2.2.2008

Melkein

Melkein olen saanut ensimmäisen hamsterityöni valmiiksi. Puuttuu enää langanpäiden päättely - mutta siinä sitten riittääkin hommaa ainakin yhdeksi päiväksi. Vilman Lohikäärmehuiviin sain tehtyä lärpäkkeitä 24, eli se tietää 52 langanpään päättelyä (48 lärpäkkeisiin ja muutama sitten keränvaihdoista jne). Sahraminsolmuista näkee vaiheessa-kuvan langanpäineen kaikkineen.

Mattimyöhäinen esittäytyy

Hamsterikuu on jo alkanut, mutta en ole aiemmin ehtinyt esittäytymään. Pitemmittä puheitta siis asiaan: Hamsteroinnissa olen kolmatta kertaa mukana ja lankavarastoni koko on tällä hetkellä muutaman gramman kilon päälle. Langanostolakko ei tule tekemään tiukkaa, mutta tarkoituksena onkin saada itseni motivoitua kutomaan edes pari työtä tämän kuun aikana ette ihan nollille jää. Blogikin minulla on.

Perussukat


Hamsteritilini aukeaa tällä sukkaparilla, naisten kokoa 36. Aloitin sukat eilen ja päättelin viimeiset langat tänään. Lankana on The Yarn Yardin sukkalankaklubin tammikuun lanka. Klubista tulee sata grammaa moniväristä ja kaksikymmentä grammaa kontrastiväriä. Lanka on suosikkejani, pehmoista mutta kestävää.

Tähän sukkapariin kului lankaa 56g.

1.2.2008

Nyt se alkaa!

Lankahamsterit -
nyt se alkoi! Kuu vaihtui ja tempaus alkoi virallisesti! Tahdon toivottaa kaikille iloista mieltä ja rentouttavia neulontahetkiä!

Tempauksen
ylidiktaattori, Kristel, halusi nostaa tämän vuoden hamstereiden teemaksi hyväntekeväisyysneulonnan. Olisikin kiva, että merkitsisitte mahdolliset hyväntekeväisyysneuleet luokkatunnisteissa eli labeleissa.
Työni helpottamiseksi pyydän myös, että kirjoitatte luokkatunnisteisiin nimenne ja valmistuneet, niin minun on sitten keskiviikkoisin helpompi laskea kunkin osallistujan kulutetut grammat tai kilot.

Itse
valmistauduin hamstereihin käymällä eilen puolikuntoisena lankakaupassa, ettei vaan langat pääse kesken loppumaan ;) Onneksi kuumeesta huolimatta onnistuin olla ostamatta mitään ihan älytöntä. Uskoisin, että tässä kuussa tulee neulottua myssyjä ja lapasia. Toivottavasti tänään olen jo siinä kunnossa, että jaksan tarttua puikkoihin.

Edit, edit, edit:
Ystävät kalliit, lisätkään tulevien hamsterointien helpottamiseksi labeleihin myös vuosiluku 2008!

31.1.2008

Moikka

Olen mukana nyt toista kertaa.

Tarkoituksena on tikuttaa yksi neuletakki ja huivi. Loput, jos aikaa vielä riittää, sitten onkin pienempiä jämälankaprojekteja, joita en ole tarkemmin vielä suunnitellut, mutta menee varmaan pipolinjalle. Intoa litistää hieman kipeytyneet hartiat ja selkä mutta tankataan Buranaa sen verran että tikut ja koukut pysyy käsissä.

Olen 32, neljä kissaa. Blogini löytyy täältä .

Vielä ehtii :)

Kyperavaruus vohvi ilmoittautumiseni, mutta onneksi tilaa vielä löytyi :)

Mukaan siis hyppää 32-vuotias kahden vilkkaan vilpertin (2½- ja 4½-vuotiaat poijjaat) äiti ja nörtin vaimo. Lisäksi perheessä on 3 puolipitkäkarvaista kissaa (rontit syövät mun lankoja, jos silmä välttää). Päivät menee töissä ja illat sitten on aikaa puikkojen kilkutukselle. Töissä tosin on kauhia kiire, mutta neulominen on minulle stressinpoistaja, eli ehkä valmistuukin juttuja helmikuun aikana.

Lankaa on noin 16kg *hups* ja UFO:ja on muutama. Starsky on melkein puolessa välissä, toinen neuletakki on 2/3 päässä valmiista ja viimeisiä rivejä on kummitytön säärystimet vailla. Lisäksi aloitin vuosi sitten lankahamsteri-tilkkupeiton, jota aion jatkaa tässä samalla. Tarkoituksena olisi aloittaa Wicked myöskin, mutta en pääse itseni kanssa sopuun lankavalinnan kanssa.

Olen mukana eräässä vaihdossa ja tiedän saavani lankaa. En tiedä, että kuinka paljon mutta muutama kerä on varmasti tulossa.

Blogini löytyy täältä ja Ravelryssä olen sobrina.

hyppään joukkoon sakeaan!

Terve kaikki hamsteri kaverit! Täällä yks savolainen 25-vuotias hamsteri. Mukana tässä tempauksessa olen jo toista kertaa. Kovasti tätä on jo vuosi odoteltu ja silti mukaan ilmottautuminen jäi viime tippaan. Minulla on lankaa ja lisää on vaan menneen syksyn aikaan tullut. Punnituksia ei ole nyt tullut tehtyä mutta -10% projekti meni kyllä aivan metsään joten se taas ertoo että lankaa tuli lisää varastoon. Suunnitelmia ei ole muuta kuin sais tään käsityövuoden kunnolla avatuksi kun on jäänyt vähän nämä harrastukset työharjoittelun myötä. Ufojakin meillä asuujotka olisi hyvä saada pois nurkista. Eipä sen kummallisempaa, minut löytää myös elämää se vain on blogistani :)

Katja

Mieki mukana!

Olen kolmatta kertaa mukana, lankaa on tällä kertaa takataskussa 19 kiloa ja 40 grammaa. Kiirettä piisaa ja epäilen että kulutus ei tule olemaan suurta mutta jos lähinnä en sortuisi ostamaan lisää niin sekin riittäisi.
Sen verran mainitsen että Olen mukana suomalaisessa Ystävänpäivävaihdossa ja Ravelryn kautta World swapissa että sille en mahda mitään jos niissä lankoja mulle rantautuu.
Blogini löytyy täältä.

Ehdinpäs!

Haa! Etsin ja ihmettelin kovasti, että miten ja missä se esittely tehdään. Kirjoitin jo kommentinkin ja mutta nyt taisi tärpätä. Mistähän kohtaa mie nyt sitten klikkasin, että osaan seuraavallakin kerralla...

Ilmoittauduin hamstereihin ihan viime tipassa. Ongelmani ei sinällään ole langat vaan ohjeet. Kun näen kivan ohjeen, ryntään heti hankkimaan siihen sopivat langat riippumatta siitä onko miulla aikaa neuloa kaikkea. Tarkoituksenani oli jo ennen hamstereita neuloa lapasia jäljelle jääneistä lankakeristä, jotta saisin niitä vähenemään. Mutta kun kävin ihan muissa asioissa lankakaupassa, huomasin lapasiin sopivaa lankaa ja taas tulin kotiin lankaa laukussani.

Liityn siis hamstereihin, että ihan oikeasti neuloisin nyt niistä langoista (joista ei ole puutetta!), joita miulla on piironki ja kaappi pullollaan, enkä ainakaan kuukauteen ostaisi uutta lankaa. Miulla on meneillään peiton neulominen, johon pitäisi ostaa lankaa, mutta se saa luvan nyt odottaa. Suurin hamsteriprojektini tulee olemaan villapaidan neulominen langasta, jonka sain vuosia sitten äidiltäni - niin ja ne lapaset.

Käsityöt ovat ollet miun rakas harrastus ja intohimo jo lapsesta asti. Neulon, virkkaan, kirjon, teen pitsiä - inhoan ompelemista.

Blogini: http://varis6.vuodatus.net/

T: Päivikki

Koukuttaja mukana

Minä täällä taas, hei!

Lyhyestä virsi kaunis:

Kolmatta kertaa osallistun ja strategiana tänä vuonna, kuten viime vuonnakin se, etten kartuttelisi lankakaappini sisältöä ainakaan kuukauden aikana. Neulemäärätavoitetta ei ole: neuloskelen sen mitä kerkeän. Töissä on sellaista hulinaa, että en usko pystyväni kovin paljon panostamaan puikkojen heilutteluihin.

Blogi on muuttamassa lähiaikoina, mutta nyt siis vielä osoitteessa http://vinkuvatpuikot.homeip.net/ Ilmoittelen uuden osoitteen sitten, kun se joskus selviää. Ravelryssa olen samalla nimimerkillä kuin täälläkin.

30.1.2008

Hannen esittely

Olen Hanne Väkerrellen-blogin takaa. Tämä on toinen vuosi kun osallistun lankahamstereihin. Grammamääräisesti en odota mitään mahtavaa saldoa, koska neulon mielelläni ohuita lankoja, mutta ajattelin tänä vuonna panostaa sinnikkyyteen.
Lankaa minulla on noin sata kerää tai kaksitoista kiloa, riippuen mitä mittayksikköä haluaa käyttää.

Lankahamstereita olen valmistellut pitämällä suursiivouksen neulontaharrastukseni osalta. Purin kaikki kaapin perälle jääneet työt (seitsemän kappaletta) ja nyt puikoilla on enää kolme projektia, kaksi sukkaparia ja pitsihuivi. Järjestelin ohjeet ja lankavaraston, joka oli levinnyt ympäri taloa. Lankani päätyivät kahteen viidenkymmen litran muovilaatikkoon ja villapuserolangat lipastoon. Ellei muuta iloa hamsteroinnista tulisikaan, ainakin valmistautumisesta oli paljon hyötyä.

Hamsteroinnin tavoitteena tänä vuonna olisi pitää hengähdystauko, jolloin voin keskittyä neulomaan niitä kauniita lankoja joita minulla on jo ja olla koko ajan haikailematta jotain uutta sievää lankaa. Kun mieli neuloo paljon sormia nopeammin - aina löytyisi se uusi projekti ja juuri täydellinen lanka!

Onhan minulla blogikin...

Olin eilen niin innoissani blogikutsusta, että unohdin esittelyssäni mainita blogini. Eli vähäisiä kätteni jälkiä ja enempiä hankintoja voi käydä kurkkimassa Sahramin solmuissa .

Viimeisimmät ostokset (vielähän on huominen aikaa...). 12 kerää 7veikkaa ja vyyhdillinen Mokkavillaa VillaMokasta. Olin niiiiiiin väsynyt työmatkalla, että piti pysähtyä herättelemään itseäni (en halunnut löytää itseäni pellolta katollaan keikkuvasta autosta). Harmaakin seiskaveikka piristää, kun asiaan suhtautuu oikein.

Täti Sininen tässä

Hei!
Olen Täti Sininen ja ensimmäistä kertaa mukana lankahamstereissa. Olen kerännyt lankaa,siis ostanut tarjouksista. Kulutus ei ole ollut yhtä ostojen kanssa, joten tästä seuraa varaston kasvaminen. Paljon on myös jämälankoja 7 veljestä.

Olen harjoitellut jo tammikuun eli en ole ostanut tänä vuonna yhtään lankaa. Tavoitteena oli tammikuussa neuloa yksi kilo, mutta se tavoite ylittyi. Sama kilon tavoite on helmikuullekin.
Ja tietysti se tärkein asia, ettei lankavarasto kasva, vaan pienenee, pienenee... Voi, kun se kutistuisi olemattomiin. No, se ei ainakaan tässä helmikuussa tapahdu.

Tarkoituksena on neuloa liivi, sukkia, lapasia ja ainakin yksi neuletakki.
Blogini löytyy täältä.

Inkeri esittäytyy

Hei kanssahamsterit,

Olen Inkeri, koko ikäni käsitöitä harrastanut. Aikaansaannoksiani löytyy blogistani. Olen neljättä kertaa mukana tässä hamsteritempauksessa. Olen aiemmin ollut nimimerkillä liina. Lankaa minulla on runsaasti, kiloissa kuitenkin vähemmän kuin elopainoni. Langat senkun lisääntyvät vuosi vuodelta. Herää kysymys, mitä teenkään ne muut 11 kuukautta vuodessa. Mitään grammatavoitetta en aseta. Aion tehdä pari isompaa neuletta ja sitten tosissaan tuhota 7 veljestä ja Nalle -langan loppuja johonkin torkkupeitteen tapaiseen.
Rattoisaa hamsterikuukautta kaikille.

Esittely.

Hei olen Minna, ja mulla pursuaa joka paikka lankoja.... pitää viikonloppuna tarkemmin laskea paljon mulla niitä oikein on..

pirjo-riitta on täälläkin

Hei!
Olen Pirjo ja minulla on ongelma. Ongelmana ei suinkaan ole liian isot lankavarastot vaan varasto- ja kaappitilan vähyys.

Lankavuoret aiheuttavat minulle huonoa omaatuntoa. Nuukana (?) ihmisenä en itsekään aina käsitä langaostohimoani.. mitä siitä sitten ajattelee mies, joka tosin ei ikinä mainitse asiasta..
Lankavarastoja minulla on tällä hetkellä inhimilliset 10,6 kiloa. Vielä reilu viikko sitten lankaa oli tasan 10 kiloa, mutta ajattelin varustautua kisaan pienellä lisähamstrauksella. Viime vuonna osallistuin Lankahamstereihin ensimmäistä kertaa (yli 14,5 kilon varatolla). Silloin tuhosin mm jussilangat sukiksi ja vaakatilkuiksi. Neuloin pari puseroa lapsille yms.

Tänä vuonna aion ottaa kisan kevyemmin. ;o) Sotasuunnitelmaa kisaan en ole vielä miettinyt. Joko neulon itselleni puseron / villatakin (jos löydän mieluisan mallin) tai keskityn hissukseen pieniin töihin. Lapset on koko ajan vailla jotain uutta: kauluria, lapasia, sukkia.

Pääasia on olla ostamatta lankaa.

Blogini löydät täältä.

Stricker ilmoittautuu

Stricker ilmoittautuu lankahamsteriksi. Minä olen ollut mukana kaikissa tähänastisissa hamsterikierroksissa ja tämä helmikuun projekti on todellinen traditio ja must-juttu. Tämän vuoden tavoite on kilo kulutettua lankaa eikä mitään veren-maku-suussa -tyyliä. Minulla on parikin huivia kesken, joihin ei grammoja kulu oikeastaan ollenkaan, mutta joista ainakin toisessa (SOTS ii) haluaisin pysyä muitten mukana.

Olen tässä kuussa kutonut kaikenlaisia paksuja lankoja kaulaliinoiksi ja nyt onkin vähän ongelmaa, kun niistä olisi tullut helposti grammoja, mutta varastot alkavat olla lopussa ... ja kaulaliinoja alkaa kyllä olla niin paljon, ettei niitä kerkiä ikinä käyttämään :-). Pitää yrittää penkoa varastoista ainakin jotain vähän paksumpaa ja nopeammin kudottavaa lankaa huivilankojen avuksi. Voisin ottaa tavoitteeksi tehdä yhden isomman neulepuseron pikujuttujen lisäksi. Varastoista kyllä löytyy lankaa aika moneksi hamsterikuukaudeksi, joten kovin äkkiä ei ole pakko mennä lankakauppaan.

Minun blogini löytyy osoitteesta www.strickmuhle.blogspot.com ja rävellän tällä samalla nikillä.

29.1.2008

Lentokala pomppaa mukaan :)

Hei!
Ensimmäistä kertaa olen lankahamstereissa mukana, mutta olenpa blogimaailmassakin vielä sen verran uusi, että en aiempiin olisi tajunnutkaan tulla mukaan. Lankaa on niin monta kiloa (en ole uskaltanut punnita, mutta paljon sitä on), että on ihan hyvä yrittää olla ostamatta yhtään enempää edes kuukauden ajan.

Tämän tulevan kuukauden tavoite on lähinnä kuluttaa varastoja edes vähän lisää ja pidättäytyä langanostosta. Keskeneräisiä töitä kun on niin runsaasti, että yritän niitäkin tämän kuukauden aikana saada tehtyä. Lisäksi kotona aikaa vie Neiti 1v, joka on uudesta taidostaan kävellä (ja juosta) niin innoissaan, että perässä pitää olla koko ajan. Mutta siitäkin huolimatta aina joskus jotain saa tehtyä. Niin, ja plussaa tässä hamsteroinnissa on tietenkin hyvä seura! :)

Minut löytää myös omasta blogista nimeltä Päiväunineuloja, jota yritän päivitellä näissäkin merkeissä.

Katto kurkistaa kontistaan

Hei,

Olen Leena Katon Kontista. Osallistun lankahamstereihin nyt ensimmäistä kertaa ja olen kovasti tehnyt jo suunnitelmia tulevalle kuukaudelle. Neulojana olen aika aloittelija, eivätkä työt etene kovin haipakkaa. Suurin syy tähän on kyllä kiireinen elämäntilanne. Meikäläisestä kun ei ole neulomaan silloin, kun lapset kaipaavat seuraa. :)

Aikaansaannoksiani voi kaivella KatonKontista. Tälle kuulle tavoitteena on olla ostamatta lisää lankaa ja saada nykyisiä – etenkin jämiä ja irtokeriä – kulutettua. Ajatuksissa on myös ikuisuusprojektini loppuun saattaminen, vaikkakin jo nyt näyttää siltä, että siitä tulee paremminkin koiran mantteli kuin ihastuttava bolero.

Lankalaihdutukseen lähden vaatimattomista 8,5 kilon varastoista, mutta kun nekin vievät niin vietävästi tilaa muutenkin vähäisistä säilytystiloista. Ehkäpä prosentuaalinen kulutus kohoaa sitten huippulukemiin? ;)

Lape ilmoittautuu

Hei. Olen Lape toivoton lankahamsteri ;) Kokemusta langanhamstrauksesta on jo usean vuoden ajalta ja varastojakin on yritetty joka hamsterikierroksella kutistaa, siinä ainakaan silminnähden onnistumatta. Hmm... lankaakin on nykyään 30-40kg enempi, kuin ensimmäillä kierroksella, että valikoiman pitäisi kyllä riittää kuukaudeksi :D

Alkuvuodesta olen ahkeroinut pipoja SPR:lle ja tarkoitus jatkaa samalla linjalla. Olis tarkotus kulutella jämälankojani ja itelle sopimattomia lankojani pipoihin, sukkiin ja lapasiin. Kaksiomme säilytystilan vähitellen loppuessa, olen myös päättänyt keskittyä paljon tilaa vieviin hahtuviin sekä pitkään keskeneräisten töiden listaan. Kärkikamppailuun minusta tuskin on, kiloon voisin tähdätä.

Muuten majailen blogissani ja Ravelrystä minut löytänee Lape:na ;) Tosin vielä kuvien liittaminen on vielä hakusessa.

Anarko-varjo-hamsteri

Heipähei.
Toista kertaa tänävuonna hamsteroidaan, mutta ei yhtä tiukkapipoisesti kuin viimevuonna. Jos tulee jokin lyömätön tarjous, niin putoan hyvällä omatunnolla kisasta ;)
Mutta koska viime aikoina on tullut ostettua, noh, ihan tarpeeksi lankaa (ainakin helmikuuksi), niin yritetään pysytellä mukana. Kulutusta tuskin tulee paljon, sillä kesken on colette pullover jota en jätä hautumaan helmikuuksi, vaan aion neuloa sen loppuun! Eikä varastossa ole kovin paksua lankaa, sillä sellaisesta tehdyt projektini uhkaavat aina mörvelöityä. Tämän todistin viime vuoden hamstereissa.
Tosiaan, blogini on Hanna menee lankaan ja Ravelryssa pyörin nimimerkillä HannaKaisa.
"Parhaani teen ja katsotaan mihin se riittää"

Sahramin esittely

Hei, olen Sahrami ja parantumaton lankahamsteri. Lisäksi minulla on voimakas perinnöllinen taipumus sulovilenismiin, mikä hamstrausinnon kanssa on tuonut meille kotiin jo x kiloa lankaa. Jos olen oikein rehellinen, niin oletan lankaa olevan jotain 50-70 kilon väliltä, viime vuonna sitä oli ehkä 40 kiloa... ja vähän päälle.

Tämä taitaakin olla jo kolmas vuosi, kun osallistun tähän tempaukseen. En tavoittele huimia kulutuslukemia, kunhan jättäisin edes pari kerää ostamatta.
En ole oikeastaan suunnitellut mitään erityistä, sukkia on pakko tehdä ja erinäisille asusteille löytyy aina käyttöä. Lohikäärmehuivia on pitänyt aloittaa koko tämä vuosi, jospa nyt sen verran saisin aikaiseksi?

Töissä minulla on tänä vuonna etenkin helmikuun alkupuoli hysteerisen kiireistä aikaa, ja joudun varmaan raahaamaan töitä kotiinkin. Eipä siinä enää paljoa kutomisaikaa jää...
Toivottavasti tänäkin vuonna hamsteroidaan ilman otsaryppyjä, itse ainakin odotan innolla näkeväni lankatuskassa kiemurtelua, lankeemisia, itsensä voittamista, vuoden parhaita selityksiä, mieltäylentäviä langankulutuslukemia ja hienoja hamsteritöitä!

Tervetuloa!

Uusi
hamsterointikausi on taas käynnistynyt. Tervetuloa mukaan! Olen laittanut kaikille kutsun sähköpostiin äsken, jos kutsua ei ala kuulua kurkatkaa roskapostilaatikkoon.

Olisi
kiva jos kirjoittelisitte esittelyn. Saisimme tietää, ketä kaikkia on mukana! Esittelyihin voisi laittaa myös mahdollisen blogi-osoitteen jos sellainen on. Myös mahdollinen Ravelry-tunnus voisi olla mukava lisä!
Tietysti on hauska myös lukea stategioista, joita teillä hamsteroinnin suhteen on! Voisimme myös käyttää labeleita eli luokkatunnisteita teksteissä, tyyliin oma nimi, kesken, valmiit jne.
Olen myös ajatellut muokata blogin ulkoasua jossain vaiheessa, onko teillä toiveita väreistä tms?

Itse
olen hamstereissa ensimmäistä kertaa mukana niin osallistujana kuin apuemäntänäkin. Innolla odotan helmikuuta! Olen suunnitellut ainakin yhden neuleen purkamista ja muutamien hattujen neulomista. Helmikuu on touhua täynnä. Katsotaan, mitä saan aikaan. Omaa Nurjat-blogiani päivittelen varmaan asian tiimoilta myös. Raverlystä löydyn nimellä Kanerva.

Täällä taas

Niin kuin täi tervassa!

Hei vaan kaikki kanssahamsterit!

Viime vuonna osallistuin ensimmäistä kertaa Lankahamstereihin ja kulutin lankaa ihan kamalasti. Taisi mennä yli neljän kilon, jos oikein muistan, mutta eihän se enää missään näy. Uutta on sittemmin hankittuna taas ties mistä hyvistä syistä ja ties miten paljon. Hamsterimatskua siis riittää :).

Tällä kertaa en yritä mitään ennätysneulomislukemia, vaan langanostolakko ja öbaut kilon langankulutus kuulostaa realistiselta tavoitteelta. Jos tuosta kilosta vielä mahdollisimman suuri osa olisi jotain jämälankatöitä, niin se ilahduttaisi erityisesti.

Yksi isompi työ on nyt kesken ja sen teen joka tapauksessa ennen hamsteritöihin uppoutumista - toivottavasti kuitenkin mahdollisimman pian pääsisin lankavarastojeni kimppuun kunnon hamsterimeiningissä.

Tänään juuri havaitsin erään hyvän langan katoamisen markkinoilta, se kyllä herätti jonkinasteista hamsteringstia! Juuri tämän kuun aikanako ohuempi Kirjopirkka katoaa kaikista Suomen kaupoista?!

Hauskaa hamsterointia kaikille kanssahamstereille ja neulomisiin!


Blogini, jossa näitä hamsterikutimuksia esittelen, on 10 puikkoa langalla.