11.2.2007

Mitäs nyt?

Mitään en ole vieläkään saanut valmiiksi asti, ja tajusin juuri, että taidan olla pulassa slipoverin kanssa. Tekele näyttää tällä hetkellä tältä:Lanka on virolaista liukuvärjättyä villaa, jota keriessä minusta näytti kovasti siltä, että värjäys ei ole kovinkaan säännöllistä. Mitä siis tapahtuu raidoille, kunhan pääsen kädenteihin asti? Olin ajatellut tekeväni etu- ja takaosat tasona, mutta nyt alkaa tuntua siltä, että raidoitus ei mitenkään onnistu nätisti jos jaan työn kahtia ja kauluksen vuoksi vielä kahtia. Pitäisikö minun neuloa olkapäihin asti pyörönä ja tehdä kädentiet leikkaamalla? Miten? Osaanko? Uskallanko? Voiko se edes toimia ei-kirjoneuleessa?

6 kommenttia:

Elli kirjoitti...

Kyllä mä olen tehnyt joskus niin, että olen neulonut pyöröpuikoilla yhtenä pötkönä jotain puseroa. Pääntien alkaessa edessä jatkanut tasoneuleena loppuun asti (eli tehnyt ne kaula-aukon kavennukset siinä reunoissa). Sitten vaan hurauttanut ompelukoneen leveällä siksakilla kädentien aukon kohtaan kaksi ommelta vierekkäin ja leikannut niiden välistä kädentien auki. Siihen vaan hiha paikoilleen, hyvä siitä tulee.

Tuo lanka on aiva ihanan väristä! =)

Elli kirjoitti...

Ja jatkan edelleen... Slipoverin kanssa tekee tietenkin niin, että poimii siksakin vierestä silmukat ja neuloo kädentieresorin siihen. Noin en ole tehnyt, hihallisia versioita vaan, mutta kyllä sen kuvittelisi toimivan hihattomanakin. Jos siksakreuna näyttää tyhmältä, voi resorin tehdä kaksinkertaisena niin risareuna jää sinne resorin sisälle.

Kristel kirjoitti...

Kuvittelisin, että virolainen villa olisi leikkaamiseen sopivaa, huopuvaa kun on. Tekisin niin että lisäisin "saumaa" varten muutaman silmukan sileää kädenteille ja sitten kevyesti huovuttaisin niitä kohtia käsin ennen ompelua ja leikkaamista.

zeska kirjoitti...

Mielettömän kaunis slipoveri :). Kuvittelisin että onnistuu leikkaaminen, niinkuin edellä on kuvattu ja varmaan voit jopa muotoilla kädentietä leikkaussilmukoiden reunoilla kaventamalla tarvittaessa :).

Tui kirjoitti...

Ihanan värinen lanka! *pyyhkii kuolaa näppikseltä*

Alien kirjoitti...

Ehkä minä sitten uskaltaudun kokeilemaan tuota leikkaamista kun kommentit ovat noin rohkaisevia. Pitänee kiristää tahtia että homma valmistuisi vielä tässä kuussa niin voin esitellä tuota valmiinakin. Olettaen etten onnistu sitä saksineni täysin tuhoamaan... Tosin ensin pitäisi pääse sinne kädenteihin asti, nyt ollaan vasta vyötärön seutuvilla. ;-)