31.1.2007

Puikot ojossa, langat sojossa?

Enää ei ole kovin kauaa jäljellä hamstereiden alkuun, noin nelisen tuntia.

Ehtiikö joku meistä jo yöllä saamaan ensimmäisen hamsterityön valmiiksi? Kuka meistä on nopein viimeistelijä? Oletteko teroittaneet puikkonne? Kai kaikkia jännittää yhtä paljon kuin minua? :)

Koska melkein kaikki ovat jo itsensä esitelleet ja päässeet blogiin asti, voisikin kysellä mielipiteitänne. Meille olisi varmasti hauska keksiä joku muu nimi kuin "Lankahamsteriblogi-5". Onko ehdotuksia? Jättäkää vaikka tämän viestin kommentteihin.

Toinen asia on, että haluatteko jatkaa okran värisellä blogilla, vai vaihdetaanko valkoiseen, vihreään, punaiseen, siniseen vai mihin? Tästäkin voi äänestää viestin kommenteissa. En ole vaihtamassa taustaa tummaksi ja tekstiä vaaleaksi, mutta sävyä olen katsellut että voisimme personoida omanlaiseksemme.


Kuvan lankakerällä ei vielä ole tekemistä hamsteriblogin kanssa. Se saattaa kuukauden aikana joutua viattomaksi Addien uhriksi. Kuva on ladattu blogiin valinnoilla "Center" kohdistukseen ja "Medium" kokoon. Kuvan koneeltasi blogiin saat kun kohdasta "Add an image from your computer" etsit tiedoston sijainnin tekstikenttään ja valitset upload. Kuvan latautumisessa voi kestää hetken, mikäli kuva on iso tai Bloggerissa on ruuhkaa.

Kun haluatte ladata kuvia töistänne, voitte ladata ne suoraan tänne bloggeriin. Tämä onnistuu valitsemalla editointi-ikkunan yläreunasta "ABC":n ja suorakaiteen (pyyhekumi) välistä maiseman kuvan. Jos tuon lomakkeen kanssa on ongelmia, minulta voi kysyä apua. Halutessanne toki voitte ladata kuvia esimerkiksi Flickristä tänne, mutta käyttäessänne ulkopuolisia kuvapalveluja huolehtikaa, että toimitte niiden käyttösääntöjen mukaisesti.

Lisäksi voitte käyttää viesteillenne labeleita. Ainakin valmiisin töihin toivoisin merkattavan labelin "valmis" niin voin selata kaikki valmiiden töiden raportit helposti läpi. Labelien lisääminen onnistuu viesti-ikkunan alalaidan "Labels for this post:" kentässä joko kirjoittamalla haluttu label tai valitsemalla "Show all" listalta sopiva.

13 kommenttia:

Taija K kirjoitti...

Vai jo yöllä pitäisi ensimmäisten valmistua ;o)

Äänestän, että muutetaan vaan blogin ulkoasua ja nimeä, niin erotutaan muista.

Miltä kuulostaisi Täystuhot, yritämmehän tuhota lankaa täysillä? ;o)

Taija K kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Helmis kirjoitti...

Hih, täystuhot kuulostaa oikein hyvältä nimeltä minusta!

Kannatan myöskin blogin ulkoasun muutoksia, joku selkeä ja hyvin erottuva pohja + teksti olis hyvä. Itse ainakin usein päivitän iltahämärissä, joten tiirailu olisi näin helpompaa.

Zeskalle vielä kysymys, montakohan noita Labeleja tai labelseja voi olla käytössä? Sellainen ehdotus tuli mieleeni, että jos jokainen laittaisi oman nimimerkkinsä labelsiksi (kauhea taivuttaa enkkua, sori) niin helpottaisiko se emännän - ja ehkä omaakin - kirjanpitoa yhtään. Voisi siis laittaa sekä valmis, että esim. Helmis.

Sitten vielä toinen kysymys, kumpi mahtaisi olla kirjanpidon kannalta parempi, että ilmoitetaan mahdollisimman usein ja heti valmistuneet (tai se yksi ainoa valmistunut) työ, vaiko kerran viikossa viikkoraportti?

Kyselyikä vaivaa.
Aloitushetki lähenee.

zeska kirjoitti...

Labeleita voi olla käytössä käsittääkseni lähestulkoon rajatta. Mielestäni tuo kyllä, että merkitsee oman henkilökohtaisen labelinsa on kiva idea, mutta muistaako sitä aina? Jos haluaa tehdä niin, niin sopii minulle. Arvostaisin kuitenkin ettei jokaiselle viestille tulee omaa erillistä labeliaan, vaan niiden määrä pysyisi jossain kourallisessa. Ehkä kokeillaan ilman henkilökohtaisia aluksi ja ilmoittelen sitten jos se tuntuu helpommalta?

Lisäksi labeleita voisi olla esimerkiksi: "Asusteet" "Villapaidat" "Jämälangat" "Pitsi"... Saatan itse lisätä niitä teidän viesteihinne tarvittaessa.

Yhdessä viestissä voi olla monta labelia, kuten tästä näkyy.

hanna_h kirjoitti...

Heh, omassa päässäni on soinut koko päivän langanostokiellon vuoksi Imperial marchit joten nimesi sopisi vaikka Darth Hamsters ;) (juu ei sentään, tuskin kaikki ovat star wars-ihmisiä) Ulkoasu voisi minun puolestani olla tummempikin synkästä helmikuusta johtuen mutta ei minulla ole tästäkään valittamista.
Mitään hehkeitä nimiehdotuksia ei tule tähän hätään mieleen.. miten ois 'Hirttosilmukat'? :D
Anteeksi synkkämielisyyteni. Yritän reipastua, eihän helmikuussa ole kuin 28 päivää..

Pia Tuononen kirjoitti...

Ulkoasua voisi vähän uudistaa, mutta kunhan pohja ei ole musta!! Kaikki muut värit kelpaa:-)

Ja joku nimijuttukin voisi olla kiva, nyt ei vaan mitään järkevää ehdotusta tule mieleen;-)

Labeleista sen verran etten ole tottunut niitä käyttämään, mutta kokeillaan!

Sari (saristitching) kirjoitti...

Minun mielestäni Täystuhot kuulostaa tosi hyvältä nimeltä! Itsellänkin tuli mieleen nuo henkilökohtaiset labelit, että olisivatko ne hyvä juttu. Mutta ei niitä tosiaan kannata ihan mahdottomia määriä olla, koska sitten niitten joukosta ei enää löydä mitään. Vaaleanpunainen pohja tietenkin :)

strilla kirjoitti...

Kannatan ehdottoman vakaasti Darth Hamstersia, vaikkeipä Täystuhoissakaan mitään vikaa ole.

(Darth Vader kicks ass.)

Sire kirjoitti...

Kannatan vaaleanpunaista teemaa ja ehdotan nimeksi Raggarit, sillä siksi zeska meitä jossain vaiheessa ehti nimittää ,)

zeska kirjoitti...

Ilmeisesti Täystuhot on nyt eniten kannatettu?

Taustaväriksi on nyt kaksi ehdottanut vaaleanpunaista, sopiiko tämä kaikille? Voisin illalla palattuani Helsingin neuletapaamisesta yrittää etsiä jonkun nätin vaalean sävyn vaaleanpunaisen, marjapuuron ja violetin välimaastosta.

zeska kirjoitti...

Itselleni tuli mieleen pari muuta idistä:

Hamsteriviisikon seikkailut (Tai Hamsteriviisikko eväsretkellä, Blytonin sankarit kun aina olivat)

Juoksupyörä (siellähän hamsterit viihtyy?)

Merjuli kirjoitti...

Jos ei löydy hyvää punaista pohjaa, raikkaan vaalean vihreä voisi olla kiva näin kevään kunniaksi. Vaikka talvi alkaakin vasta..
Nimiä ei tule mieleen. Karvankeräilijät =) Ei todellakaan.
Liukkaat puikot? Täystuhot on hyvä nimi.

Alien kirjoitti...

Täystuhot on minustakin hyvä nimi, vaikka Darth Hamstersiakin kannattaisin kyllä.

Täältä yksi vastalause vaaleanpunaiselle blogille, äänestän vihreää.