28.3.2010

Valmis kori


Vihdoinkin jotain valmista! Huopakori taitaa jäädä osaltani kuukauden ainoaksi saavutukseksi, mutta parempi sekin kuin ei mitään. Ajattelin säilyttää korissa - yllätys, yllätys - lankoja. :)

Kori on virkattu Novitan Huopanen Mixistä. Lankaa siihen meni 398 grammaa.

6 kommenttia:

juli kirjoitti...

Tämä on ihana! Oliko ohje oma? Mitkä ovat strategiset mitat? Ja koukun koko? Tahtoo tehdä perässä :-)

Salma kirjoitti...

Moi. Tosi kiva! Miten huovutit korin? Pesukoneessa vai käsin?

Mii kirjoitti...

Kori on tehty tällä Novitan ohjeella: http://www.novita.fi/cms.php?cms_cname=neulemallisivu&nlm_id=91375

Tosin sovelsin ohjetta tekemällä enemmän kierroksia sekä pohjaan että korkeuteen. Aloin nimittäin epäillä käsialani olevan pienempi kuin ohjeessa ja korista tulevan liian pienen. Tein myös kahvat pitkille sivuille enkä lyhyille kuten ohjeessa. Korista ei jostain syystä tullut samannäköinen kuin ohjeessa... Korini on lähes pyöreä, vaikka sen pitäisi olla pitkulainen. Ehkä sitä olisi pitänyt muotoilla enemmän huovutuksen jälkeen? Olen joka tapauksessa tyytyväinen siihen tuollaisenakin.

Virkkuukoukun koko oli 8, ja kori on huovutettu pesukoneessa. Pesin sen kahteen otteeseen, koska se ei mielestäni huovuttunut tarpeeksi ensimmäisellä kerralla. Korin korkeus on 22 cm ja halkaisija 27 cm.

juli kirjoitti...

Ihan erilainen kuin ohje - mutta sun on paljon paljon kivempi!

Mii kirjoitti...

Periaatteessa tuollaisen korin saa kun virkkaa kaksinkertaisella langalla kiinteillä silmukoilla jättisuuren "pipon", johon tekee kahvoja varten reiät muutama kierros ennen päättelyä. Ei muuta kuin kokeilemaan. :)

Puputsi kirjoitti...

Heh, mä tykkään kans enemmän tästä sun versiosta kun Novitan alkuperäisestä. :) Ihan hauskaa pintaa tulee näköjään tosta Huopanen Mixistä, täytyy pistää korvan taa.

Grammat lisätty kirjanpitoon.