12.2.2011

Verkkaisempaa vauhtia


Ylemmässä kuvassa tänään valmistunut toinen Baktus-huivi, Polkka-baktus. Seiskaveikan lisäksi toisena lankana on kivanvihreä Hjertegarnin Sock4 -lanka kaksinkertaisena. Tälle huiville pitäisi vielä neuloa kaveriksi pipo, kunhan jaksan aloittaa. Huiviin nyt kumminkin hupsahti säälittävät 72 g, siinä kaikki kulutus tältä viikonlopulta - toistaiseksi.

Ja alemmassa kuvassa se jo aiemmin raportoitu huivi, jota en malttanut edes pingottaa, sillä tällaisena se on ihanan paksu ja lämmin, joka pitää hartiani lämpiminä pakkasellakin... Yum!

Kevätrosvo.

Viimein minäkin pääsen virallisesti avaamaan hamsterikuukauden valmistuneiden saldon. Neulomani Springtime bandit huivi valmistui jo ennen ensimmäistä viikkoraporttia, mutta en ole aiemmin ehtinyt neuleesta postaamaan. Tarkemmat tiedot, lisää juttua ja kuvia blogissani

Ps. En malta olla mainostamatta myös blogisynttäriarvontaani, osallistukaahan! :)


Projekti 1: Kevätrosvo.
Langankulutus: 200 g.

11.2.2011

pieniä töitä


Löysin jo tammikuussa jämälankalaatikosta Noroa, Puroa ja paksua Pirkkalankaa, jotka mielestäni sopivat hyvin yhteen. Halusin ja myös tarvitsin mukinalusia, ja sellasia iloisen värikkäitä sitten virkkasin viime viikolla. Lankaa riittäsi vielä useampaankin pyörylään, mutta nämä riittävät nyt aluksi. Painoa neljällä pyörylällä on yhteensä 20g.

Jostain syystä lankavarastoissani on paljon paksuja villalankoja, kerä tai kaksi, joista ei oikein saa muuta kuin pipoja tai lapasia. Punaista Létt-Lopia oli aluksi kaksi kerää, mutta toisesta tuli joskus pipo. Jäljelle jääneelle ostin joskus kaveriksi harmaan kerän Menitan somistekeräkorista, hinta oli euron. Nyt kerät muuttuivat vauhdilla lapasiksi, jotka menevät synttärilahjaksi.

Yhteensä grammoja tuli 20+55 eli 75g.

Jacques cousteau -pipo

Tuli sitten toinenkin pipo! Huomenna meinaan aloittaa vielä kolmannenkin, tai enempi baskerimallisen (mohairlangastahan saa niin kovasti grammoja :P ).

Lankana on tuttu 7 veljestä, väri on tuollainen murrettu sininen. Tämä on miesten koko (140 aloitussilmukkaa). Ohje on Jacques Cousteau ja ohje löytyy täältä: http://punaisensydamentorppa.wordpress.com/2008/11/11/jacques-cousteau-pipo/
Ohjeessa sanotaan, että ennen kavennuksia tulisi tehdä 20cm niin vähensin sen noin kuuteentoista senttiin.

Paino 83g

10.2.2011

Toiset lapaset valmiina

Ikuisuusneule on edennyt 15 senttiä mistä olen todella iloinen. Työmatkoilla on bussissa valmistuneet kummipojan lapaset harmaasta woolista. Kulutus 28 grammaa. Saldo ei päätä huimaa, mutta kaikki on kotiinpäin :)

Lisää.


Palmikkopipo
Lanka: Tempo
Kulutus: 99g

Palmikkopipo
Lanka: Tempo
Kulutus: 87g

Palmikkolapaset
Lanka: Tempo
Kulutus: 63g

9.2.2011

Tästä poikki..

Ensimmäisen viikon saldo on osaltamme 3999g ja 51 valmistunutta työtä. Hyvä me! Muutamat ovat ahkeroineet oikein olan takaa, mutta vielä me muutkin ehdimme kiriä. Ehkäpä jo ensi viikolla kaikki ovat saaneet nollan rikottua.. Tästä on hyvä jatkaa.. =)

Alpakkalapaset


Tässä ovat jo toissapäivänä valmistuneet lapaset miehelle (oikeasti ruskeat vaikka kuva muuta väittääkin). Lankana on La Alpacan ohuehko alpakkalanka, käytin kolmosen sukkapuikkoja, kahta settiä, joten tein lapasia yhtaikaa. Peukalot on molemmissa lapasissa kaksinkertaisella langalla, kun ainakin omista alpakkalapasista on peukalot kuluneet niin ajattelin kokeilla, josko kaksinkertainen lanka kestäisi hieman paremmin.


Paino 67g


P.S. Hamsterinapin pikkuhamsteriherra on myytävänä, ikää pikkuisella on tällä hetkellä kuutisen viikkoa (kuvassa vasta kolmiviikkoinen). ;)

2 pikku possua

Tämmöisiä pieniä possuja on valmistunut 2kpl
Toisesta vaan kuva, koska toista en muistanut kuvata ja lähti jo maailmalle :)
Malli on Chicster the Pig.
Siis 2kpl 5g/kpl eli yhteensä 10g

Roinan kokonaistulos: 15g/3valmista

Aika säälittävää kyllä :D

Kun mikään ei toimi

Tämä on taas niitä päiviä, jolloin toivoisi voivansa heittää tietotekniikan jonnekin tuvan perälle ja tallata raskaalla saappaalla päälle. Tuokin kuva on tasan ladattu oikein päin koneelle, mutta jossain siinä koneen ja bloggerin välissä sitten jokin pieni bittipiru iloisesti nakkelee kuvan miten sattuu päin. Enempää ei viitsi asiasta sanoa, menee muuten julkaisukelvottomaksi.

Lankana seiskaveikan punatulkkua ja normivalkoista, malli Baktus ja langankulutus 70 g.

Hitaasti mutta varmasti

Tilkkuja on valmistunut kolme (3) kappaletta lisää, tasaisesti lepuutellen ja rennosti ottaen.

Painoa kertyi jokaiselle 38 grammaa, eli yhteensä 114 grammaa. Tilkkuja on nyt valmiina 9/24, vielä on siis hyvin aikaa!

Edit:
Neljäs tilkku valmistui myös, painoa 37 grammaa. Yhteensä siis 151 grammaa.

Grammoja lisää


Annis-huivi
Lanka: Jenika
Kulutus: 231g
Pitkät sukat
Lanka: 7 veljestä
Kulutus: 165g

8.2.2011

Grammatili auki täälläkin..

Jostain kaapin perällä olleesta langasta valmistui sukat, 54g.

Huivi on irti!

Tällä kertaa raportointia ilman kuvia, sillä huivi valmistui iltayöstä, jolloin en enää jaksanut edes kuvata, saati sitten ladata kuvia koneelle. Mutta raportoitava on kuitenkin, ilman kuvaakin. =)

Neuloin siis kolmiohuivin Novita petroolista Ainosta sekä Gedifran monivärisestä boucle-langasta Lourdanasta. Raidoitin huivin kahden kerroksen raidoilla, ja huivista tuli ihana paksu ja kimmoisa ja LÄMMIN, juuri sitä mitä kaipasi harteilleni tänään, kun lunta puskee taivaan täydeltä ja olisi ollut viisaampaa jäädä suosiolla etätöihin kuin lähteä ajamaan työpaikalle... Mutta täällähän istun uusi huivi harteilla ja tykkään, tykkään - huivista siis. Seuraavaksi puikoille kipusi seiskaveikkaa, punatulkkua ja valkoista - tarkoituksena tehdä baktus kaveriksi noista langoista jo valmistuneelle pipolle. Huiviboomi siis iski takavasemmalta, katsotaan nyt sitten kuinka pitkälle se vie.

Tämä huivi oli siis 12. hamsterityö ja lankaa kului 252 g. Nyt pitäisi vielä keksiä, mitä noille jämille tekisi?

7.2.2011

Hörhelöhuivi

Löysin jemmasta kaksi kerää nauhalankaa, joista syntyi nopeasti röyhelöhuivi. Langan neulominen oli hankalahkoa, mutta valmista jälkeä syntyi nopeasti. Hankalinta tuntui taas olevan päättelyvaihe. Kuvaa valmiista ei vielä ole, koska on pimeää.

P2010004

Kulutus 100g OnLinen Linie 194 Solo -lankaa.

Tiskirättejä


Lanka: Avanti Cotton
Kulutus: 24g

Lanka: Avanti Cotton
Kulutus: 46g

6.2.2011

Puuvillasekoitepipo

Plääh en osaa näköjään käyttää bloggeria lainkaan, en saa tekstiä kuvani ylle ja nyt se on päättänyt alleviivata koko tekstini. :D

Joka tapauksessa siis äidille pipo Novitan Tiinasta.Pipo painaa yhteensä 78g

Valmista

Pitkät sukat
En laita kuvaa, kun menossa yllätyksenä eräälle.
Lanka: Ilona
Kulutus: 171g

Tilkkuja 9 kpl
Lanka: Jämiä
Kulutus: 61g

Vauvahaalari


Yksi työ vihdoin minultakin. Small things romper -vauvahaalari kokoa 6 kk veljen tulevalle vauvalle. Mukava, saumaton työ. (Ostomalli Ravelrystä.) Rellanan merinolankaa meni 170 g.

Samaa lankaa on vielä yli 6 kerää jäljellä. Aloitin siitä tulevalle isosiskolle tunikaa / mekkoa. Tarkoitus olisi tehdä tässä kuussa valmiiksi sekin.

(Älkää puhuko mitään Kummipojan villapaidasta. En ole edes löytänyt motivaatiotani, saati sitten ohjelehteä siihen.)

hamppukerästa rätiksi


Hamsterointineulominen ei vielä oikein kunnolla lähtenyt käyntiin, kun olen neulonut jo aikaisemmin aloittamaani paitaa. Kuitenkin jo jotain olen tehnyt, eilisiin tupareihin neuloin lahjaksi hamppuisen tiskirätin, ja yksi kokonainen kerä siihen meni. Eli avaan grammatilini huimilla 35 grammalla :)

Kirivaihde päällä


Olen aikoinaan ostanut pussilankoina Novitan Maxia, jota olen yrittänyt pari viime vuotta kuluttaa pois, lankaa kun oli useita kiloja häiritsemässä mielenrauhaani... Kyllä sitä vielä tämänkin jälkeen on 2-3 kiloa jäljellä, mutta pikkuhiljaa niistä päästään eroon... Virkkasin siis huushollimme pikkuvessaan maton, joka tässä tosin on kuvattu kodinhoitohuoneen lattialla - mutta melkein aidossa ympäristössä siis. Muina lankoina tässä on ohuempien puuvillalankojen, kuten Novitan Suvin ja Cotton Garden Violan jämiä, samoin tässä taitaa olla vähän Tennesseetä ja jotain nimettömäksi jäänyttä, Tallinnasta tuotua valkoista lankaa.

Yksi työ lisää siis valmistuneisiin, ja langankulutusta 580 g.