19.2.2011

Vauhdikas viikko

Kuva ei suostu asettumaan oikein päin, mutta olkoon. Toinen virkattu matto, tämän malli on Erica Knightin kirjasta Koukussa virkkaukseen. Malli on kiva, mutta ohje oli etten sanoisi syvältä. Toivottavasti vika oli vain suomennoksessa... Sain kulutettua tähän kaiken beigen Novita Maxin sekä useita keriä Cotton Gardenin Violaa, yhteensä 870 g.

Tein toisen huivin samalla tyylillä kuin aiemmin esittelemäni petroolinvärisen. Tässä on syvänpunaista Isoveljeä ja Marks & Kattensin Teddyä yhteensä 215 g.

Välipalatyönä virkkasin pienemmän pannunalusen Huopasesta, tällä on kokoa sopivat 21 x 21 cm, ja lankaa kului 52 g.

Joutessani neuloin myös pienen pipon, tässä on Novitan Floricaa ja neuleystävältä saatua puuvillasekoitteista sukkalankaa, jonka vyötteen olen onnistunut hukkaamaan. Mutta lankaa kului 42 g.

Ja sitten vielä yksi pipo: tämä on neulottu vihreän polkka-Baktuksen kaveriksi. Piposta tuli aika pitkä, mutta ehkä tämä ja huivikin vielä käyttäjänsä löytävät. Mallissa on tuollainen hauska erillinen kiristyspanta tuossa pään ympärillä. Seiskaveikan Polkkaa ja Hjertegarnin socka4:ää kului yhteensä 82 g.

Saldoon lisää siis viisi työtä ja 1 261 g. Huh, menin vauhdilla yli kolmen kilon - tästä saattaa tulla henkilökohtaisen ennätyksen paikka! Ja nyt on aika tyhjä fiilis - kesken on vain yksi pipo...

Eka valmis minullakin!

Luulitteko jo, että mie olen luovuttanut koko jutun? Luulitte väärin!

Pikapipo

Pika-aviatrix syntyi eilisiltana ja tänään Jäppisen päiväuniaikaan, kun tajusin, että tänään illalla on ystävän vauvakutsut eikä minulla ole mitään viemistä... Kulutus huima 24g 3mm puikoilla. Lanka on Titityyltä joskus sukkalankaklubissa tullutta bfl:ää, joka huopui hienosti. Vyötteen olen hukannut jo vuosia sitten, mutta kerä oli mukana synnärilläkin Jäppistä tehdessä.

Pari muutakin juttua minulla on nyt lopulta puikoilla. Tilausboleron vääntäminen vei kaiken neulomisajan kuun 12. päivään asti, eikä sen jälkeen ole ollut liikoja aikoja vääntää mitään. Ja yksi lankakeräkin on hukassa, ärsyttää kun tiedän, että minulla pitäisi olla vielä pari kerää kanervan väristä puroa jossain jemmassa, mutta en vain löydä sen vertaa että saisin vauvantakkiin viimeisiä kerroksia tehtyä.

18.2.2011

Pipa nro 2 ja tilkkuja

Pipalinja jatkuu! Tällä kertaa puikoilla oli raupe (ravelry), jolle kertyi painoa 52 grammaa. Tää piti kerran purkaakin ja alottaa alusta, koska meinasin tehä vähän liian ison. Noin kahdenkymmenen silmukan verran. :D Valmista kuitenkin tuli! Mutta mitä tehdä jämillä?


Kuvaaminen=serious business

Tämän pipon lisäksi valmistunut 3 tilkkua painoiltaan 35g, 37g ja 37g. Eli tällä kertaa kertyi 161 grammaa. Yhteensä valmiita töitä on sitten *laskee* ... 19 kappaletta. 16/24 tilkkua ja muita töitä 3 kpl. :)

Taikasukat

Minä näköjään bloggailen näitä valmistuneita hieman viiveellä, mutta kai se on parempi myöhään kuin ei ollenkaan. :D Eli toinen valmistunut hamsterityöni oli Magic Mirror -sukat Lankakauppa Kujeen Jekku-langasta. Tarkemmat tiedot projektista Nekolassa.


Projekti 2: Vihreän langan taikaa.
Langankulutus: 65 g.

Projektit: yhteensä 2 kpl.
Langankulutus: yhteensä 265 g.

16.2.2011

Harmaa pipa

Tänään valmistui yksi työ! Pipo, josta edellisessä kirjoituksessani mainitsin. Se oli yllättävän nopea ja helppo tehdä. :) Grammoja kului yhteensä 51. Kuva nyt on mitä on mutta siitä saa kuitenkin selvän.Tästä on hyvä jatkaa seuraavaan pipoon!

Ja tästä poikki..

Viikon saldo on huikea. Lankaa on kulutettu tässä blogissa jo yli 8 kg!! Tänään menen aikaisiin nukkumaan, siksi laskin tuloksen jo nyt. Tiedän, että tehokasta langantuhoamisaikaa on vielä ennen puolta yötä, mutta minulla on herätys aamulla klo 4 =) Jatketaan ensi viikkoon..

Välillä virkaten.


Virkattu kassi

Lanka: Erilaisia jämiä
Vuorena farkkukangasta
Kulutus: (virkatut osat: hihna, neliöt ja reunus) 124g

Herb Hamsteri

Taas näitä minejä..
Tällä kertaa Herb Hamsteri johon meni lankaa 10g!
Ohje kirjasta Virkkaa amigurumi-25 söpöä eläinmaskottia malli Sankarihamsteri.
Lanka oli 7 veikkaa

Mielestäni tästä tuli aika kiva.

Eli mun huikea tilanne 4 valmista/25g..

Torkkupeittoja

Tapahtuu sitä täälläkin edistystä hamsteroinnin suhteen, olen vain ollut sen verran laiska valokuvaaja, että vasta nyt sain levitettyä työt esiin ja otettua siedettävät kuvat. Ensimmäisen kahden viikon saldo on siis tässä:

Windowpane Throw muinaisesta Novita Jumbo Softista puikoilla 12,00 mm (isoimmat mitä omistan). Kaikki lanka meni, kuten oli tarkoituskin, ja painoa kertyi 1 560 g.

Toinen torkkupeitto, jonka myötä opettelin log cabin -tekniikan. Ei erotu hirviästi yhdellä värillä tehtynä, mutta oli paljon hauskempaa neuloa, kuin vain tikuttaa tavallisia ainaoikein-tilkkuja. Lanka on myöskin muinaista Novita Twistiä samaisilla 12,00 mm puikoilla. Käytin tähän kaikki kuusi varastoissa olevaa kerää, ja painoa peitolle tuli 560 g.

Tähänastinen saldo on siis töitä 2 kpl ja grammoja 2120 g.

Aikaa hamsteroinnilta vievät tilaustyöt, joita yritän jotenkin tasapainossa omien töiden kanssa neuloskella. Tarkoituksena olisi kuitenkin tuhota vielä muutama satsi epäinspiroivia muinaislankoja laatikkotilaa viemästä.

15.2.2011

Huovutuskokeiluja

Kulutin lisää Huopasia tähän kokeiluun: virkkasin Bullseye-peiton neliön Huopasesta ja heitin koneeseen. Innoissani en alkuperäisiä mittoja muistanut ottaa, mutta koneesta tuli ulos 28 x 28 cm kokoinen, hyvin huopunut pannunalunen. Koko on vähän reilu, mutta sopinee hyvin vaikkapa uunipellin alle. Täytyy jatkaa kokeiluja ja toivoa, että passelin kokoinen neliö löytyy ennen kuin Huopanen loppuu... =)

Tähän kului yhteensä 102 g mustaa ja valkoista Huopasta, ja tämä on 16. hamsterityö.

Etiopianuttu


Hamsteroinnissa on hauskaa myös jämälankailu. Tässä on 50 g ohuiden sukkalankojen jämiä etiopialaisnutun muodossa. (3 mm pyöröllä sujautin valmiiksi.) Tuntuu, että nämä on "ilmaisia" lankoja, kun varsinainen lankakustannus on jo kohdistunut langoista neulottuihin sukkiin. Parin, kolmen sukkajämän langoista saa helposti jo nutun.

Perinteiset ja lacy cactus

Olkapää näyttää paranemisen merkkejä ja olen posottanut menemään puikoilla melkein niin paljon kuin pieni sielu on sietänyt. Ja niin onkin muutama työ ehtinyt valmistua!

Tämänhetkinen saldoni on kolme tilkkua painoiltaan 37g, 37g ja 36g sekä Iki-ihana Lacy baktus, jolle tuli elopainoa 90 grammaa. Tästä tulee to
ivottavasti kuva sitten myöhemmin, kun on parempi valaistus ja sää kuvata.

Yhteensä siis neljä valmista työtä ja tasan 200 grammaa lisää. Yhteensä minulla on siis tehtynä 13/24 tilkkua sekä baktus. Tänään hyppäsi puikoille pipo Lina, toivottavasti se on yhtä joutuisa ja mieluisa työ kuin baktus oli. :)

14.2.2011

Sukkia ja patalappuja

Täällä olen saanut vapaiden aikana viimeistellyksi seuraavaa:


parit patalaput Huopasesta, 27g ja 37g, Molemmat sukat 7 veljeksestä, 86g ja 138g.

13.2.2011

Mekko


Veljen tulevalle vauvallehan tein ensin haalarin. Nyt samasta langasta valmistui tulevalle isosiskolle mekko, Cassia (ravlink). Merinovillaista lankaa meni 3,5-4 mm puikoilla 259 g. Valmis on, napitkin niskassa, mutta täytyy vielä kastella ja kuositella, jotta helma ei yrittäisi enää rullautua.
Koko on kaksivuotiaan pitkähkö mekko. Oli muuten mukava malli neuloa!

Käytännöllistä lämmintä


Autoni kuskinpaikan istuinlämmitys ei toimi, ja tänä talvena on monesti ollut sananmukaisesti jäätävää istahtaa penkkiin ja lähteä ajamaan. Juu, taloudesta kyllä löytyisi istuinalustoja, mutta luulettekos, että niitä muistaisin mukaani ottaa? Jäähallillakin tulee istuskeltua, ja useimmiten sinnekin unohtuu ottaa eristystä mukaan, mutta nyt hoidin sitten kaksi kärpästä (tai lumihiutaletta) yhdellä kertaa: neuloin Huopasista piiitkän ja leveän putken (52 x 90 cm), jonka ompelin kiinni päistään ja muutaman kerran keskeltäkin. Ja sitten vain koneeseen! Sieltä sukelsi tänä aamuna esiin paksu, tiivis ja varmasti lämmin istuinsuoja, jossa on perin retrot värit. Huopuminen oli niin tehokasta, että mitatkin muuttuivat merkittävästi: valmis istuinsuoja on kokoa 37 x 48 cm, eli leveydestä katosi 15 cm ja pituudesta peräti 42 cm. Mutta siitä tulikin juuri oikean kokoinen! Huopasia on vieläkin jäljellä... Saattaa ehkä olla tarpeen jatkaa sen tuhoamista, mutta ehkä jollain muulla tavalla.

Langankulutus tähän oli 375 g ja taisi olla 15. työ, jos en väärin muista.