä asioissa voin onneks turvautua äiskän taitoihin.
Se miks mä lähdin nyt ekaa kertaa hamstereihin on siinä, että mä haluan myös tyhjentää mun lankavarastoani ennen uusien lankojen ostelua. Äiskällä on tosin enemmän lankoja kuin mulla ja usein saan sieltä täydennystä ja tyhjennystä omiin kätköihini.
Tänään varustauduin kisaan täysin rinnoin käymällä Tarjoustalon lanka- alesta 3 herneenvihreää ja 1 liila 7V:tä sekä 3 viininpunaista Woolia.
Alkusaldoni on siis himpun alle 10 kg ja yritän neuloa niistä ainakin puolet pois.
Mun tämän hetkinen opiskelu kyllä haittaa hieman neulomista, mutta yritän ottaa työn mukaan ja neuloa vaikka vähän kahvitauolla.
Lisää höpinöitäni voitte käydä katselemassa blogissani: http://mollamaija.vuodatus.net/

Villapallo esittäytyy

Hei, minä olen Pia-hamsteri, 35 vee jonka kotoa löytyy aviomies ja yksi taaperoikäinen tyttölapsi. Minut tunnetaan neulemaailmassa nimellä Villapallo. Blogini löytyy täältä ja omia neuleohjeitakin olen keräillyt tänne. Minut löytää myös Ullasta muutamien neuleohjeiden takaa, vaikkapa täältä.

Olen hamstraillut lankoja vakavasti vasta muutaman vuoden, mutta kummasti sitä on siinäkin ajassa ehtinyt kertyä... Viimeisen laskelman mukaan lankaa on 26 600 g ! Eli ihan tarpeeseen tämä yksi ostolakkokuukausi tulee;-) Tosin mies vihjaisi että neulomislakkokin voisi tehdä hyvää - mutta sellaiseen en sentään aio ryhtyä!!!

Neulomiseni on alkanut joskus 15 vuotiaana innokkaasti kirjoneuleista aloitellen, sitten jossain vaiheessa neulominen hiipui, kunnes 90-luvulla Fassettin kirjoneuleet innostivat minut tarttumaan uudelleen puikkoihin. Senkin jälkeen harrastus hiipui jonkin verran mutta elpyi taas 2000-luvulle päästessä ja siitä lähtien se onkin ollut aika vakavaa ja kaapit ovat vähitellen täyttyneet langoista.

Muutakin kaapintäytettä käsityöharrastukseni kyllä tuottaa, harrastan nimittäin myös askartelua, huovutusta, virkkaustakin jossain määrin - vaikkakin neulominen on se ykköslajini:-)

Lankalakkokuukauden aikana osallistun samalla Project Spectrumiin eli jossain määrin varmaan neuleiden sävyt noudattaa sitä linjaa. Helmikuun alussa haluan saada valmiiksi isomman työni (palmikkotakin) mutta sitten käyn heti lankavarastoni kimppuun. Ainakin olen suunnitellut tekeväni itselleni yhdet kirjoneulelapaset ja Ullaan on suunnitteilla yksi työ, jonka aion tehdä heti kuun alussa. Niiden jälkeen sitten luovasti "tuhoan" pitkään marinoituneita lankojani;-)

Hei, olen Anu ja pahasti koukussa lankoihin...

Hei! Olen Anu, netissä pyörin ajvillana. Minulla on yksi iso mies ja kaksi pientä poikaa, kaksi- ja puolivuotias sekä kymmenkuinen.
Viime neuvolakäynneillä pojat painoivat yhteensä noin 21 kiloa, pahoin pelkään, että lankavarastoni painaa enemmän. Olen viime aikoina ostanut hillittönästi lankaa, niin perus-Novitaa alesta kuin ihanuuksia Huutiksesta tai blogitovereiden myyntisivuilta. Tavoitteenani olisi tuhota lähinnä noita paksumpia lankoja, Novitan Ainoa, Isoveljeä ja Samosta, sillä tammikuun olen neulonut lähinnä kaksipuolikkailla ja kolmosilla. Puoli kiloa viikossa on suuri haaveeni.
Minulla on lähes kaikille langoilleni osoite, usein vain uudet ideat (ja langat) hautaavat alleen vanhat ja varasto kasvaa... Nyt olen tehnyt viime aikojen hankinnoistani oikein listan kynällä ja paperilla, jotta varasto ei näistä kovin paljoa kasvaisi... Listassa on myös muutamia kunnianhimoisia lahjatavoitteita, toivottavasti saan ne ajoissa valmiiksi!
Huomisaamuna luon silmukat itselleni tulevaan puseroon punakirjavasta Novitan Ainosta. Ohjeen otan vyötteestä. Haluan ja tarvitsen nimittäin perusvillapaidan arkikäyttöön. Koska minulla pitää aina olla vähintään kolme työtä teon alla, aloittelen varmasti myös vielä yhtä Rinsessa-settiä Punaisesta Nallesta ja Calorimetryä vihreästä Ainosta.
Tänään viimeistelen vielä yhdet Rinsessa-kämmekkäät (valkoinen Wool), sitten ei jääkään keskeneräisiä töitä roikkumaan hamsteritöitä häiritsemään! Lukuunottamatta ikivanhoja UFOja, tietysti...

Olen Pirjo, mutta en kai sentään hamsteri?

Hei!

Olen 39v kotiäiti Oulusta (Etelä-Pohjanmaalta kotoisin). Ouluun tulin aikoinaan opiskelemaan, löysin itselleni aviomiehen ja sille tielle jäin. Omalla (auto) alallani ehdin työskentelemään parisen vuotta ennen kuin jäin kotiin hoitamaan lapsiani. Lapsia on viisi, vanhin 9v ja nuorin kohta 3v. Kuudetta odotellaan syntyväksi toukokuun alkupuolella.

Käsitöitä olen harrastanut lapsesta lähtien, alle kouluikäisenä ompelin käsin barbielle vaatteita (yleensä asut ei onnistuneet, mutta yritystä ja innostusta riitti). Yläasteella neuloin ekan villapuseroni, valkoinen puolipatenttineule, ja sen jälkeen villapuseroita ja -takkeja syntyi useampi vuodessa. Äitini osti langat sitä mukaan kun tarvetta ilmeni. Silloin myös ompelin suuren osan vaatteistani.

Opiskeluaikana minulla oli hiljaisempi kausi käsitöissä, mutta kymmenisen vuotta sitten innostuin uudelleen, kun lapsille piti saada villapukuja, ja -puseroita ja sukkia.
Nykyään neulon aina kun aikaa on. Tai oikeastaan neulomisinnostus saattaa joinakin päivinä viedä voiton kaikesta muusta, ja silloin saa villakoirat kasautua ja lasten lelut levitä eteisestä saunaan saakka. (Toki välillä pitää siivotakin kunnolla, että taas kehtaa istahtaa sohvannurkkaan kilkuttamaan puikkoja.) Pari vuotta olen myös harrastanut villalankakirjontaa. Vuorelman "Tilhipihlaja" on kohta valmis, ja tarvikkeet "Satumaahan" tilattuna.

Hamsterikuukauden aikana yritän olla tiukkana etten ostaisi yhtään lankaa. Eilen punnitsin lankavarastoni, ja lankaa näytti olevan melko tasan 14 kiloa! (Luulin että vähemmän.) Osa on ostettu ihan omia puseroita varten ja osa lasten puseroita tms varten, siis ihan oikeaan tarkoitukseen. En vain ole saanut aloitetuksi mitään isompaa työtä. Osa on sit vaan lankakaupan loppuunmyynnistä, alesta tms hamstrattuja. Langat on niin ihania jo kerällä. ;oD

Kuukauden aikana ajattelin neuloa pois yhden ison virheostoksen: melkein kilo Jussi-lankaa, josta piti tulla miehelle pusero, mutta nyt näyttäis että teenkin perusvillasukkia lähisukulaisille. Ehkä pipon hahtuvanlopuista. Ponchon Melli-langasta. Katsotaan nyt, mitä ehtii.

30.1.2007

Sari tässä hei

Olen Sari ja pidän Sari knitting and stitching -blogia. Lisäksi minulla on vanhat weppisivut, joita silloin tällöin myös päivittelen. Asustelen viikot Turussa ja viikonloput Uudessakaupungissa. Minäkin rouviinnuin viime kesänä.

Lankaa on kertynyt kaappeihin ylenmäärin. Olen itse asiassa ollut jo tammikuunkin lankalakossa ja yritän jatkaa vielä lankahamsterikuukauden jälkeenkin. En ole punninnut, paljonko lankaa on, mutta paljon sitä on...

Todennäköisesti en saa kovin paljon kuukaudessa kulutettua, sillä töissä venyy usein pitkään ja sitten illalla on muutakin puuhaa, joten käsitöille jää aikaa turhan vähän. Tavoitteenani olisi kuitenkin tehdä neulepusero miehelleni farkunsinisestä Nalle-langasta (toivottavasti lanka kestää nukkaantumatta edes vähän aikaa). Jotain muutakin yritän ehtiä. Töikseni koodailen visual basicillä yhtä sovellusohjelmistoa.

Mukavaa lankahamsterikuukautta kaikille!

Moro, olen strilla ja hamstraan.

Hipitihop,

Takkutukkainen, lahopäinen neulojantumpelus Tampereelta esittäytyy. Aloitin aktiivisen ja käsistä riistäytyneen neulomisen toissasyksynä, ja hetimmiten ideoita ilmestyi eteeni ja päähäni enemmän kuin ehdin tehdä. Olen kuitenkin liiankin moneen ideaan ehtinyt hankkia langat, jotka nyt surullisina nököttävät kaapissa. Surkeita on kertynyt seitsemisen kiloa, joskin tuosta määrästä puuttuu kaikki keskeneräiset työt sekä Havu-paitaan varatut langat. Vaikka tuo määrä ei huimimpiin lukuihin ylläkään, on se kaltaiselleni sekasotkuilijalle liian iso, kun langat puskevat kaapista lattialle ja nurkkiin. Lisäksi edessä oleva muutto kannustaa pienentämään lankavarastoa.

Minulla ei oikeastaan ole suurempia tavoitteita kuun osalta, lähinnä ostamattomuus on koukkuna. Haaveilen kuitenkin tekeväni jämälankahuivin, kaverilleni Lickety Split -sukat, kämmekkäät töihin sekä tiätysti ihanaisen Green Dayn, johon hamstrasin langat juuri sopivasti tammikuussa. Hieman optimistista, ottaen huomioon, että oikeasti valmista saan aikaan melko hitaasti.

Olen blogiton, joskin olen koheltanut kasaan nettisivut. Varsin tyhjät vielä, koska olin tyhmä ja tein niistä hankalat päivittää. Eiköhän sinne kuitenkin ajan myötä ilmesty enemmän sisältöä.

Lähtökuopissa ollaan, Sheldonkin valmistunee parahiksi tänään pois ylihuomisen tieltä.

Täällä hamsteri nimeltä Katri esittäytyy

Tervehdys Tampereelta arvon lankalakkolaiset.
Minä olen vähän yli kolmikymppinen avovaimo
ja kohtuullisen lankavaraston omistaja. Minulla on
perinnelankoja useammalta vuosikymmeneltä,
kun sain Mamman kuoltua hänen lankavarastonsa
omaan käyttööni. Vähän tuoreempia lankoja olen
hankkinut ihan itse. Minun lankavarastoni koostuu
kerästä sitä ja kerästä tätä. Mitään ei ole paljotta,
joten mitään isoa ei niistä voi tehdä. Hamsteri-
kuukauden aikana olisikin tarkoitus kuluttaa
mahdollisimman moni lankanyssykkä loppuun.
Suunnitelmissa siintää useammat villasukat, sillä
meillä on kotona kamalan kylmät lattiat ja varpaat
on ihan jäässä, ellei jalassa ole villasukkia.

Perustin blogin viime vuonna lankahamsterituotoksien
raportointiin. Vuoden aikana ei sinne tullut lisättyä
mitään, mutta nyt voisin jatkaa siitä mihin viimeksi
jäin.

HannaK kertoi harrastavansa kaikenlaisia käsitöitä,
mutta nypläys häneltä vielä puuttui. No minä olen
sitäkin jo kokeillut monen muun lisäksi. Tällä hetkellä
vapaa-aikaan kuuluu neulomisen lisäksi kirjonta
ja tilkkutyöt. Helmikuun ajattelin panostaaa erityisesti
neulomiseen, että saisi jotain valmiiksikin asti.

Enään yksi päivä ja sitten neulotaan.
Hauskaa helmikuuta kaikille.

Hei olen HannaK ja minäkin olen hamsteri

Moi

Erottaudun nyt kaimastani lisäämällä tuonne nimen loppuun K:n. Neuleblogeja olen seuraillut reilun vuoden verran ja oma on ollut melkein yhtä kauan. Harrastan kaikenlaisia käsitöitä silloin kun ehdin ja jaksan. Nypläämistä tosin en ole vielä kokeillut, mutta eiköhän senkin aika joskus koita. Blogissani kerron paitsi käsitöistäni niin myös perheestäni. Perheeseen kuuluu minun lisäkseni mies, poika 1v9kk ja masuvauva.

Viime vuonna en ehtinyt lankahamstereihin mukaan, mutta tänä vuonna päätin osallistua. Ensimmäinen tavoite on tietysti olla ostamatta lankaa, kun tuppaa tuo varasto kasvamaan: viime vuonna varastoa oli reilu 6 kg ja nyt sitä on noin 9420g. Tosin viimeinen kilo on tullut parin viikon sisään, kun olen ostanut lankoja lohdutukseksi. Toimii melkein yhtä hyvin kuin suklaa..Toinen tavoite on päästä eroon noin 350-400g jämävillalangoista neulomalla sukkia. Mutta juju on siinä, että jokaisessa sukkaparissa yritän opetella jotain uutta. Yksissä ranskalaista kantapäätä ja tähtikavennuksia kärjissä, toisissa kierreraitaa varressa jne. Mitään stressiä en tästä ota, joten jos kuukauden aikana saan vaatimattoman yhden sukkaparin kasaan, niin olen silti oppinut jotain uutta ja ainakin vähän keventänyt varastoani. Tiedän etukäteen, että langanostolakko ei jatku maaliskuun alkua pidemmälle, sillä silloin olen menossa Tukholmaan, ja Stickbutikeniin. Langanostolakon lisäksi aion olla myös karkkilakossa ja väittäisin, että tämä on paljon haastavampi lakko minulle. Mukaan saa tulla tähänkin lakkoon jos haluaa!

terveisin HannaK

Ivakin on hamsteri

..vaikka se mieluummin olisikin marsu. Minuun voi törmätä myös IhanItsessä, mutta muutoin koetan pitää itseni irti verkosta ja koneista edes vapaa-ajalla. (Uskoo ken pystyy.) Blogia en siis omaa, eikä sellaista ole haaveissakaan.

Hamsterikuun aikana tarkoitukseni olisi tehdä ihan perusjuttuja kaappiin kerääntyneistä, pääosin Novitan langoista. Eli kynsikkäät ja muita käpälänlämmittimiä on suunnitelmissa. Myös parit saapassukat mahtuvat listalle. Niin ja yksi ikuisuus-villatakki olisi saatava valmiiksi ennen kuin talvi täällä etelässä loppuu.

Mitään erikoista en ole alkanut kehittelemään, lopputuloksenhan näkee sitten valmiina. Kokonaistavoitteeni ei myöskään ole mitenkään kummoinen kun tiedän jo ennalta ajan olevan kortilla päivittäisen työjärjestyksen ollessa ehdoton 1. työ 2. opiskelu 3. sportti 4. käsityöt ja muu hömppä. Elikäten ihan rennosti neuloen helmikuu. Salainen, tosin tämän jälkeen ei niin kovin salainen motiivini osallistua on, että lopultakin saisin hankittua itselleni vaa'an. Onhan ne työn tulokset punnittava!

Tämän jälkeen olisikin siten kipeästi tarpeen Kangashamsterit. Ei kukaan ole sellaista järjestämässä...?

Alien esittäytyy

Heipä hei!

Minut tunnetaan netissä nimellä Alien, ja olen blogiton. Valmistuneita neuleita keräilen kuitenkin nettisivuille mistä aikaisempia tuotoksia voi käydä kuikuilemassa.

Lankahamsterikuun tavoitteenani on saada mahdollisimman paljon valmista olemassaolevista langoista; lankavaraston koko on tällä hetkellä kohtuulliset 3,6 kiloa, ja olen onnistunut hillitsemään itseni lankakaupassa jo pidemmän aikaa, joten langanostolakko ei ole minulle se pääasia. Neuleita on viime aikoina valmistunut aika hissuksiin, ja koska suunnitelmia kuitenkin on - suuriakin sellaisia - yritän saada pieniä paitsioon jääneitä projekteja toteutettua lankahamstereiden varjolla.

Helmikuun alkua odotellessa ja tämänhetkisen ainoan puikoilla olevan neuleen ollessa vähän vähemmän inspiroiva, olen suunnitellut pari juttua jotka pääsevät puikoille heti kuun vaihteessa. Paino sanalla suunnitellut, sillä aion tehdä palmikkosormikkaat ja slipoverin ihan (melkein) omasta päästä. Mitä nyt vähän Neulojan käsikirjasta lunttasin mallineuleita, sillä neulesuunnittelussa olen täysi untuvikko. Sain kuitenkin aika tyylikkään mallitilkun sekä neulekaavion aikaiseksi slipoveria varten viikonloppuna, joten toivottavasti valmis neulekin vielä syntyy, ja mielellään tietysti vielä helmikuun aikana.

Näillä eväillä - eikö se helmikuu jo kohta ala?!?

Lankataivaan hamsteri

Hei,
Olen kolmeakymppiä lähestyvä lankahamsteri. Käsitöitäni voi seurata blogistani Lankataivas. Helmikuun suunnitelmissa minulla on neuloa Knitty:n ohje I Do ja sen rinnalla jotain pienempää jämälankaproggista. Kiloissa en varmaankaan pärjää, sillä I Do:n meinaan neuloa Dropsin alpacasta ja Toikan tencelistä. Mutta minulle tärkeintä on yhteinen kilpailuhenki. Minulle tuli työmatka helmikuulle Berliiniin, saa nähdä jos eksyn lankakaupan ohi, että maltanko pidätellä ostoshinkuani ;) Kävin juuri Italiassa, Bolognassa työmatkalla ja siellä en löytänyt lankakauppaa vaikka kuinka kävelin ristiin rastiin kaupungilla. Lankavarastoni inventoin kesällä ja silloin se oli n. 23 kiloa, syksyn hankintoja kuin miettii, veikkaan että varasto on tällä hetkellä ainakin 25 kiloa. Langat sen kuin ohenevat ja metrimäärät lisääntyy, joten tulostakin syntyy hitaammin. Nyt pitää vielä neuloa edellinen paita valmiiksi että on sitten torstaina iskukunnossa aloittamaan jotain uutta.

Moi, täällä Helmis!

No jo on jännää, kohta tämä alkaa ja minä oon jo ihan täpinöissäni.
Lankahamstereista on ollut hyötyä ja ennen alkuaan, sillä viimeisen parin viikon ajan olen ihan oikeasti pyrkinyt vähentämään keskeneräisten töiden kekoa. Ja onnistunutkin olen.

Varsinainen hamsteritavoite on tietysti olla ostamatta lisää lankaa ja siis keskittyä käyttämään jo olemassa olevia lankavarantoja. Niitähän piisaa.
Ainakin omasta mielestäni olen varsin pitkän linjan lankahamsteri, sillä varhaisimmat muistot langan hankkimisesta ovat jostain tuolta historian hämäristä. 70-luvulta, luulisin. Varhaisimmat käsityömuistot liittyvät pieneen määrään lankaa, jonka olin luultavasti saanut mummulta. Kudoin ja nykersin siitä langasta jonkun pussin ja purin sen. Sitten virkkasin ja väkersin toisen pussin, jonka taas purin.
Enää en pura, paitsi äärimmäisessä hätätapauksessa.

Vuosikausia erikoistuin etenkin jämälankojen keräämiseen ja toki myös niiden käyttämiseen. Nyt vanhemmiten olen sen lisäksi (valitettavasti?) sortunut hankkimaan yhä lisää myös uusia, suuria, kalliita ja komeita lankamääriä. Olipa lankaa paljon tai vähän, aina sen sovittaminen tekeillä olevaan työhön on arvoitus. Pahimpana painajaisena ;) hamsteroinnin aikana pidänkin sitä, että aloitan sata uutta työtä ja kaikki jäävät kesken, kun lanka loppuu. Saldona sitten kuukauden perästä täysi nolla.

Komeroissani, sängyn alla, lasten leegolaatikoissa, vessan hyllyllä ja ihan vaikka missä täällä ympäri huushollia lymyileviä lankoja aion nyt kuitenkin seuraavan kuukauden ajan käyttää.
Lähinnä tulee varmaankin tehtyä kaikenlaisia pieniä asusteita, kuten pipoja, lapasia, sukkia ynnä muita.
Joku isompi jämälankatyökin on pyörinyt mielessä, mutta juuri nyt jännittää tämä hamsteritempaus niin, etten tiedä, mistä päästä ylihuomenna aloittaisin.

Viimeinen hankala asia on vielä päätettävänä. Torstaina on neuletapaaminen kotikaupungin lankakaupassa, jossa en ole muutamaan viikkoon käynyt. Kaatuuko hamsterointini siis heti ensimmäisenä iltana, vai pitäisikö vielä huomenna käydä hankkimassa lankeamisenestotäydennys sieltä kaupasta?


Kiitos emännille ja apuemännille jo etukäteen vaivannäöstä ja tsemppiä kaikille kanssahamstereille.
Eikun viilaamaan puikkoja hitusen terävämmiksi ja nauttimaan vielä viimeiset herkistävät kisadoop... tankkaukset!


Lisää näitä ylipitkiä höpötyksiä voi lueskella blogistani 10 puikkoa langalla.

annaliina paikalla!

Heippa!

Tämä on sitten eka kerta kun bloggailen yhtään missään, joten jännityksellä odotan, että mitä tästä tulee. Oikea nimeni on Anna, mutta meitä kun tuppaa olemaan joka paikka väärällään, käytän nimeä annaliina. Ikää 25 vuotta. Neulon päivät pitkät, sillä ammattini liittyy neulomiseen. Aloitin neulomisen neljän vanhana, joten parikymmentä vuotta on jo harrastuksen parissa kulunut. Haluaisin perustaa oman blogin, mutta en ole vielä uskaltanut. Ilmoitan teille heti, jos rohkeus ensi kuun aikana kasvaa.

En ole aikaisemmin ollut hamstereissa mukana, mutta tarvetta todella on. Luulin omistavani ehkä 6 kg lankaa, mutta tehtyäni tutkimusretken kaappeihini löysin 17,4 kg lankaa... Langat on suurimmaksi osaksi novitaa, rakastan pussilankoja! Ensi kuun aikana olisi tarkoitus neuloa huppari Isoveli Colorista (lanka ei ole kauheasti innostanut), laukku (sininen Samos ei myöskään ole inspiroinut), sukkia ja lapasia (7-veikan jämiä on aina liikaa). Saa nähdä mitä saan aikaiseksi. Olen kohtuullisen nopea neulomaan, mutta yleensä minulla on useampi työ kerrallaan kesken. Siksi tulokset yleensä kasaantuvat tietyille viikoille. Sormet jo ihan syyhyä päästä aloittamaan uutta!

Taija-hamsteri

Morjens!
Yritän tässä opetella tätä bloggerin käyttöä, oma blogini on vuodatuksessa (http://kujatai.vuodatus.net) ja tämä vaatii nyt vähän harjoittelua.

Aion ottaa osaa hamsterikisaan kevyellä otteella. Kyse on lähinnä langanostolakosta. Toisaalta hamsteri näyttää jo vaikuttaneen siihen, että olen tehnyt kovasti keskeneräisiä pois tammikuussa, mikä on sekin oikein hyvä.

Kaikenlaisia suunnitelmia on, mutta niistä tuskin kaikki toteutuvat. Aion tehdä helmikuun aikana ainakin yhden synttärilahjavillatakin pienelle Alisa-neidolle, ja sitten muuta mitä ehtii. Anoppi on tilannut sukkaa ja pipoa, niitä voisi tehdä. 7veetä on yli kilo, ja sen määrän soisin pienenevän. En kuitenkaan aio kisata tosissani, sillä siihen en usko olevan mahdollisuuksia. Minulle osuu hiihtoloma hamsterikuukauteen, joten se tietysti on minulle eduksi, mutta toisaalta on myös äidinkielen ylioppilaskokeen ensimmäinen osa korjattavana helmikuun alussa. (Tästä voinee päätellä, että siinä toissijaisessa elämässä, joka neulonnalta jää, olen äidinkielen ope. )

Langanostajana olen alennuksiin sortuva ja pihi. Lankamäärä on reilu 9 kiloa, ja tästä aiheesta voi lukea tarkemmin omasta blogistani.

t. Taija 36-v., Helsinki

Hamsteri nimeltä Hanna..

Päätin osallistua vaikka periaatessa tällaiset lakkosysteemit eivät niin hirveästi vakuuta. Yritetään nyt kuitenkin pysytellä mukana, vaikka mielelläni tipun jos tulee joku superhypertarjous vastaan ;) Lankaostokseni ovat kuitenkin varsin kausiluontoisia. Minulla ei ole tarve säännöllisin väliajoin kasvattaa lankavuortani, mutta silloin kun tulee jokin ohittamaton tarjous vastaan, saattaa mennä liian iso shoppausvaihde päälle.
Lankavarastooni kuuluu lankaa jolle en todellakaan keksi käyttötarkoitusta ainakaan itselleni. Ehkä lahjoja joillekin muille. Näitä lankoja olen aikanaan hankkinut juuri siksi että "kun ei maksanut paljon". Esim. minulle sopimattoman valkoista ja vaaleansinistä Novitan Samosta, sinistä Palmaa, valkoista Tangoa.. huoh.
Tavoite on nyt siis vähentää edes jotain näistä ikivanhoista lankalöydöistä. Mitään varsinaista projektia en ole vielä keksinyt kuukauden varalle. Kenties jokin pusero..

Itsestäni sen verran, että asun Helsingissä pienessä yksiössä kaikkien lankakerieni keskellä. En uskalla laskea, paljonko niitä omistan. Eli huijaan itseäni ja menen mielelläni lankaan, heh.
Minulla ei ole mitään erityistä merkkiä jota hamstraisin. Uudeksi heikkoudeksi tuntuu muodostuneen sukkalangat. Tosin niitä ei varastossa ole niinkään paljoa. Inhoan efektilankoja ja sitä oikeaa villan hajua. Omituista ehkä joidenkin mielestä, mutta minua se haju vain etoo..
Eniten valmistuu varmaankin sukkia ja paitoja. Niin varmaan helmikuussakin. Tosin uudet lapaset saattaisin tarvita, samoin jokin huivi houkuttelisi. Neulomistyyliini kuuluu yleensä yhden neuleen neulominen kerrallaan, ellei sitten täydy keksiä jotain yksinkertaista neulottavaa luennoille..

Saa nyt nähdä kuinka käy. Hampaat irvessä en kuitenkaan aio kilpailla :)

Tui-hamsteri täällä~

Esittäytymistä pitäisi sitten väsätä. Miusta tämä on aina yhtä hankalaa joten jos tuntuu että jätän itsestäni tai neulomisistani jotain oleellista kertomatta niin vetäkää hihasta.

Eli. Miun lankalaatikossa on tällä hetkellä noin 5kg lankaa josta suurin osa on ilmestynyt sinne syksyn ja tammikuun aikana. Pihinä ihmisenä olen käynyt "säästämässä" alennusmyynnissä. Joo, säästöä on tullut varmaan toosiii paljon kun olen kantanut PiikkoPirrasta kassikaupalla lankaa kotiin. Mitään kovin erikoisia lankoja ei laatikossa ole tällä hetkellä, pyrin kuitenkin yleensä siihen että lankaa ostaessani miulla on ainakin jokin suunnitelma sen käytölle. (Ihan eri asia on tuleeko se todella käytettyä sitten siihen tarkoitukseen.)

Lankahamsterikuukauden tavoite olisi ensinnäkin olla ostamatta uutta lankaa, se on nyt se tärkein tavoite jossa pyritään pysymään. Suunnitelmissa on muutamat villasukat itselleni, pipoa pitäisi vielä ehtiä tekemään Pipoviikoille, aloittaa Laikan emo!raitapaitaa...itselleni varmaan puikoille lähtee mohairista Ullassa ollut Juliette. Saas nähdä ehdinkö mä tätä kaikkea tehdä, ehdinkö edes aloittaa ja mitä sitten todella saan valmiiksi mutta kuukauden päästähän sen sitten tietää!

Sinänsä miulle se suurin tavoite ei ole että saisin paljon lankaa pois varastosta vaan enemmänkin se että olen ostamatta sitä lisää ja saan tehtyä muutamaa pitkään mielessä ollut proggista pois alta. Eli ne villasukat (tulisi tarpeeseen kun omia jalkoja paleltaa aina), Laikan neule..ne jos saisi tehtyä. Katsotaan miten kädet kestää, tässä viikonlopun aikana olen joutunut kipuilemaan käsivaivojen kanssa nimittäin. :/

Muuta itsestäni. Muutaman vuoden päästä kolahtaa täyteen 30v, rouviinnuin viime syksynä. Asun Turussa Vaimon kanssa, perheen asemassa on kolme kissaa ja koiravauva (6kk), kaksijalkaisia lapsia meillä ei ole eikä tule joten lapsia ovat siis nämä nelijalkaiset. Olen tällä hetkellä kuntoutustuella kotona masennuksen vuoksi, tähän kevääseen kuuluu miulla myös pääsykokeet arkeologiselle kesäkuun alussa. Miun blogi on http://helmineule.vuodatus.net ja vieraat on tervetulleita aina. :)

Hei, olen Merjuli ja olen hamsteri.

Minun on aina saatava uusia ihanuuksia, vaikka kaapeissa olisi kuinka paljon vanhaa tahansa. Viiden kilon aktiivisesta lankavarastosta tarkoitus olisi keventää reilut puoli kiloa. Kolmet tumput, yhdet kämmekkäät ja kaksi huivia. Ja sukat. Lisäksi miehen paita ei saa venähtää ikuisuusprojektiksi. Samaan aikaan vietän kuntokuukautta, joten ajankäytön hallinta tulee olemaan avainasemassa. Ranteeni kipeytyvät herkästi, joten välipäiviäkin pitäisi pitää. Tytölläni on 1-vuotissynttärit, niidenkin järjestäminen vie aikaa.

Ei tästä taida tulla mitään, aikaa on kuitenkin vain neljä viikkoa. Löysennetääs vähän. =) Tärkein tavoite on olla ostamatta itselleni lisää lankaa. Se voi käydä haasteelliseksi Sny-vaihdon vuoksi. Tai sitten se helpottaa. Saa edes jollekin ostaa ja suunnitella uusia. =)
Pikkutöistä teen eniten himottavimmat. Ne, joita olisin jo halunnut aloittaa, mutta olen säästellyt. Eli kämmekkäät, 1-2 tumput ja yksi huivi. Kevät-huivi pitää viimeistellä. No niin, se kuulostaa realistisemmalta. Tähän pyrin.

Blogini on pian pari kuukautta nuori ja löytyy osoitteesta merjulinneuleet.blogspot.com
Lisäksi kuulun neulerinkiin. Siellä minut tunnetaan nimellä Minjuska.

Kohta alkaa!

Esittelykierros

Suurin osa teistä on jo löytänyt tänne ja varmaan loputkin löytävät illan mittaan. Nyt voisi olla sovelias hetki aloittaa esittelymme, sillä moni teistä näyttää olevan uusi bloggerinkäyttäjä. Oma esittelyni on alapuolella, josta saa ottaa mallia. Kiva olisi ainakin kuulla mahdollisista blogeista, nettisivuista ynnä muista. Muutoin on aika vapaamuotoista, mutta ideoina voisitte vaikka kertoa millaisia tavoitteita teillä on lankahamstereissa, aiotteko neuloa paljon pieniä vai yhden suuren, neulotteko huiveja vai sukkia, suunnitteletteko itse neuleenne ynnä muuta. Mikään ei tietenkään ole sitovaa, mutta kiva on tutustua ja ties vaikka kanssahamsterimme (eli me kaikki) saisimme toisiltamme aivan uusia ideoita!

29.1.2007

Hei, olen zeska ja olen hamsteri

Minä olen Eeva, mutta useimmat tuntevat minut zeskana internetissä. Viime vuonna olin vielä melko aloitteleva hamsteri, olin juuri tutustunut pussilankaan ja kaikkeen ihanaan mitä voi raahata kotiin kassikaupalla. Varastoni oli pieni rottinkikorillinen. Jossain keväällä 2006 sitten lanka-addiktio lähti täysin käsistä ja nykyinen varastoni vaatii kurinpitoa kovalla kädellä, että se pysyy järkevässä mittakaavassa. Silti epäilen, että ensi vuonna tässä vaiheessa varastoni on vähintään kaksinkertaistunut.

Minun ja kissani elämää voi seurata blogissani /dev/yarnstash. Blogin nimi kertoo jotain lisää minusta: lanka-addiktion ja hillittömän neulomisen lisäksi harrastan ja opiskelen tietojenkäsittelytiedettä. Blogissa voi satunnaisesti vilahtaa myös mieheeni liittyviä asioita. Asumme kolmestaan vanhassa Helsinkiläisessä yksiössä - ainoa vika asunnossamme on vähäiset säilytystilat langoille (sekä helmille, kankaille ja värikynille - eihän kunnon hamsteri pelkkään lankaan tyydy? vai olenko minä vain poikkeuksellisen epätoivoinen tapaus :)?)

Tavoitteenani on iloisen hamsteroinnin lisäksi saada valmiiksi muutama ikuisuusprojekti, ainakin yksi villapaita sekä kuluttaa puoli kiloa muuta lankaa. En ole varma miten siinä käy, sillä kummallisesti kuluneen vuoden aikana lankavarastoni on ohentunut ja pidentynyt kaikenlaiseksi pitsihuiveihin sopivaan. Hamsterigrammoja tuskin niistä paljoa saan neulottua, mutta metreinä kulutus voi olla jopa ihan kohtuullinen.

Iloista hamsterointia!

terveisin apuemäntänne zeska.