27.3.2010

Isompi työ valmiina

Sain sentään valmiiksi ainakin toisen kahdesta kesken olevasta isommasta hamsterityöstä. Eli juuri äsken valmistui Debbie Bliss Chunky Tweed -langasta bolero itselleni, johon meni harvinaisen täsmällisesti kaikki se 400 g, jota minulla kyseistä lankaa oli. Moninkertaistan siis grammasaldoni tämän työn valmistumisen myötä :)

Kesken on lisäksi yhä se takki isoveljestä. Lankaa sain Ravelryssä huudeltuani, kiitos vain avuliaille, mutta neulominen saattaa mennä tiukille. Jäämme seuraamaan :)

Raitapipo

Tällainen syntyi punasävyisestä seiskaveikka-raidasta jo viikko sitten, mutta enpä ole saanut aikaiseksi kuvata tai ilmoittaa sitä mukaan. Peruspipo 5 o 5 n joustimella. Menekki n. 80 g. Oon tyytyväinen, mut taitaa mennä ens talveen ennen kun pääsee käyttöön.

26.3.2010

Vihdoinkin raportoitavaa


Alpaca luxusta 413 g puseroon, 25 g Biella mohairia myssyyn ja 117 g sukkiin, jo käytössä. Hauskaa tämä hamsterointi, löysin monenlaisia lahjaksi saamiani lankoja säilöttynä kaappiin. Yhden kaapin tyhjensinkin ja pyyhin hyllyn ja järjestelin langat uudestaan. Kummasti sain intoa uusiin neuleisiin!

Suomalainen kaulaliina


Kaulaliina Novitan taivaansinisestä Bambinosta ja valkosesta Woolista. Lankaa kului yhteensä 182 g. Lisää höpinää blogissani. Hamsterisaldoni ylitti kilon :-)

huovutettua

Lisätäänpäs kaksi paria huopatumppuja lapaskuun saldooni.
Oranssit 82g, vihreät (nuorisokokoa) 66g.
Kokonaissaldo siis 392g. Saldoon ei ole tulossa lisäystä aivan heti, koska olen viettänyt aikaani helmikuun puolella aloitetun revontulen kimpussa.
-eva-

Hahtuvan tuhoaminen jatkuuTällä kertaa syntyi lisää patalappuja ja tyyny. Hahtuvaa näihin kului yhteensä 323 g.

24.3.2010

Kolmas viikkoraportti

Yhteinen hamsteripolkumme on ollut suorastaan mahtava! Olemme kuluttaneet tähän mennessä yhteensä jo7884 grammaa eeli 158 50 gramman kerää! Ja ainoastaan yksi on pudonnut. Hyvä me!

Tarkemmat kulutukset tästä (ilmoitattehan, jos kirjanpidossa on virheitä):
Aija-Leena 392 g
Altocumulus 266 g
Eva 244 g
KirstiC 439 g
Kookos 100 g
Meira 28 g
Mii 0 g
MinskuH 584 g
Mymmeli 236 g
Neulovanelli 327 g
Puputsi 1045 g
Saga 1784 g
Sahrami 544 g
Tintin 944 g
Tyrni 178 g pudonnut
Unki 480 g
Worsted Knitt 399 g

Säärystimet

Säärystimet siskolle 164 grammaa. Valmistuivat tänään. Päätin aloittaa Teddyjen tuhoamiskuurin ja näihin on käytetty mustaa ja tummanharmaata. Kuvia niistä ei näin myöhään enää saa, mutta ehkä joskus sitten. :)

Työn alla Teddystä toinenkin salomoninsolmuhuivi, joka olisi tarkoitus saada hamsterikuussa loppuun.

Huh huijaa

Urakka valmis.
sain valmiiksi hihattoman tunikan/liivin Stahlsche Wollen Landlordista, painoa 544g.

Kuva tulee ehkä huomenna, jos sairastuvan lapset antavat myöden.

Huivi

Otin eilen järeät aseet käyttöön hamsteritavoitteen saavuttamiseksi, sillä 15 mm puikoilla ja paksulla langalla valmistui hetkessä kaulahuivi, johon kului lankaa 102 g. Huivista enemmän blogissani.

23.3.2010

Jotain valmista

Tänään olinkin varsin tuotteliaalla tuulella kun piti koko päivän istuskella ipanan ulottuvilla. Calorimetryyn kului 50g Pirtin kehräämön Syksyn väristä hahtuvaa. Tuplasin siis langankulutukseni kirjaimellisesti yhdellä istumalla.

Hahtuvasta taas


Hahtuvan neulominen jatkui, tällä kertaa valmistui kaksi patalappua ja lapaset. Näiden yhteispaino on 189 g.

Syksyraitaa

Tällaiset perussukat Four Season Nallesta. Yritin kerrankin saada raidat menemään samalla lailla ja melkein onnistuinkin. Taviskantapäällä tahtoo raidat mennä eri tahtiin verrattuna lyhennetyillä kerroksilla tehtyyn kantapäähän. Toki voihan se olla, että langan raidoituskaan ei aina ole ihan säännöllistä. Näihin kului lankaa 76 g.

22.3.2010

Ikuisuusprojektin mallia (sääligramma-anomus)

Tässä vähän ikuisuusprojektin mallia muille hamstereille: Aloitin tämän Buttonyn muistaakseni joskus vuonna 2008, se saattoi tosin olla myös 2007, en ole ihan varma. Jostain syystä neule jäi marinoitumaan ikuisiksi ajoiksi neulekorin pohjalle. Kun aikaa oli tarpeeksi kulunut, siihen sotkeutui lankoja muista neuleista ja kaikenlaista muutakin epämääräistä kamaa. Mutta, tässä se nyt viimein on valmiina!
Toisesta hihasta puuttui noin puolet ja lankaa upposi hihaan ja viimeistelyihin noin 50 grammaa. Arma ylidiktaattori, kai tästä suurenmoisesta pinnistyksestä saa huimat kasat sääligrammoja? ;)

Pst, huomatkaa myös hienot, askartelumassasta tehdyt napit!

Huups

On unohtunut tänne vallan kirjotella :O. Tosiaan 7-veikan jättiraitalangasta valmistuneet pitkät sukat ovat olleet valmiit jo ainakin 1,5vko. Näihin lankaa meni 108g. Keskimmäisen pojan villatakin osat ovat pingottumassa ja kuopuksen villatakkin palaset valmistumassa pikavauhtia :)

21.3.2010

väliaikakuulumisia

Täällä ollaan edelleen nollilla. Uusi työ on ikävästi estänyt käsityöahkeroinnin, vaikka yritystä onkin ollut. Neuletakki-ikuisuusprojekti ei tule valmistumaan maaliskuun aikana, mutta on se sentään vähän edennyt. Ehkä se vielä joskus valmistuukin... Aloitin lisäksi virkkaamaan Novitan Huopasesta koria, jonka yritän saada kuun loppuun valmiiksi. Kaikki toivo ei siis vielä ole mennyt ;)

Tuubi


Neuloin loput Tahitista tuubiksi. Ympärys n. 90 cm ja korkeus n. 45 cm. Tuubi meni ystävän tyttärelle. Lankaa kului 212 g (6 g on hukkunut jonnekin).

Kevätlaukku


Minulle on kertynyt valtavat varastot hahtuvaa, en ole punninnut mutta taatusti toista kymmentä kiloa, sillä hahtuva on kertakaikkisesti ihanaa. Välillä siitä on pakko neuloakin jotain. Tällä kertaa tällainen laukku, joka tarvitsee vielä kivan napin. Lankaa tähän kului 164 g.