28.2.2007

Warm Wool Hallelujah

Tässä tulee Villan pojan muijan loppuraportti. Tämä hamsterikuukausi on ollut kohdallani suorastaan maaninen neulomisen suhteen, olen neulonut kotona, kylässä, bussissa, teatterissa, autokorjaamolla, autossa, perhekahvilassa... Oikeastaan kaikkialla muualla paitsi ruokakaupassa ja saunassa (kyllä, pari kertaa otin neuleen mukaan vessaankin... ) Olen oppinut uutta, kiinnittämään vetoketjun neuleeseen, kolmen puikon päättelyn ja ennen kaikkea tekemään aloitetut neuleet täysin loppuun! Haluan kiittää Kristeliä ja kanssahamstereita tästä kuukaudesta ja ilmoitan haluni jatkaa myös helmikuun lopun jälkeenkin ainakin jonkun aikaa.

Seuraavassa viimeiset valmistuneet työt:

Pitkin hamsterikuukautta olen neulonut 7-millisillä fleksipuikoilla hapsureunaista palmikkoneulehupparia itselleni kaksinkertaisesta tummanharmaasta Svarta Fåret Idun-langasta. Ohjeen löydätte syksyisestä Suuren Käsityölehden Parhaat Neuleet-lehdestä numerolla 51 turkoosin värisenä. Tämä söi lankaa eniten hamsteritöistäni, kokonaista 945 grammaa.

Samoin koko hamsterikuun ajan olen virkannut pashminaa/leveää huivia/saalia isäni minulle Saksasta tuomista Uschi-top-effekt-fransengarn-Mode2000-langoista 8mm:n muovikoukulla. Sain näitä lankoja kolme sadan gramman kerää ja käytin ne kaikki tähän työhön. Virkkasin Stitch'n Bitch-Koukussa-kirjan ohjetta mukaillen yhden kerroksen kiinteitä silmukoita/väri kerrallaan muodostaen samalla hapsut alku- ja loppupäistä. Langoista yksi on punasävyinen, toinen sini- ja kolmas söpöpastellisekoitus. Yhdessä näistä tuli ihan hauskan näköinen ja huivi on minulle todella rakas juuri lankojen historian vuoksi. Kuvitelkaa: 62-vuotias kielitaidoton ummikkosuomalainen maalaismies valitsemassa tuliaislankoja tyttärelleen saksalaisessa megamarketissa... Eihän niitä lankoja voi kuin rakastaa! Pashminan paino siis 300 grammaa.

Tällä viikolla valmistui alusta loppuun villapaita edellä mainitun Idunin ja aikaisemmin tässä kuussa esittelemieni vihreiden Aino-töiden langanjämistä. Langat kuluivat lähestulkoon loppuun, Ainosta saa ehkä intarsiana sammakon tai dinosauruksen lapsen puseroon ja Idunista voi tulla patalappu tai jotain. Mallin suunnittelin omasta päästäni varastaen silmukkaluvut ja hihanpyöriön Ainon vyötteen ohjeesta. Paidan miehustassa on 10krs vihreää&10krs harmaata, hihoissa on vain yksi 10krs:n harmaa raita hihansuun resorissa. Paidassa on poolokaulus, 10krs vihreää-10krs harmaata-10krs vihreää. Paita peittää muhkean takamukseni ja painaa 910 grammaa.

Autoneuleena väsäsin vielä kolmesta viimeisestä vihreästä Novitan Palma-kerästä vyötteessä olevn baskeri&huivisetin. Nyt olemme nuoremman poikani kanssa keväällä hienoja, hän haalarissaan ja minä tuossa setissä. Setin paino siis 150 grammaa.

3 kommenttia:

zeska kirjoitti...

Kirjattu :). Komeasti meni 5 kiloa rikki!

Helmis kirjoitti...

Vau, huikea saldo ja hienosti taktikoitu :)!
Olis ollut kyllä kiva nähä joku kuvakin.

Kristel kirjoitti...

Taas siellä nauratetaan ylidiktaattoria. :D Visio vanhemmanpuoleisesta suomalaisherrasta etsimässä lankaa saksalaisesta marketista sai ratkeamaan.