1.3.2007

Ylläripalkinto

Nyt kun ylihamsteriemo on palkinnot jakanut, voin julkistaa vielä blogimme pikkuylläripalkinnon.


Nämä menevät Ivalle www.random.orgin satunnaisgeneraattorin avustamana, laitan sähköpostia sitten illalla, nyt on kiire neuletapaamiseen. (Kuvassa siis kolme neulemerkkiä todellisuutta suuremmassa koossa, isot helmet ovat 6-8mm fancy jasper -helmiä).

Se oli sitten siinä

Kuukausi meni hirveän nopeasti, silti himotuksiakin iski ihan toden teolla. Jännä, että niitä pakottavia langanosto-oloja tulee, mutta jos ei sorru niin se menee ohi. Tänään ei tee mieli mitään lankaa vaikka nyt sitä taas saisi ostaa. Ihan hyvä niin, en mä ostoksille pääsisikään kun pojat ovat kipeinä ja mulla on kouluakin illalla.

Eilen uhosin neulovani vielä jotain. Nääh - lapsille tuli kamala kröhä, kuume ja levottoman illan päätteeksi uneton yö. Langat ja puikot jäivät rauhaan. Tyytyväinen olen kuitenkin hamsterisaldooni. =) Miehen kokoisen villapaidan ja muutaman pienemmän jutun neulominen neljässä viikossa on mulle oikein hyvä saavutus. Ja oikeastihan grammoja on neulottu enemmänkin... Olen vain aloittanut ne neuleet jo ennen helmikuuta, tai sitten en ole saanut vielä valmiiksi. Seli seli, niitä nyt ei vaan lasketa. ;)

Tässä vielä kuva siitä villapaidasta. Eilinen kuvaussessio meni plörinäksi kun Mies nauratti mua niin paljon etten saanut kameraa pidettyä paikoillaan, mutta onpahan todiste jotta valmista tuli.

28.2.2007

Pling

Teddy-huivi turkoosikirjava, paino 163 g, koska käytin kaiken langan loppuun asti.

Vielä yksi hattu

Olen ollut hirmu hidas tässä kuussa ja se harmittaa ihan hirmuisesti :/
Mutta vanhimmalle pojalle valmistui vielä yksi foxi-jenga karvahattu joka on ollut siitä asti päässä :) (no ehkä yöllä pois) Grammat saatte vasta huomenissa.
Nyt siirryn sohvalle tänään vuosia täyttävän miehen viereen, enkä ota kutimia käteen :)

Grande Finale

Hamsterikuu on nyt melkein paketissa. Vielä tämän loppuraportin kirjoitushetkellä voi tulla viimeisiä raportteja, mutta päivittelen niitä sitten tänne jälkikäteen. Jos huomaatte raportissa vihreitä, laittakaa niistä kommentti blogiin samantien niin minä ja ylihamsteri huomaamme.

  • Täystuhot ovat neuloneet yhteensä 27 kiloa 492 grammaa lankaa. Hurja määrä, noin 550 kerää lankaa!
  • Valmiita neuleita on hurja 270 kappaletta, ilman tilkkujakin 201 kappaletta.
  • Eniten neuloi ajvilla, jonka saldo ylittää uskomattomat 5 kiloa!
  • Kaikki saivat valmiiksi useamman hamsterineuleen.
  • Sire jäi ainoaksi leikistä pudonneeksi.
Teidän kanssanne on kiva ollut hamsteroida, henki on ollut hyvä ja hauskaa on ollut. Toivottavasti myös te kaikki olette saaneet hamsteroida hymyissä suin! Kiitos teille siitä, että hamsterikuu oli antoisa ja rattoisa.


Mukana olivat:

Ajvilla, 5081 grammaa, 14 neuletta. Ajvilla on koko hamsterikuun riemastuttanut elämäämme loistavilla kuvattomilla raporteilla neuleista. Ei blogissa tarvitse olla kuvia että se on viihteellinen! Lisäksi saldona uskomaton määrä grammoja ja villapaitoja.

alien, 296 grammaa, 5 neuletta. Pitkään jännitimme upean slipoverin valmistumista, toivottavasti ohje joskus ilmestyy muidenkin neulojien saataville. Slipoverissa on uskaliaasti leikatut kädentiet.

annaliina, 1124 grammaa, 6 neuletta. Annaliina vietti ison osan kuusta tilausneuleen parissa, mutta silti ehti saamaan valmiiksi muun muassa hupparitakin.

Elli, 814 grammaa, 4 neuletta. Ellikin sai hamsterikuun viime metreillä valmiiksi villapaidan ja koko hamsterisaldo komistui kummasti kerralla.

Hanna K, 225 grammaa, 4 neuletta. Hanna K on neulonut muutamia sukkapareja ja ilmeisesti osa neuleista jäi valmistumaan vielä maaliskuuksi. Hyvitykseksi laskettakoon erinomaisen herkulliset leivonnaiset.

hanna-h, 2409 grammaa, 36 neuletta. Hanna on neulonut ahkerasti mm. kolme villapaitaa ja suunnitellut hamsterikuussa kämmekäsohjeen Ullaan. Onnistunut on myös foxia hyödyntänyt lämpöisen näköinen liivi.

Helmis, 4324 grammaa, 33 neuletta. Helmis on neulonut erikoisen ansiokkaasti lankavaraston pohjan jämistä ja viimeistellyt jopa ufonkin. Valmiina on hurja määrä töitä pipoista villapaitoihin, kaarrokepaitakin kerkesi valmiiksi. Lopulta rikkoontui myös neljän kilon raja.

Iva, 612 grammaa, 7 neuletta. Ivan neuleista voisi mainita uskomattoman kauniit jämäseiskaveikoista neulotut kämmekäät. Äkkiseltään niitä katsoessa ei älyä mistä kämmekkäiden kaunis sointuva väri tulee.

Katri, 1525 grammaa, 16 neuletta. Katri on raportoinut valmiita hamsteritöitä isommissa nipuissa. Viimeisimpinä valmistuivat neulojalle erinomaisen hyödylliset virkatut säilytysastiat.

Kimalainen, 534 grammaa, 7 neuletta. Kimalainen sai myös hamstereiden lopussa valmiiksi viimeiset neuleensa, Ullan sniikkerit ja tavalliset villasukat. Kimalainen on myös tehnyt iloisen jämälankatyön, joka pehmittää kehrääjän unia.

Marja, 1000 grammaa, 5 neuletta. Marja on ollut hieman kiireinen hamsterikuussa ja raportit ovat jääneet lyhyiksi. Sentään on löytynyt aikaa neuloa ja valmiiksi on tullut viisi hamsterityötä.

Merjuli, 190 grammaa, 3 neuletta. Merjuli sai tässä kuussa valmiiksi muun muassa kauniin pitsihuivin. Ilmeisesti jotain jäi kesken vielä maaliskuulle, ainakin lapaset. Kuukausi taisi olla liian lyhyt? Mutta kukapa tahtoisi lisää päiviä lankalakkoonsa.

Pirjo, 3799 grammaa, 35 neuletta. Pirjo on neulonut valtavasti tässä kuussa ja kuukauden kuluessa on rutistanut pussillisen Jussia pois varastosta, ilmeisesti suurilta osin vaaka-tilkkuihin. Apuemännän suosikki on silti Legs-pupu.

Sari, 524 grammaa, 9 neuletta. Sari urheasti purki kokonaiset neljä keskeneräistä työtä, jotka eivät enää miellyttäneet. Lisäksi hamsterikuun alussa Sari neuloi kivoja Barbin-vaatteita, joita muutama muukin hamsteri on neulonut jämälankatyönään.

strilla, 294 grammaa, 4 neuletta. Strilla sai lopulta valmiiksi Ullasta tutun Greenday -liivin. Lisäksi strilla kuulemma aikoo ainakin irkkaaville jatkolankadiettaajille aiheuttaa harmaita hiuksia ihanilla lankalinkeillä.

Susanna, 41 grammaa, 2 neuletta. Tätä kirjoittaessa Susannalla oli menossa edelleen loppukiri. Valmiiksi on tullut monen muun kanssahamsterin lailla muun muassa Calorimetry.

Taija K, 668 grammaa, 12 neuletta. Taija sai vielä viimeisenä neuleenaan valmiiksi Kureyonista hauskan värisen kissapipon.

Tui, 1055 grammaa, 6 neuletta. Tui sai viimeisellä viikolla valmiiksi villapaidan (100% akryyliä ;)) ja Ullan ailit. Kiva kun paita onnistui noin hyvin!

Tuitu, 122 grammaa, 2 neuletta. Tuitu sai valmiiksi neuleensa jo hamstereiden alkupuolella ja on ollut kovin hiljaa hamsteriblogissa. Muiden viestimien kautta voisin kuitenkin kuvitella että edelleen sinnitellään mukana.

Villapallo, 929 grammaa, 12 neuletta. Villapallon neuleiden kanssa on omasta laskupäästäni ja heikoista sormistani ollut paljon grammasäätöä. Valmiina muun muassa Ullassa julkaistavia pipoja kokonaiset neljä kappaletta ja monta paria kivoja sukkia.

zeska, 1045 grammaa, 8 neuletta. Ylitin itseni tavallaan, kuvittelin neulovani vain puolisen kiloa. Sain valmiiksi lähes kaiken mitä suunnittelin, yhdet jaywalkerit jäivät kesken mutta niiden sijaan valmistuikin jokseenkin odottamatta villapaita.

Viimeisen päivän loppurutistus

Hei!

Vielä ehdin tänään neuloa 2 perusribbipipoa (3o2n) kaksinkertaisesta LettLopista. Mä pidin tuota lankaa aika karheana, ja varmaan joudunkin tekemään pipoihin vuorin puuvillalangasta. Oma nuorimmaiseni tosin tykästyi pipoonsa niin, että piti sitä sisällä päässään monta tuntia (nyt pipo taitaa jo olla kadonnut lastenhuoneen kaaokseen). Toinen pipoista menee siskon tytölle.
Lankaa kului tasan kaksi kerää eli 100g.

Lisäksi väänsin peräti 4 vaakatilkkua ja näin pääsin eroon siitä vihoviimeisestä Jussi-kerästä, jee. Lisukkeena meni kaikenlaisia ohuita jämälankoja. Kirjevaaka näytti yhteispainoksi näille 160g.

Ihan neljään kiloon en minä päässyt niin kuin Helmis ;o)) mutta paljon paremmin onnistuin kuin osasin kuvitellakaan etukäteen.

Lankahamsterointi oli tosi mukavaa! Toivottavasti ensi vuonna kisaillaan uudestaan. ;oDD

Huomenna yritän saada niitä kuvia vielä esille.
Piti saada se 4 kiloa rikki, joten tässä vielä viimeiset jämäkeräraportit. Nyt mulla ei ole enää yhtään vihreitä eikä ruskeita jämälankoja, totta puhuen ne oikeastaan loppui vähän kesken.
Virkattu peitto kuopuksen pulkkaan piti siis lopettaa, en sentäs raaskinut siihen uusia keriä korkata :).
Kuopus sai myös Maija Maitoparta-rekvisiittaan täydennystä. Foxia oli sen verran jäljellä, että sain siitä juuri sopivat säärystimet.
Huopasesta virkkasin vielä pannunalusen, joka kävi jo pyykkikoneessa huopumassa.
Kuvia ei tähän hätään ole, paitsi Maija Maitoparrasta, kunhan ehdin se laittaa blogiini.

Sori vähän myöhäinen postaus, mutta yksin muksujen kanssa kotona meinasi iltatoimet vähän venähtää.
Nyt meen soffalle virkkaamaan yhden jutun loppuun ja odottelemaan Miästä töistä kotiin, mutta eiköhän tässä näitä hamsterirapsoja jo tullut kotitarpeiksi.
Siis; pulkkapeitto 270 g, huopaspatalappu 61 g ja Foxi-säärystimet 69 g.

Kiitos seurasta ja onnea kaikille hamstraajille, jotka lähtee vielä "jatkoille".

Ailit

Viimeisimpänä mutta ei vähäisimpänä hamsterityönä valmistui tänään vielä Aili-lapaset Ullan ohjeella. Lankana oranssi ja ruskea 7Veljestä, puikkoina 4mm bambut.

Kuvia ei tähän hätään ole saatavilla, laitan niitä huomenna omaan blogiin ainakin ja voin tuoda toki tännekin vielä. :)

Kulutus 95g näiden Ailien osalta, Zeska laskenee kokonaiskulutuksen niin menee varmasti oikein.

Kiitos apuemännälle ja Ylidiktaattorille hamsterikuukauden järjestämisestä ja kanssahamstaraajille kannustuksesta ja sparraamisesta loistotuloksiin!

Viimeinen työ koukulta pois.

Nyt on sitten hamsterikuu lopuillaan. Mukavaa on ollut olla tässä tempauksessa mukana.

Tässä se lupailemani viimeinen työ..

Peitto kaverini kissan makuu alustalle lämmittämään ja pehmittämään kehrääjän unia.

Peittoon tuli tuhottua monta minimaalisen pientä kerää, jotka olivat pyörineet pitkin laatikoita.

Meinasi vaan tulla kiire, kun tänä aamuna vielä rupesin virkkaamaan reunusta (voisi tietenkin miettiä onko siihen tarpeeksi aikaa).

Peittoon kului 204g ja kokonais kulutukseni tässä kuussa on 534g.


Kaikille osallistujille paljon onnea voittamisesta, että pysyttiin poissa lankahyllyiltä.
Niin ja kiitos emännille (ylidiktaattorille sekä apulaisille).

\o/

Kaulaliina Hippystä, aloitin aamulla loppukirinä. Seiskan puikoilla tuli nopeesti. Aivotonta 2o2n-neuletta. Lankaa meni 2kerää ja vaaka sanoi 189g.

Sitten tein vielä tässä viimeisinä päivinä lisää kaloja, 7kpl ja grammoja 41g.
Nyt pitäis riittää :) Oli mahtava helmikuu. Pääsin monesta pahasta eroon ja tein mielestäni kivoja juttuja. Oli myös varsin luova kuukausi. Tein paljon omasta päästä tai muutellen ohjeita (mitä teen vähän aina..
Pitäisi olla tällaisia useammin.

Sijaisbloggaaja

Bloggaan nyt kiireisen Marjan sijasta terveiset:

Moi,
en ole ehtinyt vielä päivittää edes blogiin mennyttä kuukautta, mutta
ilmoitan nyt loppuraporttini.
Lankaa sain pois 1 kg:n verran ja niistä valmistui 5 työtä. Lähden tästä
nyt koulunpenkille jos oppis taas jotain uutta.
Leppoisaa maaliskuun alkua.
Terveisin, Marja

Ihanainen Green Day

Joskin tämä kalpenee jonkin verran tuon Alienin ihanaisen kanssa. ;)


Pahoittelemme huonoa kuvaa.

Hieman jouduin säätämään, kun ohjeen mukaan luodut silmukkamäärät eivät piisanneet tämän lyylin ympärille. Mallitilkun mukaan tiheys oli oikein, mutta ei niin ei. Ihan turhia siis jotkut mallitilkut. Hieman nafti siitä tuli, vaikka silmukoita lisäsinkin. Vaan eiköhän tämä pääse käyttöön heti huomenna, sen verta innolla tämän valmistumista odotin.

Ihanaista Pirtin kehräämön villalankaa tuli käytettyä 190 grammaa.

Meikäläiseltä ei tämän enempiä tähän blogiin kerry, joten lie hyvä hetki tiirata, mitä kaikkea pitikään tehdä. Tavoitteista näemmä saavutin ainoastaan Green Dayn, sillä alunperin mielessä ollut jämälankahuivi ei ollut toteutunut konttihuivi. Kämmekkäitä hieman pohdin ja kokeilin erinäisiä mallineuleita, mutta mieluista ei löytynyt. Lickety splitejä en kerinnyt vilkaiskaan, joten nyt kaverini varpaat paleltuvat. Pitänee ottaa hiihtolomalle mukaan.

Hamsterikuu oli kiva, ja vaikka minun ehkä kannattaisikin jatkaa langan ostamattomuutta, en malta. Ensimmäiseksi on hankittava Dragoneen ja villapöksyihin langat. Lisäksi tänään löytyi kynnysmatolta Inspired Cable Knits, joten epäilemättä lankaostokset eivät rajoitu noihin kahteen jo mainittuun projektiin...

Pudotuspeliin jääville tsemppiä! Saako irkissä kiusata lankakuvilla? ;)

Tulihan valmista!

Huppari Isoveli Colorista tuli valmiiksi jo viikonloppuna, en vain saanut aikaiseksi laittaa kuvaa. Lankaa kului pätkää vaille 600 g. Harmi vaan, että hupparista tuli aika napamallinen, luultavasti lahjoitan sen eteenpäin. Mutta onneksi sain kaikki kerät tuohon kulutettua, en edelleenkään tykkää ko. langasta.


Sain valmiiksi myös sukat 7-veikan jämistä Ullan kärjestä aloitetulla menetelmällä. Painoa näillä on 91 g. Tässä siis viimeiset hamsterityöni. Eniten tässä kuussa on harmittanut se, että tein tilaustyön, jota en voinut tänne laskea mukaan. Mutta jotain kumminkin sain aikaiseksi, kun näihin kaikkiin kului yhteensä yli kilo! Kiitos Zeskalle, oli kivaa olla mukana!Loppusaldo

Slipari valmistui viimein - eihän siihen mennytkään kuin koko kuukausi. Tai ei ihan - onhan se ollut valmiina jo pari päivää, mutta en ehtinyt kuvaamaan ennen kuin nyt.


Olen tosi tyytyväinen, että sain tämän urakan valmiiksi. Malli on tosiaan (neulemallikirjan avustuksella) omasta päästä, ja sain opetella uusia tekniikoitakin - kädenteiden tekemisen leikkaamalla ja nurjien silmukoiden silmukoimisen olkapäissä. Ja kai neulekaavion tekeminenkin voidaan laskea uudeksi opituksi tekniikaksi. ;-)

Lankaa tähän kului mahtavat 166 grammaa, joten kuun loppusaldoksi tulee himpun vajaat 300 grammaa... Sormikkaat olisin tahtonut vielä tuohon saldoon lisätä, mutta tässä on ollut sen verran muuta hässäkkää että sormet on niistä vielä neulomatta.

Kuittaan siis hamsterikuun osaltani loppuun saatetuksi ja jään seuraamaan jännityksellä kuinka kisassa käy. Kiitos kaikille kanssahamstereille!

Kuukausi meni turhan nopeasti

En saanut niin paljoa aikaiseksi kuin kuvittelin.
Sorruin melkein ostamaan lankaa: poimin erikoisvärjättyä ohutta Pirkkaa käteeni ja kun olin astelemassa kassan suuntaan, muistin etten saa ostaa. =) Karkkilakkojen kanssa käy aina niin, että muistan vasta kun namit on suussa, ettei minun pitänyt.. Ostolakko siis onnistui. Huomattava parannus siihen, kun yritin sanoa itselleni, ettei saa ostaa. Salainen neuleystävä -ringissä mukana oleminen auttoi todella paljon, olenkin tuhlannut ihan kiitettävästi ystäväni paketteihin, jotka on jo kaikki hankittu! =)

Tumppuja en ehtinyt neulomaan, se harmittaa. Huovutettavia aloitin eilen Ullan ohjeella, illalla valmistunee parista ensimmäinen. Kuva on otettu jo aamulla. Hahtuva on saatu Snyniltä, ei itse ostettu! =)Huiveja tein yhden, paino 130g. Lisäksi saldona siis vain kämmekkäät ja vauvan sukat( 190g ), mutta kyllä ehdottomasti kannatti olla mukana: sain pätevästi selitettyä miehelleni miksi on saatava neuloa joka ikinen päivä. Viikonloppu kului mummulassa, enkä ehtinyt tehdä mitään. Edes kuntokuukausi ei tullut tielle, olen kököttänyt sohvan nurkassa, joten tämä on maksimi, minkä voin kuukaudessa neuloa. Hyvä kokeilu.. =)Seuraavaksi aion neuloa villapaitoja loppuun, tumppuja (sekä inhokki-, että lemmikkilangoista) ja sukat. Kaikkien ohi kiilaa kuitenkin tilaussukat Jitterbugista naapurin rouvalle. Jokseenkin näyttää siltä, että kivoista langoista ensin ja jämät jääköön jämiksi.. Ehkä ensi vuonna? =)

Warm Wool Hallelujah

Tässä tulee Villan pojan muijan loppuraportti. Tämä hamsterikuukausi on ollut kohdallani suorastaan maaninen neulomisen suhteen, olen neulonut kotona, kylässä, bussissa, teatterissa, autokorjaamolla, autossa, perhekahvilassa... Oikeastaan kaikkialla muualla paitsi ruokakaupassa ja saunassa (kyllä, pari kertaa otin neuleen mukaan vessaankin... ) Olen oppinut uutta, kiinnittämään vetoketjun neuleeseen, kolmen puikon päättelyn ja ennen kaikkea tekemään aloitetut neuleet täysin loppuun! Haluan kiittää Kristeliä ja kanssahamstereita tästä kuukaudesta ja ilmoitan haluni jatkaa myös helmikuun lopun jälkeenkin ainakin jonkun aikaa.

Seuraavassa viimeiset valmistuneet työt:

Pitkin hamsterikuukautta olen neulonut 7-millisillä fleksipuikoilla hapsureunaista palmikkoneulehupparia itselleni kaksinkertaisesta tummanharmaasta Svarta Fåret Idun-langasta. Ohjeen löydätte syksyisestä Suuren Käsityölehden Parhaat Neuleet-lehdestä numerolla 51 turkoosin värisenä. Tämä söi lankaa eniten hamsteritöistäni, kokonaista 945 grammaa.

Samoin koko hamsterikuun ajan olen virkannut pashminaa/leveää huivia/saalia isäni minulle Saksasta tuomista Uschi-top-effekt-fransengarn-Mode2000-langoista 8mm:n muovikoukulla. Sain näitä lankoja kolme sadan gramman kerää ja käytin ne kaikki tähän työhön. Virkkasin Stitch'n Bitch-Koukussa-kirjan ohjetta mukaillen yhden kerroksen kiinteitä silmukoita/väri kerrallaan muodostaen samalla hapsut alku- ja loppupäistä. Langoista yksi on punasävyinen, toinen sini- ja kolmas söpöpastellisekoitus. Yhdessä näistä tuli ihan hauskan näköinen ja huivi on minulle todella rakas juuri lankojen historian vuoksi. Kuvitelkaa: 62-vuotias kielitaidoton ummikkosuomalainen maalaismies valitsemassa tuliaislankoja tyttärelleen saksalaisessa megamarketissa... Eihän niitä lankoja voi kuin rakastaa! Pashminan paino siis 300 grammaa.

Tällä viikolla valmistui alusta loppuun villapaita edellä mainitun Idunin ja aikaisemmin tässä kuussa esittelemieni vihreiden Aino-töiden langanjämistä. Langat kuluivat lähestulkoon loppuun, Ainosta saa ehkä intarsiana sammakon tai dinosauruksen lapsen puseroon ja Idunista voi tulla patalappu tai jotain. Mallin suunnittelin omasta päästäni varastaen silmukkaluvut ja hihanpyöriön Ainon vyötteen ohjeesta. Paidan miehustassa on 10krs vihreää&10krs harmaata, hihoissa on vain yksi 10krs:n harmaa raita hihansuun resorissa. Paidassa on poolokaulus, 10krs vihreää-10krs harmaata-10krs vihreää. Paita peittää muhkean takamukseni ja painaa 910 grammaa.

Autoneuleena väsäsin vielä kolmesta viimeisestä vihreästä Novitan Palma-kerästä vyötteessä olevn baskeri&huivisetin. Nyt olemme nuoremman poikani kanssa keväällä hienoja, hän haalarissaan ja minä tuossa setissä. Setin paino siis 150 grammaa.

Valmiita töitä

Hei!

Mä olen yrittänyt olla ahkera viime keskiviikon tilannekatsauksen jälkeen. En tosin ole saanut aikaiseksi kuin pieniä töitä, mutta kiitettävästi nekin on vähentäneet lankavarastoja. ;o))
Kuvia en nyt saa aikaiseksi. Mies on ainoa meillä joka osaa siirtää kuvat kamerasta koneelle, ja herra kotiutuu vasta illalla viikon mittaiselta työreissulta. Mutta jospa sit huomenna.

Tässä kuitenkin lista valmistuneista töistä:

- 5 vaakatilkkua (Jussi + Opalin jämät) 200g
- 5 vaakatilkkua (Jussi + Wollfrauen) 180g
- 2 vaakatilkkua (Jussi + Camelia) 78g

- Kaksi kaulahuivia Hippystä, painot 190g ja 198g (toinen omalle tyttärelle ja toinen vaakan
keräykseen)
- Noin 30 cm:n jatkos vanhaan Hippy-huiviin 43g (tuostahan sai jotain armopisteitä?)

- Virkattu kassi Tahitista 215g

- Saapassukat Jussista, tuli noin kokoa 43, lankaa meni 146g


Eli mun laskujen mukaan näihin olis yhteensä mennyt lankaa 1250g.

Mä olen tosi tyytyväinen, että olen päässyt eroon monesta langasta, jotka on ärsyttäneet joka kerta ilmestyttyään nokan eteen kun olen penkonut kaappeja ja miettinyt mitä kivaa alkaisin neulomaan. Hippyt ja Tahitit olen jo monta kertaa aikonut kantaa kirpparille.. mutta onneksi keksin niillekin käyttöä! Ihme että ideoita löytyy "kun on pakko". ;oD Jussilankaa mulla oli kisan alkaessa mahdottomat 1250g, nyt on enää YKSI kerä jäljellä.. siitä kun vielä jaksaisi muutaman vaakatilkun väkertää, niin jippiaijee.


Nyt se sit loppuu

Kyllä se villapusero sittenkin tuli valmiiksi ja miellyttää.


Kiitos jo nyt tosi paljon tästä hauskasta ja tuottoisasta tempauksesta sekä ylipäähamsteri Kristelille, että meidän jaksavaiselle apuemännälle Zeskalle!
Itse oon tosi tyytyväinen kuukauden saldoon, koska sain kuin sainkin kulutettua lankoja, jotka todennäköisesti olisi muuten jääneet taas odottelemaan aikoja otollisempia. Mikä siinä onkin, ettei ne komeron langat mukamas puhu, ihan käytännöllisiä vaatekamppeita niistä nytkin syntyi, kun vain tarttui toimeen. Vähän tuli sovellettuakin ja langan riittävyyden pohtiminen muutamissa töissä toii myös vähän jännitystä elämään.


Lankojen ostamista ei paljon ehtinyt edes ajatella. Loppukuusta alkoi mieleen hiipiä jatuksia keväisemmistä neuleista ja samalla kevään uutuuslangatkin alkoivat kuiskutella yhä kovempaa. Vaihtelun vuoksi on varmasti ihana tarttua kohta kesälankoihin.
Valmiita töitä esiteltävänä:
  • Kaarrokepusero Novitan nuorisoliitteen ohjetta soveltaen Jussi ja 7V-langoista 480 g


  • Liivi saman vihon ohjeella Isoveli-langasta 342 g


  • Tyynynpäällinen jämälangoista 257 g


Kuvia ja muuta jaaritusta blogissa.
Edit, lisäsin kuvan jämälankatyynynpäällisestä.

Kummitytön lahjontaa

Tässä viimeinen "isompi" neuleprojektini. Olen myös neulonut lisää kalatilkkuja, mutta jos niitä vielä tänään satun neulomaan, niin blogaan niistä vielä myöhemmin.
Tämä pusero menee siis kummitytölleni taas. Ohje on Novitan kevätlehtisestä v.2004, tosin tein sen vain kahdella värillä ohjeen kolmen sijaan. Lisäksi puikot olivat numeroa pienemmät ja kavensin ohjeesta pari silmukkaa. Niin ja tein sen pyörönä tason sijaan.

Lanka: Novita Samos (valkoinen ja vaaleansininen)
Puikot: 3.5mm ja 4.0mm
Kaksi nappia
Langankulutus: 185g.

Ihmeitä tapahtuu!

Sain hamsterikuukauden pääprojektin valmiiksi. Uskomatonta mutta totta. Neuloin juuri viimeiset silmukat kaula-aukon resoriin, joten tiukille meni, mutta vielä on helmikuu. =) Lisään kuvan myöhemmin, vaikka sitten kun mies tulee töistä ja saan hänet malliksi. Grammoja paitaan meni 711.

Eikä tämä ollut vielä tässä: aion kartuttaa grammojani viimeiseen hetkeen. Ehkä. Jos jaksan. Ja ehdin. Yksi Calorimetry olisi mukava iltapuhde, tai ranteenlämmittimet. Tai Vaakatilkku. Katotaan ny. =))

27.2.2007

Viimeiset grammat

Tässä tulevat viimeiset hamsterigrammani, ellen nyt jotain tosi pikaista huomenna vielä keksi neuloa;-)

Eli sukat, 73 g

Ja huopatumput, 93 g

Kuvat näistä löytyy blogistani:-)

Edit: laskin omat grammani ja sain 869 g, se ei täsmää tämän blogin kirjanpidon kanssa... missähän on vika? Omat grammani löytyvät oman blogini sivupalkista, siitä näkyy kaikki hamsterineuleeni ja niiden grammat.

Edit2: Omasta blogistani puuttui ainakin nuo alpakkalapaset, eli yhteensä grammoja sain 928, onko määrä sama kuin hamsteritilaston ?

124 grammaa

Kuten luvattu, saapassukat tulivat valmiiksi. Maalaisjärjellä siis 2x noin 62 grammaa tekisi 124. Korjatkaa jos olen erehtynyt ; ) Kuvaa ehkä huomenna jos työkiirulta vaan ehdin.

En ehdi saamaan enää mitään valmiiksi

Minä en ehdi saamaan hamsterikuussa enää mitään valmista aikaiseksi. Aloitin uudet sukat jämälangoista, mutta veri veti aloittamaan myös uuden neulepaidan pojalle Samoksesta. Tammikuussa aloitetun neulepaidan (Safran) viimeisetkin osat sain helmikuussa valmiiksi, mutta koska työ on aloitettu tammikuussa niin siitä ei tule hamsterigrammoja. Ja sitä paitsi siitä on saumat ompelematta. Viikonloppu ja alkuviikko meni leipoessa, kun miehellä oli synttärit. Näistäkään ei taida hamsterigrammoja tulla ;) Ja tässä siis vain osa...

Omalta osaltani voin sanoa, että oli ilo osallistua tähän hamsterikuuhun. Voi olla, että olisin mennyt jo kauppaan ostamaan lankaa; jos ei muuta niin "hiplailulankoja" siis heräteostoksia vailla mitään suunnitelmaa. Lisäksi olen oppinut uutta (ranskalainen kantapää), mutta sukan neulonnan saralla minulla on vielä paljon oppimista. Aion siis jatkaa teemaa: uudet sukat uusi opittu taito. Varmaa on, että ensi viikolla Tukhomassa aion mennä lankakauppaan, enkä poistu sieltä pienen kassin kanssa :) Iloista kevättä kaikille!

Viimeisiä viedään..

Loppurutistus on tehty ja viimeiset työt saatu valmiiksi.

Täällä on saatu valmiiksi Sniikkerit ja perusvillasukat.

Oma arvio langan kulutuksesta on 140g. (Villasukkiin reilu 100g ja sniikkereihin vajaa 50g).

Kuvia ym. tietoja voi käydä katselemassa blogissani. (Jostain kumman syystä blogger ja minä ei toimita tänään yhteen).

Vielä yksi työ olisi tulossa, mutta se on punnitusta vaille valmis, joten jos vain suinkin muistan ottaa sen huomenna mukaan reissuun niin se tietää vielä lisää grammoja hamsterikuulle.

Kova kiusaus olisi myös käydä lisää lankaa ostamassa sen verran hyviä tarjouksia olisi, mutta ehkä selviän, kun lasken tunteja kuun loppumiseen ja ehkä ensikuun puolella ne langat ei kiinnosta enään.

Purettuja töitä

1. Aloitin 90-luvulla "napapaidan" Tennesseestä. Se oli melkein valmis, mutta en tykännytkään siitä, joten se on marinoitunut vuosikaudet kaapissa.

2. Punaisesta Isoveli-langasta oli tekeillä palmikkoneulepusero itselle. Ei nyt huvitakaan tehdä sitä.

3. Ruosteenpunaisesta langasta olin tekemässä "Rosemoor"-kietaisupuseroa. Hihasta ei tulekaan niin leveäsuinen kuin kuvittelin/halusin. Purkuun.

4. Viininpunaisesta langasta oli tekeillä hyväntekeväisyyteen lapsen pusero. Tuokin meni purkuun.

Elikkä nämä kaikki työt on nyt purettu. Minkäsverran purkugrammoja näistä saa?
Kaikille puretuille langoille on Uusi Suunnitelma.

Loppukiri

Tulipas hassu fiilis kun kirjoitin ajatuksissani ihan saman otsikon kuin omaankin blogiini... Olkoot, se on ihan hyvä! Mut joo, viime metrejä viedään. Jotenkin sitä ajattelee, että tämähän on melkein valmis. Mut todellisuudessahan paita on noin kainaloissa, eli onhan tässä vielä tekemistä... Toivon että saan huomisen aikana valmiiksi.
Tänä vuonna langanostolakko on tuottanut jotenkin erilaisia henkisiä vaikeuksia kuin edellisinä vuosina. Elämässä on menossa sellaisia asioita, että olen monta kertaa meinannut läksiä lohtulankaostoksille. Ja jos ihan rehellisiä ollaan, niin jos rahatilanne olisi parempi, olisin varmaan sortunutkin. Edellisiltä vuosilta toistui se hinku tehdä just jotain tiettyä, jotain sellaista mihin ei ole lankoja. Mulla esim on Lanettia varmaan neljää viittä eri väriä, mutta sain päähäni että olisin halunnut kirjoneuletumput just sellaisista väreistä mitä ei kaapissa ole.

Tällainen ostolakko tekee kyllä hyvää. Taas kerran totesin miten paljon tulee hamstrailtua ihan tyhmiäkin lankoja. Mitä järkeä ostaa puoli kiloa akryylisekoitetta, minkä tietää nyppyyntyvän jo neulottaessa, mutta kun oli niin halpaa? Joten, jatkossa sit vaan laatulankoja :D:D.

Pudotuspeleihin en taida tänä vuonna osallistua. On yks sukkalankatarve mielessä, ja 500m päähän avataan uusi lankakauppa :D:D

Loppumetrit

Tämän illan tavoitteena olisi pakertaa toinenkin villasukka valmiiksi saakka. Jos siitä vielä aikaa jää niin viimeistään huomenillalla ne jo pariin kertaan haaveillut lapinlapaset. Mutta ainakin kaveri tuolle 62 gramman sukalle on tulossa. Ja jos jatkoa seuraa muodossa tai toisessa niin jatkan pudotuspeleissä rauhallisen varmaan tahtiin.

Tilanne

Minulta on vielä tulossa parikin neuletta, eli huomenna tai torstaiaamuna raportoin viimeisetkin grammat. Yhdet huovutettavat lapaset ovat kirjailuja vailla ja sitten on vielä yksi pikkuneule.

Viime hetki


Huivi valmistui, painoa 250g vahvaa pirkkalankaa. Oma malli, nimeksi tulee "Hetki" ja ohje tulee joskus ilmestymään.

Toivoisin, että kaikki, jotka eivät ole raportoineet että eivät enää saa valmiiksi mitään ja eivät aio enää saada tänään tai huomenna valmiiksi mitään, jättäisivät blogiin viestin siitä missä mennään, oletteko retkahtaneet, oliko työ liian suuri, tuliko vastoinkäymisiä ynnä muuta. Tämä ihan sen takia, että hamsterikuu on lopuillaan ja on aika suunnitella palkintoja.

Jossette halua kirjoittaa blogiviestiä, jättäkää edes kommentti tähän.

Kirjoitan huomenna illalla myöhään viimeisen viikkoraportin. Muistakaa että puoleen yöhön mennessä pitää saada valmiiksi hamsterigrammat! Viimeinen tilaisuus raportoida grammoja on aikaisin seuraavana aamuna, jotta ylihamsteri voi jatkaa palkintojenjakoansa. Eikä kannata miettiä ettei ole neulonut eniten, palkintoja on luvassa useastakin eri asiasta :). Laittakaa edes viesti että valmis ja grammoja X vaikka kuvaa ette saisikaan vielä siihen mennessä.

26.2.2007

Olen massaa

Joten tässä meikäläisen Calorimetry.


Sliparistani (joka on tällä hetkellä pingoittumassa kotosalla, tarkoitus olisi viimeistellä huomenissa, toivottavasti kuivaa siksi) jäi hieman lankaa yli, ja vaikutti juuri sopivalta nöttöseltä omaa kalorimetriäni varten. Vaan väärässäpä olin, onneksi huomasin erheeni ajoissa ja lopetin viksuna likkana lyhyiden kerrosten neulomisen karkeasti arvioituna käytettyäni puolet nöttösestä. Erehdyin kuitenkin jälleen, ja kun päättelemättä oli seitsemisen silmukkaa, lanka loppui! Hetken manattuani huijasin ja nappasin sopivan värisen pätkän sliparin langanpäistä.

Tarkemmin tulosta katseltuani olisin varmaan saanut tämän tehtyä ilman lankakikkailuja, jos vain olisin päätellyt kireämmin. Mutta tulipahan tehtyä ja käytettyä lanka viimeistä myöden pois! Calorimetryyn lankaa kului 24 grammaa (Jee, 100 grammaa rikki!).

Kuvat ja grammat~Tässä se on! Valmiina ja käyttäjänsä päällä! Olen ylpeä itsestäni että jaksoin sen tikuttaa loppuun asti vaikka oli tosi tylsää välillä. Malli ja mitat on otettu Novitan kevät 2007 lehdestä, mallista 2. Lankana Anttilan Fleur, kulutus 580g, 4mm ebenpuiset puikot

kulutus 580g, yhteensä 964g

Peräsalaisuuksia...

Tänään kävin kaupassa. Siellä oli vaaka. Punnitsin erään neuleen. Merkitsin grammat ylös. Ilmoitan ne tänne. Keskiviikkona. Jatkan neulomista. Ja virkkaamista. Yksi neule kesken. Yksi virkkuu kesken. Molemmat valmistuvat keskiviikkoillaksi. Ellei mitään satu.

Hiihtokisoista sanon kaksi sanaa. HYVÄ SUOMI!

Virkkaamalla valmista


Viikonloppu kului virkkuukoukun varressa ja valmistakin tuli. Ensimmäisenä valmistui lankakori jämälangoille ja muille pienille nöttösille, joita muuten ajelehtisi ympäriinsä. Lankakori painaa 150 g.

Seuraavaksi valmistui puikkokotelo. Nyt eivät sitten puikotkaan ole enää hukassa, vaan nätisti omassa kotelossaan lanjojen vieressä. Puikkokotelo painoi 25 g.

Virkkauksessa vauhtiin päästyäni seuraavaksi tein pienen säilytysrasia. Sinne sopii vaikka suklaat tms. namut. Painoa säilytysrasialla on 40 g.


Säilytysrasian jälkeen innostuin kokeilemaan jossain muussa hamsteriblogissa esiteltyjä pöytätabletteja. Sain valmiiksi yhden kappaleen olohuoneen pöydälle. Kuvassa sunnuntain päiväkahvit katettuna uudelle pöytätabletille. Painoa tälle jämälangoista virkatulle liinalle tuli 135 g. Tabletista jäi pieniä nöttösiä lankoja jäljelle ja tein niistä patalapun. Painoa patalapulle tuli 30 grammaa.


Yhteensä viikonloppuna valmistui siis virkkauksia 380 grammaa. Aika hyvä saavutus. Ja toinen hyvä asia on, että nämä kaikki työt on tehty jämälangoista. Valitettavasti jämälankoja on vielä vaikka millä mitalla jäljellä.

Pipo


Aloitin heti hamsterien alussa kassikäsityönä musta pipon, joka meinasi ihan unohtua, kun ei ole paljon käsilaukkua tarvittu. Onneksi se kuitenkin löytyi ja tikuttelin pipon eilen valmiiksi. Grammoja kertyi 69 ja hyvä olikin, että punnitsin sen saman tien. Vaa'asta nimittäin simahti yön aikana patteri :).
Aika hassua sinänsä.
Kai mäkin joudun nyt hiippailemaan sen villapuseroni kanssa kaupan hevivaa'alle. Pusero valmistunee, sillä huomasin juuri, että keskiviikkokin on vielä helmikuuta. Jotenkin nuo raporttitiistait hämäsi mua ja olin ihan siinä luulossa, että kuukausi loppuu jo huomenna.

Voi olla, että jatkan langanostorajoitteista elämää jonkin aikaa, mutta omin päin. En siis osallistu pudotuspeleihin.

Pudotuspeliä

Muissa hamsteriblogeissa ja pääblogissakin on puhuttu jo pudotuspelistä. Itse en aio jäädä, sillä mielessä muutama sukkalankakerä on kytenyt jo koko kuukauden, mutta jos joku teistä on kiinnostunut jäämään, niin eiköhän ratkaisu keksitä. Jos haluatte tässä blogissa jatkodietata voin kyllä jäädä emännöimään, tai sitten voidaan keksi uusi emäntä tai muita ratkaisuja. Jos kiinnostaa, niin jättäkää kommentti tähän viestiin että ylihamsteri Kristel osaa tehdä päätöksiä :).

Lapsetlapaset


Tämmöiset sitten syntyi seiskaveikasta. Massaa näillä lasten malleilla on 58g ja malli jostain vanhasta Novitan talvinumerosta.

Puikoilla on vielä itselle saapassukkien toinen osapuoli, joka olisi tavoitteena saada valmiiksi viimeistään huomenillalla. Sitten olisi vielä viime metreillä koitettava väsätä ne lapinlapaset kaverille valmiiksi. Ans kattoo kuin käy.

Calorimetry, 19 g

Pitihän munkin kokeilla Calorimetryä, kun kaikilla muillakin sellainen on;-)

Grammoja lisää 19 :-)

Jes!

Sain viimeisen hihan puikoilta noin viisi minuuttia sitten! (käytin nämä minuutit tuulettamiseen ja siihen että pistelin laikaa nuppineuloilla kun mallasin sen päälle puseroa.) Mutta siis, se raitapaita valmistui hamsterigrammoihin! Huomenna päättelen ja teen kauluksen sekä kiikutan sen kauppaan punnittavaksi.

25.2.2007

Raitikset, 73 g

Viikonlopun aikana valmistui yhdet sukat, grammoja lisää 73 g - ja näistä tuli ihanan lämpimät ja kivat:-)

Calorimetry on puikoilla tänä iltana, huomenna valmis, joten grammat kerron huomenna!

Rustikahuivi ja tilkku

Rustikahuivi valmistui. Tähän meni 200 grammaa Rustikaa ja 6 grammaa Isoveljeä eli 206 grammaa yhteensä. Tykkään kovasti.Tropiikkitäkin tilkkuun upposi 17 grammaa.

Vielä yksiHeipä hei. Vielä yksi työ valmistui hamsterikuulle. Hiihtoloma päättyy ja tiistai-iltana on menoa, joten neulonta-aikaa on tässä kuussa hyvin vähän jäljellä. En siis usko, että enää muuta valmistuu. Eihän sitä tietysti tiedä, mutta oletan näin.

Kuvassa pipo Noro Kureyonista, lankaa kului 90 grammaa. Tämä on tämänhetkistä lempilankaani.

own-design

Kevääksi oli tarkoitus tehdä ulkokäyttöön liivi. Alennusmyynnin aikoihin ostin pari kerää mustaa Novitan Foxia sitä varten. Lauttasaaren tehtaanmyymälästä löytyi menekkiään enemmän pussilankana mustaa Isoveljeä. Niistä sitten aloin ex tempore tekemään liiviä omasta päästä. Ei muita saumoja, kuin olkasaumat. Puikot oli 4.5mm bambupyöröt ja Foxi-reunat on virkattu kasin muovikoukulla.
Hakaset ovat jo vanhat. Ostin alunperin ne neuleeseen, jossa ne osoittautuivat epäkäytännöllisiksi. Tähän ne kuitenkin sopivat mainiosti, vaikka ne eivät tuon "turkin" seasta selvästi erotukaan.


Lankaa kului 302g.
Ei pahemmin ottanut päähän, vaikka piti reunusta purkaa moneen kertaan. Lanka on niin paksua että virkkaus sujui nopeasti :)

Grammoja, lisää grammoja kiitos!


Tämän sain valmiiksi jo reilu viikko sitten perjantaina kun olimme lentokentällä miehen isää vastassa. Grammoja kertyi noin 50g. Mikä se sitten on? No, se on Piikun-hahtuvasta kaksinkertaisena neulottu Zimmermannin suunnittelema Ganomy hat. Ohje löytyy erinomaisesta Knitter's almanacista. Seuraavaan lisään silmukoita, ehkä 100kpl koska tämä 80s version on vähän pieni numeron 61 sievään pikku päähäni.


Ja tämä on ihkaesinmmäinen ikinä valmistunut aikuiten villapaitani. En tietenkään neulonut minkään ohjeen mukaan, sehän olisi ollut ilmiselvää. Grammoja 470g kaksinkertaista Floricaa. Menee miehelleni, minun kokoista pressua ei tuosta määrästä lankaa kaksinkertaisena neulottaisi vaikka riittoisa lanka onkin =).

Valmista on

Nyt valmistui herneenvihreä poncho 7V:stä. Valmiina on siis jo peräti 4 työtä ja kulutusta on yhteensä 850 g. Odotus on ylitetty ja toivottavasti saan vielä muutaman gramman pois...... vielä viime metreillä.