28.2.2009

Kaksi viimeistä

MM-kisoja katsellessa valmistui tänään nämä MarioMyssyt Novitan Ainosta.
Lankaa näihin kului 137 grammaa.
Hamsterikuulle hiljaisesti asettamani kahden kilon tavoite on täyttynyt.

Kiitos kaikille! Erityisesti, Kiitos, Evelin! Hoidit hienosti tämän
hamsteriporukan emännöinnin!

Viimeiset saldoon

Sain viimeisetkin valmiiksi! Uskomatonta, että puolitoista kiloa lankoja on kadonnut varastosta tässä kuussa, se on yli 10% koko varastostani! Sitähän ne lääkärit aina sanoo, että 10% painonpudotuksellakin on jo merkittäviä terveysvaikutuksia :) Taidan tosin heti huomenna tilata lisää lankaa!

Chevalier-sukat Villa Laurilan Ahvenanmaanlammas-langasta. Nämä ovat ihanat! Hädin tuskin maltoin ottaa ne jalasta pois punnitakseni ne. Maltoin kuitenkin, tulos 124 grammaa. Kuvassa myös kultani taidetta.



Kämmekkäät omalla, fetchingmäisellä palmikkomallilla. Näihin kului hulppeat 38 grammaa.



Omaan blogiini en ole näitä vielä päivittänyt, mutta huomenna luulisi jo sinnekin ilmaantuvan lisätietoja.

WorstedKnitt kiittää ja kumartaa, hauskaa oli ja ihan varmasti otan ensi vuonnakin osaa. Kiitos Evelin erityisesti emoilusta ja tarkasta kirjanpidosta :)

Eiköhän nämä ollut tässä


Äsken sain pääteltyä langat lapasista ja grammoja näistä lapasista kertyi 48. Keskeneräisiä töitä tältä kuulta ei ole enää olemassa, joten eipä tässä näiden viimeisten tuntien aikana taida valmistua enää mitään... Ehkä hieman tekisi mieli mennä lankaostoksille vaikka heti maanantaina, mutta taidanpa kuitenkin jatkaa langanostolakkoani, kunnes varastoista ei löydy enää mitään kivaa neulottavaa...tai kunnes halu tehdä jotakin, johon lankoja ei ole, kasvaa liian suureksi... =)

Loppukiri

... tai ainakin pieni loppurutistus. Suurimmista grammamääristä en tosiaankaan ole kilpailemassa, mutta on mukava päästä omaan tavoitteeseen.

Tällä viikolla olen saanut valmiiksi kahdet sukat, toiset 7 veljeksestä (80 g) ja toiset ohuesta ns. paremmasta sukkalangasta (75 g). Fritidsgarnista tein vielä yhdet töppöset, jotka ovat nyt pesukoneessa vanuttumassa. Töppösiin meni lankaa 155 g ja virkkasin niihin vielä kukkakoristeet (20 g). Lisäksi olen saanut valmiiksi yhden peittotilkun (40 g) ja toinen on puikoilla ja onhan tässä nelisen tuntia aikaa neuloa se valmiiksi.

Tässä vaiheessa siis 370 g lisää saldoon.

Viimeiset..

Juurikin päättelin päivällä langanpäät näistä. Eli sukat 7-veikasta, painoa 90g ja puuvillainen pipo Pippurille 45g. En viitsinyt piposta räpsiä kuvaa, kun jo kerran samanmoisen pipon kuvasin. Sukatkin perusjuttuja, mutta kuva nyt kuitenkin.

Kiitoksia Lankahamstereille ihanasta ja neulomisen täyteisestä helmikuusta! Neulomisentäyteinen tarkoittanee sitä, kuinka on saanut ihastella muiden tekemiä suuria, kauniita ja taidokkaita neuletöitä. Itse en sellaisia (taaskaan) kyennyt tekemään, mutta sentään jotain. Ja olinpa ostamatta lankaa. Tuskin kovin kauan lakko enää kestää.. sen verran tiuhaan on tullut vierailtua lankakauppojen sivuilla ;)

Ainiin ja parasta tietenkin on se, että vaikken kovin montaa grammaa ehtinytkään kuluttaa, niin innostuin neulomaan tuota palmikkotakkiani (johon on jo kulunut 4 kerää lankaa), joka on nyt jo sangen hyvässä vaiheessa :) Jatkanpa siis sitä ja tsempppiä kaikille pudotuspeleissä jatkaville sekä myös kaikille muille langankuluttajille :)

Villatakki, sukkia + muuta



Villatakki on neulottu Nalle-langasta ja painoa on 450 g. Tyynyn päällinen on virkattu 7 veljestä langasta. Virkkasin ensin kaksi samanlaista neliöä, jotka virkkasin yhteen pykäkerroksella. Tyynyn päällisen paino 190 g. Sekalainen satsi sukkia koot 39-42-46 ja tiskiliina yhteensä 700 g. Yhteensä 1340 g lisää eikä lankaostoksia tässä kuussa.

Tässä kaikki. Olen tyytyväinen lopputulokseen. Melkoinen määrä jämäkeriä muutti muotoaan tässä kuussa ja lahjavarastoon karttui monet sukat.

Kiitos kanssahamstereille, Kristelille ja kaikille apuemännille.

Ehti vielä jotain :).

Mies huomas lähtiessään kauppaan että SE pipo on hävinny. Se harmaa mikä sopii sen harmaan villapaidan kanssa ja mikä on mukava ja lämmin. Isoveikkaa, 5mm puikot, 202n, ja kaupasta tullessa mies sai uuden pipon päähänsä.

Kuvaa en ehtiny ottamaan kun se on jo kovasti käytössä kun ovat kaverinsa kanssa jossain metsässä samoomassa ja grillaamassa makkaraa. Mut eiköhän jokainen osaa kuvitella harmaan peruspipon ;). Painoa 58 g.

Edellisen kerran mainitut jämälankasukat luultavasti vähänniinku valmistuu tässä tän kuun puolella, mutta koska ne on jämistelyraitoja niin pääteltävää on..eli ei toivoakaan saada sitä saldoihin lisäks. Mutta pipo sentään, jei.

Ihanaa lauantaita :).

Loppukiri suoritettu

Kuukauden viimeisetkin työt sain lopulta viimeisteltyä ja kuvattua:
Pipo miehelle Novitan Isoveljestä, 81 grammaa.
Envy kaksinkertaisesta Dropsin Alaskasta, 98 grammaa.
Kolme tiskirättiä sekalaisesta kasasta puuvillalankoja, yhteensä 70 gramma.
Nyt kiitos ja kumarrus. Maanantaina lankakauppaan hakemaan lankaa lahjasukkia varten :-)

Purkamista ja neulomista

Myssy, Novitan Teddy, 77 grammaa

Pusero,jossa lankana Novitan Samos, 223 grammaa.

Lapaset Saana-langasta 68 grammaa.

Pipo Aino - langasta 55 grammaa.

Perussukat Nalle Colorista, 70 grammaa.

Pölynpyyhintähanska, Tango fani ja Nalle kaksinkertaisena, 40 grammaa.
Lapaset, joissa lankana Novitan Teddy ja Nalle, 107 grammaa.

On ollut aika takkuista viime aikojen neulominen. Puserossa yksinkertainen kuvio, mutta usein jouduin purkamaan, kun neuloin liikaa, en muistanut vaihtaa väriä. Saana- lapasissa tein toisen kahteen kertaan, sillä kuvio oli paljon pienempi kuin ensimmäisissä. Myssystä tuli ensin liian lyhyt. Mustissa lapasissa laitoin liikaa silmukoita, sen tajusin ensimmäisen lapasen peukalon kohdalla.

Viimeisiä grammoja

Vielä yksi myssy käsinkerähtystä merinovilla/silkki-langasta. Tällä kertaa n. 5v koko. Paino 64g



Sekä itselle lapaset suomenlammas/jakki-möykkylangasta. Vihreä koristus ranteissa on kesällä kasvivärjättyä suomenalmmasta, sekin käsin kehrättyä :) Lapasten paino 101g.




Tässä taitaa olla minun grammat, seuraavaksi taidan pistää puikot pois ja ruveta kehräämään tai ompelemaan.

27.2.2009

Hahtuvatumput

Tuossa aikaisemmin jo mainitsin, että olen tehnyt hahtuvatumput, jotka odottavat julkaisuaan kuivuttuaan. Nyt tumput ovat huopuneet ja kuivuneet ja niiden on aika päästä grammoiksi tänne. Tumput on neulottu kaksinkertaisesta virolaisesta hahtuvasta, jota kului 51 g.


Ihan vielä en kuitenkaan ole luvuttanut ja grammatiliäni sulkenut. Vielä olisi tarkoituksena yrittää saada helmi-lapaset loppuun ja niistäkin grammat talteen. Ja voisihan sitä yhtä pipoakin vielä yrittää... Kulutkseni ei kyllä päätä huimaa, kun sitä vertaa näihin muiden kilon ylityksiin, mutta ylittää kyllä omat odotukseni ihan reippaasti. Ja sehän on tärkeintä. =)

26.2.2009

Viimeiset hamsteroinnit

Tässäpä minun viimeisimmät valmistuneet hamsterikuulle eli villahousut, 56 g. Ja vauvan neulepaita, 127 g.
Maj kiittää seurasta, kumartaa ja poistuu takavasemmalle. Huomenna starttaa lentokone kohti Riikaa, joten tämän enempää ei helmikuulle ehdi valmistua.

grammoja

Täälläpäin on vietetty hiljaiseloa, johtuen tietokoneen yli viikon kestäneestä huoltoreissusta ja perhettä helmikuun aikana kahteen otteeseen kiusanneesta mahataudista. Tässä kuitenkin jokunen gramma valmistuneita töitä:

Lapsen lapaset seiskaveikasta, kulutus 38g.

Kaksi Unikko-kauluria, langat fabelia ja merinosilkiä, kulutus 40g + 39g.

Sarja lapasia, joista hamsterikuun aikana valmistuivat nuo etummaiset, kahdet taemmat tehty jo tammikuussa. Kulutus 106g.
Tämä hamsterointikuukausi meni minulta vähän penkin alle, on ollut niin paljon kaikkea muuta kiirettä, ettei ole juuri mitään kerennyt neulomaan. Nyt on työnalla kirjoneulepaita pojalle, mutta en usko sen valmistuvan enää tämän viikon aikana. Saldoni jäi siis varsin vähäiseksi...
-eva-

Teatteriboa

Tämäkin valmistui jo viime viikolla, mutta esittely jää aina jälkeen...



Dramaattinen boa Bernat Boa-langasta. Tein tämän pääasiassa viime lauantaista syntymäpäivääni juhlistaakseni, ja pidinkin sitä lauantai-iltana Rocky Horror Show -musikaalissa! Sinne se sopikin loistavasti.

Totuttuun tapaan lisää tietoa ja lähikuva boan hörhelöistä blogissani www.worsted-knitt.net. Tähän meni tasan tarkkaan 3 palloa Bernatia ja tiukille otti, että riittääkö (ei ihan edes riittänyt, täytyi temppuilla) eli 150 grammaa saldoon tästä.

25.2.2009

Neljäs viikkoraportti

Nyt on neljäs hamsteriviikko kasassa ja grammoja onkin tällä viikolla kertynyt melkoista tahtia. Tällä viikolla viikkokulutus on noussut yli kuuden kilon ja kokonaiskulutuksemme on tähän mennessä 11 kg 520 g, mikä on melkoinen määrä lankaa. Tällä viikolla voisinkin julkaista sen ranking listauksen, onhan tässä vielä muutama päivä aikaa kiriä viimeistelemällä jo aloitettuja töitä tai tekemällä jotain pieniä töitä. Tai esitellä valmiit työt, joita ei vielä ole ehtinyt esittelemään. Minunkin kun pitäisi punnata valmistuneet huovutetut lapaset, kunhan kuivuvat ensin kylppärissä. Mutta siis se listaus:
  1. Inkeri 3 375 g
  2. Täti Sininen 1 326 g
  3. WorstedKnitt 1 299 g
  4. Pirren 984 g
  5. Duchess 981 g
  6. Tanja 795 g
  7. Maj 627 g
  8. Lilli 463 g
  9. Puputsi 403 g
  10. Evelin 394 g
  11. Sarda 276 g
  12. Tintti 253 g
  13. Ellix 147 g
  14. Sini 65 g
  15. Eva 59 g
Tuola toisesta ja kolmannesta paikasta käydään kovaa kamppailua javielä kovempi kamppailu näyttää olevan neljännen ja viidennen paikan välillä.
Niin ja vielä teki mieleni mainita, että tällä viikolla blogissamme on valmistunut paljon hienoja paitoja ja peittoja ja lisäksi hienoja pienempiä töitä.
Ja nyt viimeisten hamsterointipäivien kimppuun. =)

Tämä oli tässä :)

Kyllä mun osalta jää kutomisgrammat tähän :) Paljon on kesken kaikkea ja suunnitelmat oli suuret... mutta parin viikon vairastus ja viime vklopun lomareissu vei totaalisesti voimat enkä usko mitään saavani enään valmiiksi :(

Mutta enpähän ainakaan ostanut lankaa :)

Se toinen kirjoneuletossu jäi kesken... paljoa ei puuttuisi muttakun... revontulihuivi on melkein puolessa välissä ja yhdet villavaippahousut puoliksi valmiit... samoin vauvan villahaalari... en myöskään saanut valmiiksi niitä ikuisuusprojektejani... enkä saanut tehtyä niitä tilkkuja vaaka ry:lle... jos tässä nyt huilaisi ja pitäisi vaikka itsekseen oman hamsterihuhtikuun :)

Vihdoin lovea käsinkehrättyjen läjään

Tosin "vain" 53 gramman verran. 2 vauvan lakkia käsinkehrätystä merinovilla/silkki-langasta:

Ja toinen pipo

Taitaapa jäädä minun hamsterineuleet melko vähälle taas tänäkin vuonna. Tammikuussa tuli neulottua sen verran paljon, ettei nyt sitten ole ollut motivaatiota mihinkään isompaan, eikä kyllä aikaakaan! Toukokuisia häitä varten aloitin Knittyn I do:n, mutta se ei ehdi valmistua vielä tässä kuussa. Mutta jotain sentään on valmistunut, eli toinen samanmoinen peruspipo Mambosta, tällä kertaa äidilleni. Kulutus 74g.

Kunnolla grammoja

Sain kuukauden päätyöni lopultakin valmiiksi. Neulettakki Dropsin Alaskasta ja painoa 721g.
Lisäksi välipalana valmistui yksi tiskirätti lisää, painoa 30g.

Kesäkassi


Virkkasin ohuehkoista puuvillalangan lopuista kakkosen koukulla tämän kassin. Se painaa 100 g. Loppusuoralla alkaa olla tämä lankahamsterikuukausi. Uusia töitä ei kannata aloittaa. Kesken on vielä yksi villatakki ja parit sukat on puikoilla.

24.2.2009

Vauvan haalari ja purkugrammoja

Vauvan haalari valmistui vaikka olikin tylsää neulottavaa. Lankaa kului 151g.



Lisäksi esitän anomuksen purkugrammoihin. Vuosi sitten aloitettu tunika Top Woolista osoittautui aivan hullun malliseksi ja aivan liian isoksi joten päätyi purkuun.

Hohhoijaa..

Olipa taas huono idea osallistua, kun grammat on näin säälittäviä. Valmiina on yksi pipo ja yhdet sukat. Tai ei ne valmiit ole, kun kukaan ei päättele noita ällöttäviä roikkuvia langanpäitä. Sen sijaan keskityin purkamaan villapaitaani, jonka taisin tehdä pari vuotta sitten, kun ihan vallattomasti neulomisesta innostuin. Paita oli ihana ehkä kaksi pitokertaa. Kunnes lopetin pinnistelyn vain siksi, että se oli ensimmäinen valmiiksi ehtinyt paita. Se oli auttamattomasti liian lyhyt, ei istunut mistään ja lörpötti ja pussitti ja nousi ylös, muttei laskeutunut takaisin alas käsiä heilutellessa. Typerä riepu. Purkamatta on enää takakappale. Harmillisesti tuo kötöstely oli raidallinen, eli minulla on kasapäin pieniä nöttösiä kahta eri väriä, juuri sen verran, etten millään ilveellä saa niistä mitään isompaa.. Jee! Saako tämmösestä ees mitään grammoja.. Tällä hetkellä näyttää, että lankaa on ainakin 150g pieninä nöttösinä. Ja se toinen iso kappale vielä purkamatta.. Blaah.

No mutta, olen tehnyt tuota ihanaa alpakkaista villatakkiani, joka oli jumahtanut resoriin, sillä oletin että kilometrin pituinen kaavio olisi hankala omaksua ja muistaa ja toteuttaa.. Nyt sitä on tehtynä jo reilu 30cm! Ja ensimmäinen työni, joka tehdään yhtenä kappaleena kädenteille asti.. Saa nyt sitten nähdä, mikä jumi iskee, kun sinne asti ehdin.. Aion nimittäin saada tuon takin valmiiksi syksyyn mennessä. Moraali ei anna enää periksi ostaa neuleita kaupasta, kun ne ovat ensinnäkin aivan polkuhintoja, toisekseen ei olisi varaa maksaa kaupan villapaidoista yhtään enempää kuin ne nyt maksavat eikä kyllä edes sitäkään (ja joojoo, tiedän, että langat ja tämä jatkuva ikuinen nyherrys neuleiden parissa maksaa varmasti ainakin tuhat kertaa enemmän kuin tusinatavaratalon kötöstys..). En kykene pistämään penniäkään kaupan kötöstelyihin, sillä tiedän, että ne kestävät ensimmäisen pesun ja ovat sen jälkeen syheröllä. Johtunee siitä, että lähes jokaisessa kaupan neuleessä 40-100% materiaalista on muovia. Siis akryylia. Ja minä en voi sietää akryylia. Ja ne neuleet, joissa ei sitten akryylia ole ovat hintansa vuoksi muuten vain moraalisesti arveluttavia.

Joka tapauksessa, tämän lievän neulekompleksini vuoksi minulla on paljon tekemistä, mikäli mielin pysyä syksyn ja talven lämpimänä ja tyylikkään näköisenä. Pakkohan se on, kun siirtyy ihan oikeaan kouluun. Maltan tuskin odottaa! On tässä jo pari talvea kitkuteltu ilman kunnollisia neuleita, joten pakko pakko pakko saada jotain potentiaalista valmiiksi.

Ehkä grammoja tulee loppuviikosta..

Huonoin Hamsteri-kisan voittajaehdokas?

Huomaan että on helmikuun viimeinen viikko, ja en oo etes esitellyt itseäni..Siis hei :). Olen Sini, ja helmikuussa olen (vastoin suunnitelmia) neulonut vähemmän kuin vuosiin. Mulla oli suuria suunnitelmia - vauvan vaatteita läjäpäin. Piti tehdä nuttua, takkia, housua, pipoa, tossua.. ja sitten vielä puuvillasta patalappuja mutta kun ei. Näihin suunnitelmiin nimittäin sisälty se, että tamminkuun puolella ois valmistunut pari isompaa työtä jotka oli vaan pakko saada valmiiks.

Kerrankin voin sanoa että näiden junnaaminen ei johtunu musta vaan ohjeen päin prinkkalaa lasketusta lankamäärästä, Savonlinnan kauppojen tyhjistä lankahyllyistä (miten voi olla mahdollista että musta Huopanen on loppu jokaiselta hyllyltä?) ja vielä Tapion kaupan yllättävän pitkästä toimitusajasta. Eniveis, lopulta tämä Huopastyö valmistui ja sen päälle vielä sukat jotka piti saada valmistumaan (vaikka oli vain omiin tassuihin :)) ja NYT olen saanut kasaan ensimmäisen hamsterityöni.

Unisukat puuvillalangasta, 65 g. Kuvaa ei ole tarjoilla mutta nätit on, ihan jämistelymeiningillä. Samalla jämistelymeiningillä on tulossa villaisemmat sukat, ja toivoa on että ehdin saada muutaman lisägramman ennen kuun vaihdetta.

Jos joku haluaa tietää enemmän, blogista löytyy.

Terkkusin, Sini

23.2.2009

Hattuja!

Esittelen näitä valmistuneita viime viikon varrelta näin osissa! Tällä kerralla hattuja.

Rinsessa minulle:



Ja ihan huvin vuoksi neulottu muhkea hattu 8mm puikoilla (ja vähän 10-millisilläkin):



Kirjoittelin näistä taas enemmänkin blogiini www.worsted-knitt.net, tosinkin lontoon kielellä! Mainittakoon kuitenkin että Rinsessan kulutus oli 69 grammaa, ja pom pom-hatun 71 grammaa.

Villikset

Nyt vihdoin oon saanut jotain valmiiksikin.

Hahtuvan jämistä syntyi sekalaisen väriset villahousut kokoa M.
Kulutus 59g.

22.2.2009

Tanjan kolmas viikko

Kylläpä helmikuu kuluu taas kerran nopeasti! Kuluneen viikon aikana olen saanut valmiiksi huopatossut hahtuvasta (110 g), February Baby Sweaterin (140 g) ja kolme peittotilkkua (90 g). Tästä tulee yhteensä 340 g.

Mukavaa viimeistä hamsteriviikkoa kaikille kanssakisailijoille!

Pölyhanskoja

Kiitos Pelagialle hauskasta eyelash-langansyöjäideasta! Neuloin aika kasan näitä pölyhanskoja!





Lankaa näihin meni yhteensä 259 grammaa. Blogissa on lisää infoa. Ja ei kun siivoamaan!

Valmista!



Peitteen koko on n. 195 x 160 cm ja se painaa 2530 g. Lanka on 7 veljestä ja kolmosen koukulla virkkasin.