19.3.2010

Viimeisiä viedään...

Olen lähdössä pienelle lomalle, enkä siksi varmaan saa enää mitään hamsterikuussa valmiiksi. Pari pikkujuttua minulla olisi vielä - uskotteko ilman kuvia? Olen saanut valmiiksi:

Crofter's Cowlin Marks & Kattensin Eko Ull langasta, paino 70 grammaa sekä
Navi-laitteen säilytyspussin iänkaikkisen vanhasta Lidlin puuvillasta, paino 29 grammaa.

Kiitän kaikkia jo etukäteen hauskasta hamsteroinnista!

Terveisin Worsted Knitt
http://www.worsted-knitt.net/

Hidasta edistymistä

Kevätaurinko sai tarkastelemaan omaa ja mukulan vaatevarastoa sillä silmällä ja toteamaan että nyt on parempi laittaa ompelukone ja saumuri laulamaan. Kankaita on viikon mittaan huvennut kaapista ihan kivasti ja monelle jäljellä olevalle palallekin on jo suuria suunnitelmia. Puikot ja langat ovat sen sijaan saaneet lepäillä rauhassa. Jotain luultavasti vielä saan neulottua valmiiksikin ennen kuun loppua.

Eccentric -villapaita

Minulla taitaa suurin osa hamsterineulomisesta olla tätä vanhojen viimeistelyä... hyvä niinkin, tätä varsinkin on mies jo odottanut hyvä ettei kuola valuen jo tammikuusta saakka! Mutta on kyllä niin hieno lopputulos että minusta sitä kannatti kyllä odottaakin.Eccentric sweater miehelleni (blogissa lisää) Lang Yarnsin Eve-langasta, paino yhteensä ehkä 600-700 grammaa. Tätä on purettu ja uudelleen neulottu, ylhäältä alas ja alhaalta ylös etten enää yhtään muista, kuinka paljon sitä olen maaliskuussa neulonut - mutta ihan varmasti 50 grammaa! Saiskos viimeistelygrammoja??

18.3.2010

Mörvelö

Sain jämälangoista aikaiseksi aikamoisen mörvelön. Tämä päätynee purkuun tai sitten yritän värjätä tämän. Grammoja tästä tuli kuitenkin ihan kivasti 471 g.

17.3.2010

Toinen viikkoraportti

Blogimme hamsterit ovat kuluttaneet lankaa hienosti! Yhteensä olemme neuloneet 5 443 grammaa lankaa, joka vastaa noin 109 50 gramman lankakerää! Mahtava saavutus, hyvä me! Kohta varmaan menee ensimmäisellä hamsterilla meidän blogistamme kilo rikki.

Tässä vielä yksityiskohtaisempaa tietoa. Ilmoitelkaa, jos kirjanpito ei mielestänne täsmää.

Aija-Leena 392 g
Altocumulus 266 g
Eva 244 g
KirstiC 302 g
Kookos 50 g
Meira 28 g
Mii 0 g
MinskuH 406 g
Mymmeli 128 g
Neulovanelli 327 g
Puputsi 806 g
Saga 960 g
Sahrami 0 g
Tintin 732 g
Tyrni 178 g pudonnut
Unki 480 g
Worsted Knitt 250 g

Pikkutyö

Sain juuri äsken valmiiksi miesten sukat kokoa 45 Austermann Stepistä. Isä nämä tilas ja ajattelin, että hamsterikuu on oiva väli tehdä sukat valmiiksi asti. Kuvaa en jaksa ottaa näin pimeällä, eikä mustissa perussukissa mitään erikoista katseltavaa olekaan. :) Painoa sukilla on 74 grammaa.

Hajaantukaa! Ei täällä ole mitään nähtävää!

David Beckham! Victoria Beckham!

Ja nyt kaikki ovat toivottavasti unohtaneet, että tänne piti ilmoitella grammojaan ja valmistuneita tuotoksia.
Mitään ei ole valmiina, ei ole esiteltävää. Mutta mutta, olen sitkeästi puurtanut tunikani kimpussa, eti+takakpleet ovat jo valmiit, samoin kaulus. Enää sivusaumojen ompelu ja kädenteiden viimeistely. Olen hyvin vakuuttunut siitä, että saan työn valmiiksi ennen kuun päättymistä!
Tunikaa varten ostin uuden pidemmän pyöröpuikon, 80cm Prym on ollut oikein hyvä ostos. Enkä edes loppujen lopuksi edes viitsinyt kuikuilla lankoja saman käytävän varrella.

Erinäisten elävän elämän sattumusten takia ei ole enempää valmistumassakaan.

16.3.2010

Pikku-sukista pikku-grammat

Sain valmiiksi tälläiset pikku-sukat, jotka kartuttavat hamsterisaldoa mukavat 28 g ;-)


PS. Blogissani on kuvia edellisen raportoinnin valmistuneista, josta en tänne hamsteriblogin puolelle tuollon lisännyt kuvaa.

Mukavaa viikon jatkoa,

Todellinen hamsterineule, 90 g

Rome- lanka, viskoosi+metalli, todella kauan säilytettyä. Vuoriksi vaalea sintsi + kovikekangas ja tummansininen vetoketju sekä käytetyt helminapit; tuloksena kirjekuorimallinen laukku.
Napeille virkkasin pienet silmut, langan neuloin korinpohjaneuleena, virkkaus ei onnistunut langan paksujen möykkyjen vuoksi. Kuvassa loppulanka n. 15 cm, eli hyvin kului. Sain näin 90 g lankaa ja vieläpä muitakin tarvikkeita hauskasti käytettyä; aikaa kyllä meni! Kaikki tarvikkeet löytyivät omista kaapeista. Neulepaita itselle on vasta ikäänkuin alussa, niin jotakin halusin saada valmiiksikin.

Toinen valmis

Panbe-mekko (tai tunika -riippuu vähän katsojasta)
Lankaa tähän meni 384g. Lankana varastojen perukoilta Rowanin all season cotton - joka tuntuu sopivan mukavasti tähän malliin.

Pitsikaarrokepusero


Pusero itselleni hyvin marinoituneesta Tahitista. Lankaa kului 460 g.
Lisää tarinaa blogissani.

Muutama valmis

Jotenkin tunnen olevani niin saamaton koko tän kuukauden aikana. Otin sitten käyttöön paksun langan ja paksut puikot, että pääsisin kilon tavoitteeseeni.
Muutamat pipot yhteensä 170 grammaa.


Kaverille salomoninsolmuhuivi 324 grammaa. Tästä tuli ihan jättimäinen.

Vielä on muutama sukkapari kesken, jotka olis tosi ihana rutistaa valmiiks maaliskuun aikana.

Hurjan punainen Rinsessa-huivi

Tässä olisi taas yksi anomus:

Tammikuussa aloitettu Rinsessa on viimein valmis (taisi valmistua jo viime viikolla, mutta Hamsterikuussa kuitenkin). Saisiko siitä "viimeistelygrammat"? Lankaa kaikkiaan kului n. 250, joista ehkä noin 100 g on neulottu Hamsterikuussa.

Yksi kuva tässä, toinen on blogissani, samoin kuin muita tietoja huivista (in English)

15.3.2010

Grammatili auki

Punnitsin palmikkopantani, ja lankaa (Colinetten Art) meni huikeat 28 g. Näinkin huimasti siis avaan grammatilini :)

Viikonlopun piperryksiä

Jotain pientä tuli nenän niistämisen lomassa väkerrettyä, eli tiskirätti (13 g) ja pari Vaaka-tilkkua (24 g ja 34 g) eli yhteensä 71 g.

Etsintäkuulutus: isoveljeä kaivataan

En ole vielä raportoinut ensimmäistäkään grammaa, mutta neulottu on kyllä ahkerasti. Yksi headband/korvanlämmitin on valmis, siitä laitan grammat kunhan saan sen punnittua. Varsinaisesti olen kuitenkin neulonut puoliksi basilikan ohjeeseen perustuvaa takkia Isoveljestä, ja nyt on käynyt niin ikävästi, että lanka on juuri loppumassa kesken. Kyselisin, olisiko kellään kanssahamsterilla tarjolla kyseistä lankaa, jota puuttuu noin puolikkaan hihan + nappilistan verran.

Olen neulonut takkia tummanvihreästä Isoveljestä, jonka vyötteessä ovat numerot 270 (Isoveljen tunnus), 341 (värin numero) ja 6872 (värjäyserä). Värjäyserän numerolla ei kuitenkaan ole väliä. Tarvitsisin joko tuota vihreää sellaisen vajaan kerän (80 g?), tai sitten voisin tehdä hihan loppuun vihreästä ja nappilistan jostain toisesta, kohtuullisen hyvin sen kanssa yhteen sopivasta väristä (ainakin musta, valkoinen, ruskea, keltainen), joten voisin ottaa vastaan myös ~40 gramman nyssykän vihreää ja toisen samanlaisen jotain muuta väriä. Voin tarjota vaihdossa rahaa, lankaa tai vaikka kahvit :)

Hattu ja tossut


Alafoss Lopin jämiä käytin näihin Pocket Book Slippers-tossuihin, helpot ja nopeat tehdä.

Nämä sopivat monen kokoiseen jalkaan ja muotoutuvat kivasti, vaikkei uskoisi.


Mies kaipasi tiivistä lumipukuun sopivaa metsästysmyssyä. Tässä Sohvi-käsityö- ja shaalilankaa oleva pesukonehuovutettu siksak-myssy ennen ja jälkeen huovutuksen.

Hattuun meni 100g vyyhti kokonaan ja tossuihin 59 grammaa.

14.3.2010

Rikkana rokassa


Innostuin vielä virkkaamaan heijastinkukkia, vaikka kevät jo kolkuttelee ovella.
Kukat on tehty heijastinnauhasta ja sekalaisista langanlopuista. Yhteensä niihin meni 62 grammaa, josta 28 g heijastinnauhaa.