31.1.2009

Tintti esittäytyy

Olen jälleen mukana, vuoden tauon jälkeen. Vai oliko viime vuonna tauko? En kyllä yhtään muista enää, mikäli olin, niin kulutus jäi varmaan pariin grammaan ainoastaan. No.. Piti esittäytyä.

Olen siis kahden pienen lapsen äiti ("Chili"-tyttö -05 ja "Pippuri"-poika -08), joka innostui neulomisesta jo aivan pienenä. Piti väkertää ties mitä Barbien pipoa ja hametta. Sittemmin neulominen jäi moneksi vuodeksi unholaan, kunnes jälleen Chiliä odottaessa innostuin. Neulomistahti on tuosta tasaisesti kasvanut. Ja nykyään mukaan on tullut myös ompeleminen, sillä huomasin, että osaan myös senkin jalon taidon kun vain tahdon. Nykyään ompelen lasten vaatteita ja kestovaippoja.

Neulomisessa en ole järin kehittynyt. Sukkia ja lapasia teen, pari huivia olen saanut aikaiseksi ja kaksi villapaitaa, joista molemmat ovat saaneet purkutuomion (toinen on jo purettu ja toinen odottaa kaapissa purkajaansa..) Puikoilla on aina sata työtä kesken ja yleensä kyllästyn moneen jo ennen kuin ne pääsevät valmiiksi, eli puran puolet töistäni suoraan puikoilta. Toivoisin kehittyväni taitavaksi (ja nopeaksi!) lastenvaatteiden ja omien kauniiden vaatteiden neulojaksi.

Vähän aikaa sitten punnitsin lankani, siis kaikki ne, jotka eivät olleet jossain työssä kiinni, ja sain tulokseksi vajaa 13 kiloa lankaa. Enkä ymmärrä, miten sitä voi olla niin paljon! Varmasti olen laskenut väärin. Nyt en uudelleen ala punnita, sillä minulla on paha aavistus, että lankaa on tullut lisää.. Lisäksi olen myös piilotellut lankahirviöitä ympäri asuntoa kaappien perukoille, jotten muistaisi lankaa olevan niin paljon. Harrastaako tätä joku muukin? (Harrastaahan?) :D

Hamsterikuun tavoitteeni on kuluttaa jonkin verran lankaa. Eritoten toivoisin saavani valmiiksi tuon tekeillä olevan villapaitani, joka on UFOutunut laatikon pohjalla jo varmasti vuoden päivät.. Toinen tavoite on tehdä villasukat 8-aloituksella. (Olispa vaan sopivaa lankaa! Yritin miehelle sanoa, että josko päästäis mut tänään vielä lankakauppaan, että saisin lankaa, jota kuluttaa.. Kuulemma kisan idea ei ole saada viimeisenä tammikuun päivänä kuutta kiloa uutta lankaa... Hmmph, miehet!) :D Toinen tavoitteeni on tietenkin tehdä lisää kestovaippoja ja jospa pari tiskirättiä lisää saisi nyherreltyä.

Anteeksi maraton-postaus! Ja ihanaa hamsterikuuta kaikille!
Blogini löytyy osoitteesta: täältä

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Juu, sama harrastus löytyy...avo väittää, että lankaa on paljon (ja onhan sitä), mutta uskottelen itselleni, että sitä on vähemmän, kun lipastossa on "vähän" ja samaten kaapissa on "vähän". Ja onhan yksi kaapin lankalaatikoistakin jo melkein tyhjä. Mutta ei sitten mietitä noita vielä pusseissa olevia lankoja, jotka eivät ole vielä laatikkoon asti päässeet...