7.2.2009

Sairastusta ja villahousuja

Täällä on nyt sitten tyttären kanssa sairastettu tämän hamsterikuun aikana kova mahatauti + tytär oli kovassa kuumeessa to-pe-la ja minulle iski tänään armoton räkätauti... huh!
Alkais kyllä jo riittään tämä sairastus... tossulle ei toinen pari valmistu millään mutta lupasin työkaverin muksulle tehdä lahkeettomat villapöpät... joten niistämisten välissä tänään sain aikaiseksi tällaiset



Hamsteroitua tuli 42gr

Itse tekisin vielä ihan pienet sentin mittaiset oranssit puntit tuohon mutta ei kuulemma käy... joten tällaiseksi ne jäävät

Ensimmäinen 100 g rikki...

Jotain on saatu täälläkin valmiiksi. Tässä lapaset mustasta nallesta, ja kuvioita neulahuovutettu virolaisesta huovutusvillasta. Malli on oma. Ja lankaa näihin kului 61 g. Ja tässä virkattuja patalappuja Huopasesta. Malli kevät 2009 Novitasta. Ihan loistava työ Huopasen kulutukseen (jostain syystä kun sitä pitää alennuksesta aina silloin tällöin ostaa, vaikka en ko. langasta edes pidä). Kahteen patalappuun kului yhteensä 73 g.

Joten mikäli oikein laskin, niin kokonaiskulutus on tässä vaiheessa 151 g.

Istuinsuoja/lämmike rattaisiin

Laatikosta löytyi paksua, 100% villaa olevaa lankaa, joka on jo pidemmän aikaa odottanut käyttökohdetta.

Muksujen rattaiden sisaristuin on suht kapea joten peruslampaantalja ei siihen mahdu.
Virkkasin sitten tuosta paksusta langasta lämmikkeen.

Kulutus 183g

6.2.2009

väliaikatietoja

Tavoitteenani siis on saada tämä paita valmiiksi ennen hamsterikuun loppua. Nyt näyttää hyvältä, paita on jo kainaloissa. Tosin kaulus ja hihat on täysin suunnittelematta että se on pieni kompastuskivi vielä. Tähän mennessä kulutettu n. 3,5 kerää Maijaa ja 2,5 kerää Top Woolia.



Ennen hiha-aukkojen leikkaamista ajattelin näyttää tuota paitaa ompelukurssilla jossa käyn. Opettajan kanssa pohdimme paidan vuorittamista joustavalla vuorikankaalla. Tavoitteena on saada kiva ulkoilupaita joka pitäisi edes vähän tuulta. Eli jos olen tehnyt kauluksetkin ennen ensi torstaita niin luvassa on jotain pientä välityötä :)

hamsteritili auki

Päädiktaattorin peesissä minäkin avasin tilini neulomalla pöpät:

Isoin koko 5mm puikoilla ja lankana pirtin kehräämön liukuvärjättyä hahtuvaa, jota kului 59g. Muuten ohjeen mukaiset, mutta vyötärön ja lahkeensuitten resorit neuloin hiukka pidemmiksi.

Näitten lisäksi pesua vaille valmiina on huovutetut lapaset, joihin huopasta kului 106g. Jokos ne saa ilmoittaa grammasaldoon mukaan, vaiko vasta sitten kun ovat ihanihan valmiit?

-eva-

5.2.2009

Minä täällä taas!

Ja ei, ei vieläkään mitään valmista. Enkä myöskään ole ostanut lankaa! Tuska ei ole silti yhtään helpottanut. Mieskin vaan virnuili, kun päivällä tulin kirjastosta (jossa etsin ohjeita noille ällölangoilleni, mutta arvatkaapa löysinkö? EN! Muille langoille kyllä ois ollu vaikka mitä...), että "Ostitko lankaa? Kävit kuitenki kattomassa ainakin!" No en käynyt. En uskaltanut.

Kristelin kehotuksesta otin vaarin ja kolusin aamupäivän lankalaatikossani. Kesken tosihienon ja avarakatseisen ajatustyön jostain nurkasta luikerteli ihan järkyttävä kammokuippanaötökkä! Huusin kuin pieni hinaaja ja hyppäsin puolivoltilla sängylle karkuun. Ja todettakoon, että minä en todellakaan, siis TODELLAKAAN pelkää mitään ötököitä. (No ehkä vähän ampiaisia..) Koska ötököiden pelkääminen on typerää. Ja sitten kökötin siinä kauhusta kankeana huutamassa, kun iso karvajalkainen otus luikersi minun langoissa. Mies teki uroteon. Ja kehtasi vielä sanoa ääneen, että ne kasvaa mun langoissa nuo ötökät. TEKEEPÄ NYT MIELI TODELLA KAJOTA NOIHIN! (Se tuli jostain listan välistä se ötökkä.)

Mutta.. Otin toisestakin neuvosta vaarin. Minä nimittäin huomasin, että mulla ois tuolla jotakuinkin 600 grammaa vihreää Novitan Sofiaa. Jos joku millään haluaa vaihtaa esim. vaaleansinistä tai valkoista omaansa samanverran pois, niin olisin iloinen.. Tai ei tarvitse olla Sofiaakaan.. Jotain öpaut samanpaksuista.. Tai ei edes samanpaksuistakaan :D Ehdotelkaa. Mikäli kukaan haluaa minun lankojani edes ajatella, kun menin kertomaan nuo kamalat treffit lankakasalla murhaajaötökän kanssa.

Ja sit toistaki lankaa voisin vaihtaa! Nimittäin, Novitan tummansinistä Mamboa löytyisi 600 tai 900 grammaa. Mä en muista tarkkaan enkä nyt pääse mittailemaan, kun Pippuri nukkuu lankakammarissa. Voisin vaihtaa tuon tummansinisen esim. tummanviolettiin, valkoiseen, mustaan, harmaaseen, punaiseen tai tummanruskeaan Mamboon. Mielellään vain johonkin noista väreistä. Ei kaikkia noita värejä siis.. Tehkää mulle palvelus ja vaihtakaa mulle edes jotain, mistä saisin neulottua jotain :D

Etanapipa

Etanapipa Tikkunuotasilla-blogin ohjeella.

Tosin tästä tuli kokoa pieni, menee varmaankin kummitytölle.

Lankana hahtuvan jämiä.

Kulutus 29g

Tuskanhuuto!

Tästä tulee nyt hyvin ahdistunut viesti, mutten enää tiedä, mitä muutakaan tekisin. Oma mies ei ymmärrä tuskaani, koska ei neulo eikä ole hamsteri.

Mulla ei ole koskaan ollut vaikeuksia olla ostamatta lankaa jos niin olen päättänyt. Olen jopa vähän naureskellut, että mitä vaikeaa siinä nyt muka on. Todellisuus iskee tajuntaani ja j******a tämä KOSKEE!

MINÄ HALUAN OSTAA LANKAA!

Ja minä en todellakaan TARVITSE lankaa. Minulla on sitä kaapeissa 13 kiloa. Sieltä riittäisi varmasti moneen projektiin, mutta kun minulla ei yksinkertaisesti ole niille projekteja. Tyhmät kerät. Minulla on projekteja, minulla on loistavia visioita ja ihania unelmanpehmeitä projekteja, jotka odottavat lankaa. Lankaa, jota ei saa tuolta pahvilaatikoista vaan kaupasta, netistä, jostain.. mistä vaan, paitsi tuolta typeriä keriä pullistelevasta laatikosta.

Olen nyt kolme päivää taistellut tämän ahdistukseni kanssa! "Jooo! Tollaset sukat, ihanat sukat! Tollaset teen, ostan vaan sitä yhtä lankaa sieltä yhdestä ihanasta kaupasta ja samalla voisin ostaa myös sitä toista, siihen toiseen projektiin, jooooo! EI! /%¤)"#=)("½!(!&½!)?)?=!"§ MÄÄ EN SAA OSTAA LANKAAAAAAAAAA!" Se niistä projekteista.. Eikä mua huvita tehdä mitään NOISTA odottamassa olevista langoista.

Ravaan lankakauppojen sivuilla ja tuijotan ihania keriä; värikkäitä, pörröisiä, sileitä, kierteisiä, kierteettömiä, bambuisia, alpakkaisia, villaisia, pehmoisia, lämpöisiä ystäviäni, joita minulla ei ole lupa tilata, hankkia kotiini asumaan. Aivan kuin jättäisi oman lapsensa... Mää tahdon mun lapset kotiin! Kaikki ne sata kiloa joka maailman kolkasta!

(Ja siis ei, en ole repsahtanut vielä. Arvelin, että tuskasta kuuluttaminen hieman helpottaisi. Toistaiseksi en huomaa eroa. Ja kyllä, on noista tyhmistä keristä tulossa jotain. Villasukat. 7-veljeksestä. Joista kyllä tykkään kamalasti, mutta tiiättekö.. semmonen järkyttävä BLAAH!-fiilis, joka liittyy näihin lankoihin täällä..)

Terveisiä sairastuvalta...

Se on sinänsä kauhean kätevää että lapset sairastuvat heti hamsterikuukauden aluksi, kun sitten äiti saa rauhassa neuloa lasten nukkuessa. Mitä nyt välillä pitää oksennuksia siivota ja pyykkiä pestä...
mutta siis, toiset villahousut siitä samaisesta Andy's merinosta olis nyt sit valmiit.

Kulutus 86g

4.2.2009

Ensimmäinen valmis työ

Piti tulla raportoimaan ensimmäisestä valmiista työstä. Tikuttelin miehelle Robin's egg blue hatin ohjeella Novitan Mambosta kivan pipan, jonka painoksi tuli tasan 80 grammaa. Kuvaa myöhemmin, kunhan mies pipoineen, minä kameroineni ja valo satutaan samaan paikkaan yhtä aikaa.

Jee, grammatili auki!

8.2.09 edit: lisäsin kuvan piposta:

Huomatkaa myös hieno itsetehty massanappi!

Viikkoraportti

Hei kaikille!

Blogissamme on esimmäisen lyhyen viikon aikana (vain neljä päivää) kulutettu lankaa 359 g eli lähes 100 g päivässä ja positiivisesti ajatellen olemme yhdessä tuhonneet seitsemän (7) 50 g:n lankakerää. =) Eniten lankaa on kuluttanut Lilli, joka on neulonut varastoistaan 106 g. Ja nyt vain jatketaan puikkojen heiluttelua ja jatketaan samaan malliin. =)

Blogillemme on ehdoteltu nimeksi seuraavan laisia hauskoja nimiä Viidennet villahousut, Viidennet villahamsterit ja Hamsteriviisikko. Hamsteriviisikko oli ilmeisesti saanut kannatusta kommenteissa ja hyvä nimi olisi tuo. =) Myös Viidennet villahamsterit kuulostaisi hauskalta. Kommentteihin voi laittaa kannanottoja uuden nimen tiimoilta.

Lapaset

Pikkulikalle (2v) lapaset samasta Andy's merinosta kuin edelliset villahousut.

kulutus 28g

Ovat muuten ensimmäiset lapaset ikinä mitkä olen saanut valmiiksi!

Puputsi esittäytyy

Hieman hitaasti olen siirtynyt hamsterointimoodiin, senhän huomaa jo tästä viivästyneestä esittelystäkin. Ensimmäiset sukat ovat kuitenkin jo puikoilla. Koon 46 sukat miehelle ohuesta sukkalangasta 2,5 mm:n puikoilla. Tällä taktiikallahan hamsterit voitetaankin! :D Muuten en ole taktiikkaa pahemmin miettinyt. Lähinnä ajattelin keskittyä pipoihin, tumppuihin ja vauvan vaatteisiin eli toisin sanoen nopeisiin pikkutöihin. Meille on kesällä vauva tulossa, joten katsotaan, josko seuraava työ oliskin jotain tulokkaalle.

Olen neulonut useamman vuoden ja harrastan neulomisen lisäksi askartelumassailua sekä muuta sekalaista puuhailua. Sekalaisista puuhailuistani voi lukea Puputsin puuhat -blogistani. Tietokoneiden kanssakin tulee aikaa vietettyä ehkä vähän liikaakin. Hamstereihinkin minut on nimetty yleisapusähläksi ja autan tarvittaessa apuemäntiä bloggerin ja muun tarvittavan kanssa. Jos siis Evelin tarvitset apua esimerkiksi tunnisteiden poistamisen tms. kanssa, niin ilmoittele.

Palataan blogailuihin toivottavasti mahdollisimman pian valmistuneiden töiden merkeissä! :)

3.2.2009

Hamsterointi käynnistetty täälläkin

Valtaisan 17 g kulutuksen voin tähän raportoida. Vauvan tumput Cloudista.

Apuemännöintiä

Kun tuossa kyseltiin tunnisteista niin mielestäni sinne riittää kun laittaa nimensä, vuoden ja sitten tarvittaessa valmis/valmiina tai anomus tai jotain muuta vastaavaa tilanteeseen sopivaa, jos nyt on tarvetta lisämerkinnöille.

Sitten kyselin itse, josko joku olisi keksinyt hamsteritiimillemme uuden nimen? Vai jatkammeko Lankahamsterit 5 tunnuksen alla?

Niin, ja olen tuonne listaan kerännyt osallistujiemme nimiä sitä mukaan kun olette esitelleet itsenne ja samalla esittelyistä poiminut blogienne osoitteita seuraavaan listaan. Jos joku on epähuomiossa jäänyt lisäämättä listaan, niin ilmoittelettehan tilanteesta ja korjaan sen mahdollisimman pian. =)

Pipo valmis

Ensimmäisenä hamsterityönä valmistui pipo uuden talvitakkini seuraksi.

Coronet-pipoon lankana käytin Jannea, jota 4,5mm puikoilla kului 62 grammaa. Nyt seuraavien projektien kimppuun...

2.2.2009

Ensimmäinen vyyhti tuhottu!


Andy's merino vyyhdistä riitti mainiosti näihin vaippavillahousuihin.

Pöksyt on kokoa L.

Vyyhdistä tuli myös 2 vuotiaalle lapaset, tosin peukaloita varten pitää kaivaa lisää lankaa laatikosta. Lapasista tulee kuvia ja tarkempia tietoja kunhan saan ne peukalot tehtyä :)


Villahousuihin kului lankaa 78g

Onko meillä muuten jotain tarkempia ohjeistuksia noista tunnisteista? 2009 piti löytyä ja ilmeisesti oma nimikin, mutta mitä muuta?

eva esittäytyy

Ekaa kertaa hamstereissa mukana!
Tavoitteita grammojen suhteen ei ole, en ole aikaisemmin kirjannut langankulutuksia ylös joten ihan mielenkiinnolla odottelen kuukauden loppusaldoa. :) Myöskään varaston koosta ei ole tietoa, lankaa löytyy vähän sieltä ja täältä... Olen ollut tyypillinen hamstraaja, "ku halavalla saa" niin pitäähän sitä... Sen seurauksena meillä asuukin keriä, joille ostohetkellä oli kyllä suunnitelma mutta joka on jo kauan sitten unohtunut... Lisäksi ihmetyttää, että vaikka lankaa on, niin harvoin on juuri suunnitteilla olevaan projektiin sopivaa, tai ainakaan oikeaa väriä tai riittävää määrää. Näitä lankoja olis tässä hamsterikuukauden aikana tarkoitus saada vähän vähemmäksi, minkä nyt lasten kaitsennalta ja satunnaiselta työssäkäymiseltä ennättää.
Lisää minusta löytyy villapilviä-blogista.

Eilen


Eilen valmistui ensimmäinen neulomus, lapaset, tälle
kuukaudelle. Aivan peruslapaset Novitan Isoveli-
langasta, 79 grammaa.

1.2.2009

Jotain valmista

Tääläkin on saatu jotakin tehtyä. Tänään aloitin neulomaan pientä tiskirättiä ja sainkin sen sitten samalla valmiiksi, grammoja tuosta kertyi huikeat 16 g. Kuvatessa löysinkin samalla yhden kohteen jolle tuota tiskirättiä voisi näyttää...meillä on olohuoneessa nykyään todella huono yleisvalaistus, kun lamppu hajosi kuukausi sitten ja odotellaan, että sen saisi saksaan korjattavaksi...tässä kuitenkin kuva tuosta rätistä:

Apuemoiluhengessä kyselisin josko joku olisi keksinyt hyvän nimen viitos hamstereille?

Sarda kyseli voisiko minulle laittaa sähköpostilla kuvia ja kyllähän se onnisuu eevajk (ät) netti (piste) fi ja merkit vaihdetaan sitten oikeiksi ja välit pois, kuten tavallista.

Toinen tossu jo valmis :)

EDIT: Yksi pikkuprojekti valmiina! Nyt voikin loppukuun olla tyytyväinen kun on ainakin vähän saanut lankavarastoa pienemmäksi :P
Voinko lähettää kuvan vaikka Evelinille, koska tämä saattaa päätyä SNY:lleni...
Menekki 79gr

Kylläpäs mä taas alotin innolla... amulla 7 yli 7 alkoi valmistumaan tämä tossu. Perjantaina tuli margaretha ateljeen paketti ja siellä oli tämä ihana tähtitossu-ohje Navia langoille... Naviakin tiasin mutta tossut, tai siis vielä tossun tein 7 veikasta ja Gjestallin Maijasta. Koko ohjeen mukan on 36-39. Minulla on 39 jalka ja tämä on minulle kyllä pieni... 36-37 on tarkempi koko ainkin tälle tossulla. Eli jos tässä toisenkin saan valmiiksi niin luultavasti veljeni vaimo nämä saa :)

Duchess esittäytyy

Hei,

olen mukana muistaakseni kolmatta kertaa. Nyt olen kotona äitiyslomalla odottelemassa vauvan syntymää joten aikaa on, mutta kestosta en tiedä. Olen neulonut ja tehnyt käsitöitä melkein koko ikäni, enemmän innostuin neulomisesta noin viisi vuotta sitten esikoista odottaessani. Nyt tavoitteena on saada aikaan villapaita itselle ja saada edes vähän lovea käsin kehrättyjen lankojen varastoon.

Langoista en aio tehdä minkään sortin inventaariota, niitä on enemmän kuin varastolaatikoihin mahtuisi. Tuolla on purettavissa yksi paidan puolikas ja ne langat käytän osittain tuohon uuteen paitaan josta tulee toivottavasti sopiva. Blogini on Duchessin duunailut, puikoilla tai ilman.